Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αυτά είναι τα 7 τρόφιμα που δεν πρέπει να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ! Κάποια προκαλούν καρκίνο!

Μεγάλη προσοχή, καθώς είναι θέμα υγείας!

Αυτά είναι τα 7 τρόφιμα που δεν πρέπει να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ! Κάποια προκαλούν καρκίνο!
FOOD NEWS 15.04.2019 09:33

Υπάρχουν 7 τρόφιμα που δεν θα πρέπει ποτέ να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ, αν θέλετε το καλό της υγείας σας και να αποφύγετε τον καρκίνο!

Μια όμορφη συσκευασία μπορεί να κάνει κάθε προϊόν ελκυστικό στον πελάτη, όμως πόσο συχνά σκέφτεστε αν όλα αυτά τα τόσο λαχταριστά και φαινομενικά υγιηνά τρόφιμα που έχετε αγοράσει από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, κάνουν όντως καλό στον οργανισμό σας; Διαβάστε παρακάτω...

1. Φρέσκες κομμένες σαλάτες:
Οι βακτηριολόγοι ειδοποιούν ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο τρόφιμο. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι έτοιμες για κατανάλωση, περιέχουν βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν άσχημα προβλήματα στον οργανισμό. Ο λόγος είναι ότι αυτά προέρχονται από το έδαφος που τα λαχανικά κόπηκαν και δεν έχουν εξαφανιστεί, διότι η σαλάτα δεν είναι επεξεργασμένη θερμικά. Για να είστε καλυμμένοι, πάντα να πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ.

2. Λουκάνικα:
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τα λουκάνικα, το μπέικον και γενικά τα αλλαντικά προκαλούν καρκίνο. Τα νιτρώδη στοιχεία που περιέχονται σε αυτά, μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, ουσίες ισχυρά καρκινογόνες που βλάπτουν το έντερο. Επιπροσθέτως, το καπνιστό κρέας μπορεί να περιέχει και βενζοπυρένιο, μια άλλη καρκινογόνα ουσία. Γενικά είναι καλύτερο να αγοράσετε από τον κρεοπώλη σας ένα κομμάτι καλό κρέας και να το τρώτε σε σάντουιτς ή σαν συνοδευτικό.

3. Συσκευασμένο πράσινο τσάι:
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, το συσκευασμένο πράσινο τσάι στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω ρόφημα. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά που προσφέρει. Μάλιστα τα αντιοξειδωτικά μιας κούπας του, αντιστοιχούν σε 20 τέτοια μπουκάλια. Καλύτερα λοιπόν να βράζετε εσείς το τσάι.

4. Οι τροφές που περιέχουν φρούτα:
Τα γιαούρτια με φρούτα και μαρμελάδες μπορεί να φαίνονται πολύ λαχταριστά, όμως στην πραγματικότητα περιέχουν αντικατάστατα φρούτων που είναι φθηνά και εύκολα να παραχθούν. Άλλωστε, όπως θα δείτε και πάνω στις συσκευασίες αυτών των τροφίμων, αναφέρεται ότι μόνο 20-40% περιέχουν αληθινά φρούτα.

5. Μαγιονέζα:
Κανονικά αυτό το προϊόν αποτελείται από αυγά, ελαιόλαδο, ξύδι και καρυκεύματα. Η μαγιονέζα που πωλείται στο σούπερ μάρκετ εκτός από αυτά έχει πολλά συντηρητικά, χρωστικές ουσίες και σταθεροποιητές. Ακόμα και η ελαφριά έκδοση της, προκειμένου να διατηρήσει τη γεύση και τη σύσταση της, έχει περισσότερο άμυλο και ζάχαρη. Γενικά πρόκειται για ένα εντελώς ανθυγιεινό τρόφιμο, όμως αν σας αρέσει τόσο καλύτερα να τη φτιάξτε τη δική σας.

6. Αλεσμένα μπαχαρικά:
Ο λογος, διότι είναι πολύ εύκολο να αναμειχθούν με άλλες φθηνότερες ουσίες. Π.χ. πολύ συχνά αντί για κανέλα πουλούν κασία και κριθάρι αντί για σαφράν. Οπότε καλύτερα να τα παίρνετε στη φυσική τους μορφή και να τα αλέθετε οι ίδιοι.

7. Ψωμί:
Το ψωμί των σούπερ μάρκετ συνήθως παράγεται από χημικά επεξεργασμένο αλεύρι, που αντέχει στο χρόνο και είναι ασφαλές από τα έντομα, όμως στην πραγματικότητα δεν έχει απολύτως κανένα θρεπτικό συστατικό. Επομένως επιλέξτε να κάνετε τα ψώνια σας από το φούρνο της γειτονιάς.

