Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έρευνα που σοκάρει: Κάθε φορά που τρώμε καταπίνουμε 139 κομμάτια από... κάτι που δεν θέλετε να μάθετε!

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία

Έρευνα που σοκάρει: Κάθε φορά που τρώμε καταπίνουμε 139 κομμάτια από... κάτι που δεν θέλετε να μάθετε!
FOOD NEWS 18.05.2019 15:08

Άθελά μας σε κάθε γεύμα καταπίνουμε 139 κομμάτια από κάτι που θα σας σοκάρει και οι επιστήμονες προειδοποιούν!

Είναι πραγματικά πολύ κακό για την υγεία μας!

Και αυτό είναι το πλαστικό! Η σκόνη από τις οικοσυσκευές εμπεριέχει συνθετικές ίνες οι οποίες πέφτουν στο πιάτο μας και άθελά μας τις τρώμε.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt στο Εδιμβούργο διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι,ο μέσος άνθρωπος καταπίνει μέχρι και 68.415 επικίνδυνες πλαστικές ίνες το χρόνο.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο ιδιαίτερα ανησυχητικό συμπέρασμα για την ανθρώπινη υγεία τοποθετώντας κολλώδεις παγίδες σκόνης στο τραπέζι δίπλα σε πιάτα σε τρία σπίτια κατά τη διάρκεια των γευμάτων.

Η μελέτη των Σκοτσέζων ερευνητών επιβεβαίωσε την ανησυχητική διάδοση πλαστικών σωματιδίων μέσω του αέρα,όπως είχε προκύψει από έρευνα που είχε δημοσιευτεί στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» στις αρχές Μαρτίου.

Η μελέτη της βρετανικής εφημερίδας,που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας υπό τον τίτλο: "Το Turn The Tide on Plastic", είχε αποκαλύψει ότι, τα φιλέτα φρέσκου ψαριού σε μεγάλα σούπερ μάρκετ περιέχουν μέχρι 139 κομμάτια πλαστικού ανά 240 γραμμάρια.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πάντως, ότι η κατάποση πλαστικών σωματιδίων μπορεί να βλάψει τους πνεύμονες, να δηλητηριάσει τους νεφρούς κάνοντας επίσης άνω-κάτω τις ορμόνες.

Οι περισσότερες έρευνες που είχαν δημοσιευτεί παλαιότερα έδειχναν ότι, ο κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία,κατά κύριο λόγο,προερχόταν από την κατανάλωση ψαριών,μολυσμένων από τα πλαστικά απόβλητα στους ωκεανούς.

Μεγάλη προσοχή! Το λάθος που κάνουμε όλοι με το κοτόπουλο και κρύβει κίνδυνο θανάτου!

Ένα μοιραίο λάθος κάνουμε όλοι με το παγωμένο κοτόπουλο, το οποίο σύμφωνα με έρευνες, κρύβει κίνδυνο θανάτου!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Foodsafety.gov όλα έχουν ημερομηνία λήξης, ακόμα και ένα τρόφιμο όπως το παραπάνω, το οποίο μπαίνει άνετα στην κατάψυξη!

Σύμφωνα με τη σεφ Claudia Sidoti, το κατεψυγμένο κοτόπουλο μπορεί να διατηρηθεί ασφαλές για κατανάλωση μέχρι και για ένα χρόνο, όχι όμως για παραπάνω. Σε περίπτωση που το έχεις κόψει, η ημερομηνία λήξης του είναι σε 9 μήνες.

Όταν το αποθηκεύεις, θα σε συμβουλεύαμε να το βάζεις σε σακουλάκια και να αφαιρείς όσο πιο πολύ αέρα μπορείς.

Τώρα το πραγματικό ερώτημα είναι από πότε έχεις εκείνο το κοτόπουλο στην κατάψυξη! Για να μην ξαναέρθεις αντιμέτωπος με αυτό το ερώτημα, θα σε συμβουλεύαμε να γράφεις πάνω στο σακουλάκι τη μέρα που το έβαλες στην κατάψυξη και να κρατάς τα πιο παλιά κομμάτια μπροστά, ώστε να καταναλωθούν πιο σύντομα και τα πιο φρέσκα πιο πίσω.

Είδηση σοκ: Σταματήστε να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε αλλιώς θα πάθετε...

Αυτή η είδηση θα σας σοκάρει! Σταματήστε να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε γιατί δεν κάνει καλό.

Ο λόγος είναι -όπως θα διαπιστώσετε και στο video που ακολουθεί- ότι με το πλύσιμο όχι μόνο δεν σκοτώνονται τα βακτήρια αλλά μεταφέρονται κιόλας σε ό,τι βρίσκεται τριγύρω, στον πάγκο της κουζίνας, στα τρόφιμα που μπορεί να έχετε κοντά ή και πάνω σας.

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί να κάνετε είναι να βγάζετε το κοτόπουλο από τη συσκευασία του και να το βάζετε κατευθείαν για μαγείρεμα. Άλλωστε το καλό ψήσιμο ή βράσιμο θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια του πουλερικού.

Σταματήστε να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε

Σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει πριν 2 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Υπηρεσία Διατροφικών Προτύπων FSA αποδείχτηκε ότι το 44% του πληθυσμού πλένει καλά το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψει. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι σωστή γιατί με το πλύσιμο του κοτόπουλου και τη χρήση του νερού εξαπλώνονται ακόμα περισσότερο τα βακτηρίδια.

Προσοχή! Αν ψήσετε κατευθείαν το κοτόπουλο φροντίστε να πλύνετε πολύ καλά οποιοδήποτε σκεύος έχετε ακουμπήσει το ωμό κοτόπουλο σας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή! Τα 7 τρόφιμα που απαγορεύεται να ξαναζεσταίνουμε!

Μεγάλη προσοχή! Αν κάτσει μύγα στο φαγητό μην το φάτε! Μπορεί να πάθετε...

Διαβάστε περισσότερα food news στο Youweekly.gr

Share