Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μεγάλη προσοχή! 1 τόνος ακατάλληλα μήλα στην ελληνική αγορά!

Προσοχή προς όλους τους καταναλωτές!

Μεγάλη προσοχή! 1 τόνος ακατάλληλα μήλα στην ελληνική αγορά!
FOOD NEWS 10.05.2019 11:54

Μεγάλη προσοχή προς όλους τους καταναλωτές, αφού βρέθηκε 1 τόνος ακατάλληλα μήλα στην ελληνική αγορά!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη δέσμευση μήλων συνολικού βάρους 1.260 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στα πλαίσια των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.

Ειδικότερα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων του Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 80 ξυλοκιβώτια με μήλα Ουκρανίας, βάρους 1.260 κιλών,.

Η δέσμευση των μήλων έγινε λόγω παντελούς έλλειψης σήμανσης στα μέσα συσκευασίας.

Επισημαίνεται ότι η σήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων, διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους και αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις.

Είδηση σοκ: Σταματήστε να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε αλλιώς θα πάθετε...

Αυτή η είδηση θα σας σοκάρει! Σταματήστε να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε γιατί δεν κάνει καλό.

Ο λόγος είναι -όπως θα διαπιστώσετε και στο video που ακολουθεί- ότι με το πλύσιμο όχι μόνο δεν σκοτώνονται τα βακτήρια αλλά μεταφέρονται κιόλας σε ό,τι βρίσκεται τριγύρω, στον πάγκο της κουζίνας, στα τρόφιμα που μπορεί να έχετε κοντά ή και πάνω σας.

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί να κάνετε είναι να βγάζετε το κοτόπουλο από τη συσκευασία του και να το βάζετε κατευθείαν για μαγείρεμα. Άλλωστε το καλό ψήσιμο ή βράσιμο θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια του πουλερικού.

Σταματήστε να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε

Σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει πριν 2 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Υπηρεσία Διατροφικών Προτύπων FSA αποδείχτηκε ότι το 44% του πληθυσμού πλένει καλά το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψει. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι σωστή γιατί με το πλύσιμο του κοτόπουλου και τη χρήση του νερού εξαπλώνονται ακόμα περισσότερο τα βακτηρίδια.

Προσοχή! Αν ψήσετε κατευθείαν το κοτόπουλο φροντίστε να πλύνετε πολύ καλά οποιοδήποτε σκεύος έχετε ακουμπήσει το ωμό κοτόπουλο σας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το κάθε κρέας στην κατάψυξη;

Γνωρίζετε πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το κάθε κρέας στην κατάψυξη;

Υπάρχουν μυστικά για τη συντήρησή του.

Θεωρητικά έχουμε μια ιδέα, αλλά ποτέ δεν γνωρίζουμε ακριβώς. Το κρέας ή το κοτόπουλο συνηθίζουμε να το βάζουμε στην κατάψυξη προκειμένου να διατηρείται φρέσκο πριν το ψήσουμε.

O καλύτερος τρόπος για να διατηρείς το κρέας είναι να το βάζεις μέσα σε σακούλες και να σημειώνεις την ημερομηνία λήξης!

Παρακάτω θα δείτε το χρόνο που μπορούν να μείνουν τα κρέατα στην κατάψυξη, ανάλογα με το είδος τους, δίχως να χάσουν την ποιότητά τους!

Αναλυτικά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ – 4 ΜΗΝΕΣ
ΩΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ – 9 ΜΗΝΕΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΑΨΗΤΑ – 12 ΜΗΝΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ – 2 ΕΩΣ 3 ΜΗΝΕΣ
ΑΨΗΤΑ ΡΟΛΑ ΚΡΕΑΤΟΣ – 4 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ
ΑΨΗΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ Ή ΠΑΪΔΑΚΙΑ – 4 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ
ΩΜΟΣ ΚΙΜΑΣ – 3 ΕΩΣ 4 ΜΗΝΕΣ

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή! Τα 7 τρόφιμα που απαγορεύεται να ξαναζεσταίνουμε!

Μεγάλη προσοχή! Αν κάτσει μύγα στο φαγητό μην το φάτε! Μπορεί να πάθετε...

Διαβάστε περισσότερα food news στο Youweekly.gr

Share