Συναγερμός: Επικίνδυνα τρόφιμα που τρώμε πλαστικό μαζί! Προσοχή

10+1 πιο συνηθισμένα λάθη κατά το μαγείρεμα των αβγών!

Και όμως υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουμε κατά το μαγείρεμα των αβγών καθημερινά από το βραστό μέχρι και το τηγανιτό.

Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, σου βρήκαμε τα λάθη που κάνουμε όλοι με την ελπίδα την επόμενη φορά που θα κάνεις τηγανητό αυγό να φτάσει κάτασπρο και λαμπερό στο πιάτο σου.

1ο λάθος: Σπας τα αυγά στα πλαϊνά του πιάτου. Σπάσε το αυγό σε επίπεδη επιφάνεια ή σε ένα μικρότερο μπολ, ώστε να εμποδίσεις τα τσόφλια να πέσουν στο μείγμα σου.

2ο λάθος: Ρίχνεις τα αυγά σε νερό που ήδη βράζει. Ξεκίνα το βράσιμο των αυγών σου σε κρύο νερό και μόλις έρθει σε βρασμό απομάκρυνε τα από τη φωτιά. Άσε τα αυγά μέσα στο καυτό νερό για 10 λεπτά περίπου, προσέχωντας να μην παρα-μαγειρευτούν γιατί θα μυρίσουν.

3ο λάθος: Ξεφλουδίζεις τα αυγά όταν είναι ακόμα ζεστά. Ξεφλούδισε τα αυγά μόλις κρυώσουν τελείως, ώστε να είναι πιο εύκολο να αφαιρέσεις τα τσόφλια χωρίς να το “τραυματίσεις”.

4ο λάθος: Ψήνεις την ομελέτα σε δυνατή φωτιά. Ψήσε την ομελέτα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας την με απαλές κινήσεις, με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα για να μη στεγνώσει.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη κατά το μαγείρεμά των αβγών

5ο λάθος: Χτυπάς υπερβολικά τα αυγά. Πρόσθεσε λίγο νερό στο μείγμα των ομών χτυπημένων σου αυγών και η ομελέτα σου θα γίνει ανάλαφρη σαν πούπουλο.

6ο λάθος: Χρησιμοποιείς μπαγιάτικα αυγά. Αν θέλεις να κάνεις αυγά ποσέ πρέπει να χρησιμοποιήσεις ολόφρεσκα αυγά. Τα πολυκαιρισμένα αυγά διαλύονται πολύ πιο εύκολα μέσα στο νερό λόγω του αέρα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό τους.

7ο λάθος: Προσθέτεις αλάτι στο νερό που θα βράσεις ποσέ αυγό.

Πρόσθεσε λίγο ξύδι στο νερό που θα κάνεις αυγά ποσέ και όχι αλάτι. Το νερό θα πρέπει να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά και τα αυγά να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Αμέσως μετά τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ με παγωμένο πάτο ώστε να σταματήσεις το βρασμό.

8ο λάθος: Τα αυγά ποσέ γίνονται μόνο μέσα σε νερό. Φτιάκε αυγό ποσέ μέσα σε κόκκινη σάλτσα κι όχι νερό. Κάλυψε τη βάση του τηγανιού με σάλτσα ντομάτας, πρόσθεσε το αυγό και καπάκωσε το σκεύος για να σφίξει το αυγό από τους υδρατμούς που θα αναπτυχθούν.

9ο λάθος: Δε χρησιμοποιείς αντικολλητικά σκεύη. Αν θες το αυγό σου να είναι άσπρο σε ολόκληρη την επιφάνεια του, μία είναι η λύση. Αντικολλητικά τηγάνια παρακαλώ!

10 λάθος: Ρίχνεις τα αρωματικά την λάθος στιγμή. Ρίξε τα καρυκεύματα πριν το μαγείρεμα. Όταν φτιάχνεις ομελέτα, πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι καθώς χτυπάς τα αυγά για να ομογενοποιηθούν μέσα στο μείγμα.

11ο λάθος: Πετάς τα ασπράδια των αυγών Αξιοποίησε τα ασπράδια των αυγών, αποθηκεύοντάς μέσα σε αεροστεγές δοχεία στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξεις μαρέγκες ή και μακαρόν. Τα μπαγιάτικα ασπράδια είναι καταλληλότερα για αυτή τη δουλειά γιατί χτυπιούνται καλύτερα από τα φρέσκα.

Share