Μεγάλη προσοχή! Το λάθος που κάνουμε όλοι με το κοτόπουλο και κρύβει κίνδυνο θανάτου!

Σταματήστε να το κάνετε αμέσως!

Μεγάλη προσοχή! Το λάθος που κάνουμε όλοι με το κοτόπουλο και κρύβει κίνδυνο θανάτου!

Ένα μοιραίο λάθος κάνουμε όλοι με το παγωμένο κοτόπουλο, το οποίο σύμφωνα με έρευνες, κρύβει κίνδυνο θανάτου!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Foodsafety.gov όλα έχουν ημερομηνία λήξης, ακόμα και ένα τρόφιμο όπως το παραπάνω, το οποίο μπαίνει άνετα στην κατάψυξη!

Σύμφωνα με τη σεφ Claudia Sidoti, το κατεψυγμένο κοτόπουλο μπορεί να διατηρηθεί ασφαλές για κατανάλωση μέχρι και για ένα χρόνο, όχι όμως για παραπάνω. Σε περίπτωση που το έχεις κόψει, η ημερομηνία λήξης του είναι σε 9 μήνες.

Όταν το αποθηκεύεις, θα σε συμβουλεύαμε να το βάζεις σε σακουλάκια και να αφαιρείς όσο πιο πολύ αέρα μπορείς.

Τώρα το πραγματικό ερώτημα είναι από πότε έχεις εκείνο το κοτόπουλο στην κατάψυξη! Για να μην ξαναέρθεις αντιμέτωπος με αυτό το ερώτημα, θα σε συμβουλεύαμε να γράφεις πάνω στο σακουλάκι τη μέρα που το έβαλες στην κατάψυξη και να κρατάς τα πιο παλιά κομμάτια μπροστά, ώστε να καταναλωθούν πιο σύντομα και τα πιο φρέσκα πιο πίσω.

Είδηση σοκ: Σταματήστε να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε αλλιώς θα πάθετε...

Αυτή η είδηση θα σας σοκάρει! Σταματήστε να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε γιατί δεν κάνει καλό.

Ο λόγος είναι -όπως θα διαπιστώσετε και στο video που ακολουθεί- ότι με το πλύσιμο όχι μόνο δεν σκοτώνονται τα βακτήρια αλλά μεταφέρονται κιόλας σε ό,τι βρίσκεται τριγύρω, στον πάγκο της κουζίνας, στα τρόφιμα που μπορεί να έχετε κοντά ή και πάνω σας.

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί να κάνετε είναι να βγάζετε το κοτόπουλο από τη συσκευασία του και να το βάζετε κατευθείαν για μαγείρεμα. Άλλωστε το καλό ψήσιμο ή βράσιμο θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια του πουλερικού.

Σταματήστε να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε

Σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει πριν 2 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Υπηρεσία Διατροφικών Προτύπων FSA αποδείχτηκε ότι το 44% του πληθυσμού πλένει καλά το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψει. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι σωστή γιατί με το πλύσιμο του κοτόπουλου και τη χρήση του νερού εξαπλώνονται ακόμα περισσότερο τα βακτηρίδια.

Προσοχή! Αν ψήσετε κατευθείαν το κοτόπουλο φροντίστε να πλύνετε πολύ καλά οποιοδήποτε σκεύος έχετε ακουμπήσει το ωμό κοτόπουλο σας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το κάθε κρέας στην κατάψυξη;

Γνωρίζετε πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το κάθε κρέας στην κατάψυξη;

Υπάρχουν μυστικά για τη συντήρησή του.

Θεωρητικά έχουμε μια ιδέα, αλλά ποτέ δεν γνωρίζουμε ακριβώς. Το κρέας ή το κοτόπουλο συνηθίζουμε να το βάζουμε στην κατάψυξη προκειμένου να διατηρείται φρέσκο πριν το ψήσουμε.

O καλύτερος τρόπος για να διατηρείς το κρέας είναι να το βάζεις μέσα σε σακούλες και να σημειώνεις την ημερομηνία λήξης!

Παρακάτω θα δείτε το χρόνο που μπορούν να μείνουν τα κρέατα στην κατάψυξη, ανάλογα με το είδος τους, δίχως να χάσουν την ποιότητά τους!

Αναλυτικά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ – 4 ΜΗΝΕΣ
ΩΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ – 9 ΜΗΝΕΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΑΨΗΤΑ – 12 ΜΗΝΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ – 2 ΕΩΣ 3 ΜΗΝΕΣ
ΑΨΗΤΑ ΡΟΛΑ ΚΡΕΑΤΟΣ – 4 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ
ΑΨΗΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ Ή ΠΑΪΔΑΚΙΑ – 4 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ
ΩΜΟΣ ΚΙΜΑΣ – 3 ΕΩΣ 4 ΜΗΝΕΣ