Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλείται κιμάς κοτόπουλο με σαλμονέλα!

Αν το έχετε στα ψυγεία σας πετάξτε το αμέσως!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλείται κιμάς κοτόπουλο με σαλμονέλα!

Συναγερμός έχει σημάνει από τον ΕΦΕΤ, αφού ανακαλείται κιμάς κοτόπουλο με σαλμονέλα!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων» έτους 2019, προέβη σε δειγματοληψία κιμά κοτόπουλου, με την εμπορική ονομασία «ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΩΠΟΣ», με ημερομηνία παραγωγής 03/06/19 και ημερομηνία λήξης 08/06/19, που διακινείται από την εταιρεία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ και, σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν. Έχετε δει και αυτό; Μεγάλη προσοχή! Ανακαλείται συσκευή μαγειρέματος που διαφημίζεται στην τηλεόραση!

Σας ενδιαφέρει! Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ για την φέτα!

Συναγερμό έχει σημάνει ο ΕΦΕΤ για την φέτα με ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσετε γιατί σας ενδιαφέρει.

Ο ΕΦΕΤ θυμίζει ότι η «ΦΕΤΑ» είναι πλέον κατοχυρωμένη ως ένα «εθνικό διατροφικό ελληνικό προϊόν», ένας διατροφικός θησαυρός με αναγνωρισμένη παγκοσμίως τη θρεπτική της αξία. Ως παρόμοιος θησαυρός, οφείλει να τύχει της ανάλογης προστασίας, υποστήριξης και προβολής από τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις παραγωγής και διάθεσης, τις εξαγωγικές επιχειρήσεις και τέλος από τις Αρχές και την πολιτεία. Ο ΕΦΕΤ, επίσης, θυμίζει ότι η «ΦΕΤΑ» αναγνωρίζεται πάντα ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), φέρει υποχρεωτικά τη σήμανση πιστοποίησης του Οργανισμού ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και πρόκειται για το τυρί άλμης που παράγεται παραδοσιακά μόνο στην Ελλάδα, από γάλα πρόβειο ή μίγμα αυτού με, έως το πολύ 30% γίδινο, το οποίο προέρχεται αποκλειστικά από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας και μόνο.

undefined

Τέλος, ο ΕΦΕΤ υπενθυμίζει ότι οι καταναλωτές έχουν μεγάλη δύναμη μέσω των επιλογών τους, τις οποίες πρέπει να υποστηρίζουν σθεναρά, προκειμένου να τις διασφαλίζουν. Ειδικά όταν πρόκειται για εθνικά προϊόντα, όπως η «ΦΕΤΑ», το ελαιόλαδο, το μέλι κλπ, τα οποία, λόγω υψηλού κέρδους, προκαλούν διαρκώς φαινόμενα και δυσλειτουργίες νοθείας και παραπλάνησης.

TAGS