Αυτό είναι το πιο παχυντικό λαχανικό που υπάρχει!

Δεν πάει το μυαλό σου!

Αυτό είναι το πιο παχυντικό λαχανικό που υπάρχει!

Αυτό είναι το πιο παχυντικό λαχανικό που υπάρχει και δεν πάει το μυαλό σου, αλλά το τρως!

Δύσκολα θα βρεις κάποιον επιστήμονα ή διατροφολόγο που να μην συμφωνεί ότι τα λαχανικά είναι ό,τι πιο υγιεινό μπορείς να προσθέσεις κάθε μέρα στο πιάτο σου.

Ε λοιπόν εμείς μάλλον καταφέραμε το ακατόρθωτο, αφού βρήκαμε μια έρευνα του Χάρβαρντ που υποστηρίζει πως καλό είναι να αποφεύγεις ένα συγκεκριμένο λαχανικό, καθώς αυξάνει το σωματικό βάρος.

Καθαρίστε εύκολα τις πατάτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Το “δαιμόνιο” αυτό λαχανικό είναι λοιπόν το… καλαμπόκι! Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, οι οποίοι έτρωγαν μεγάλες ποσότητες από αμυλούχα λαχανικά, όπως καλαμπόκι, πατάτες και αρακά έπαιρναν περισσότερα κιλά σε βάθος χρόνου από όσους προτιμούσαν τα πράσινα φυλλώδη. Ο λόγος; Τα λαχανικά αυτά έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό φορτίο, προκαλώντας πιο συχνές και έντονες αυξήσεις της ποσότητας του σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό, οι οποίες τελικά κάνουν πιο έντονο το αίσθημα της πείνας. Αντίθετα, όσοι έτρωγαν λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως η λαχανίδα και τα φασολάκια, το βρήκαν πιο εύκολο να χάσουν βάρος.

Πηγή: olivemagazine.gr

Θέλεις τα μπισκότα σου να μείνουν μαλακά και φρέσκα; Αυτό είναι το μυστικό!

Θέλεις τα μπισκότα σου να μείνουν μαλακά και φρέσκα για αρκετές ημέρες; Αυτό είναι το μυστικό για αν το καταφέρεις, χωρίς κόπο!

Μπορεί την πρώτη ημέρα τα μπισκότα να είναι φρέσκα και λαχταριστά, ωστόσο από την επόμενη κιόλας ημέρα γίνονται σκληρά.

Αυτό όμως μπορεί να λυθεί με τα παρακάτω μυστικά:

Έμεινε ο κιμάς από τα μακαρόνια που έφτιαξες; Μάθε πως μπορείς να τον αξιοποιήσεις!

μπισκότα μαλακά και φρέσκα

Χρησιμοποίησε καστανή ζάχαρη

Πρόσθεσε 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη στη συνταγή σου καθώς προσθέτει έξτρα υγρασία.

Αποθήκευσέ τα με το ψωμί

Βάλε τα φρέσκα μπισκότα σου με μια φέτα ψωμί και αποθήκευσέ τα. Τα μπισκότα θα απορροφήσουν την υγρασία από το ψωμί και θα διατηρηθούν φρέσκα.

Μην τα ψήσεις πολύ

Βγάλε τα μπισκότα σου 1-2 λεπτά νωρίτερα από τον φούρνο. Αποθήκευσέ τα και θα δεις ότι θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό.

Ζύμη

Την επόμενη φορά, μην κάνεις τα μπισκότα σου flat, αλλά πάρε την ζύμη και κάντα σαν βουναλάκια. Θα είναι πιο μαλακά στο κέντρο, όπου η ζύμη είναι πιο παχιά.

Αποθήκευσέ τα σε αεροστεγές δοχείο

Είτε τα βάλεις σε σακουλάκι είτε σε κάποιο κουτί, πρέπει να είναι κλεισμένο αεροστεγώς. Ο αέρας θα ξεράνει τα μπισκότα.

Μάθε και εφάρμοσε το απόλυτα υγιεινό κόλπο για τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες που έχεις φάει ποτέ!

Μάθε και εφάρμοσε το απόλυτα υγιεινό κόλπο για τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες που έχεις φάει ποτέ!

Σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανητές πατάτες; Ωστόσο, λόγω του τρόπου με τον οποίο μαγειρεύονται, μπορεί να είναι πολύ βλαβερές για την υγεία σας.

Δυστυχώς, τείνουν να φτιάχνονται με λάδι χαμηλής ποιότητας που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές, πάντα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται να σταματήσετε να τις τρώτε. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να τις φτιάξετε στο σπίτι με διαφορετικούς τρόπους έτσι ώστε να είναι πιο υγιεινές από ότι συνήθως -με λιγότερες βλαβερές συνέπειες από όσες τείνουν να έχουν.

Οι τηγανητές πατάτες που μας πουλάνε

Για να κάνετε τις τηγανητές πατάτες περισσότερο υγιεινές, το πρώτο βήμα είναι να τις φτιάξετε οι ίδιοι στο σπίτι, επειδή μόνο έτσι μπορείτε να εγγυηθείτε την ποιότητά τους. Αυτό θα σας επιτρέψει να τις τρώτε συχνότερα μαζί με άλλα πιάτα. Προσπαθείτε να τις αποφύγετε όσο μπορείτε όταν τρώτε έξω.

Οι τηγανητές πατάτες που κανονικά πωλούνται σε εστιατόρια ή σε αλυσίδες φαστ φουντ είναι βλαβερές για τους παρακάτω λόγους:

Φτιάχνονται με λάδια χαμηλής ποιότητας (αυτά που ονομάζονται μαγειρικά έλαια), που περιέχουν διαγονιδιακή σόγια και άλλα έλαια φυτικής προέλευσης) τα οποία μετατρέπονται σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που δημιουργεί τοξικότητα στο σώμα σας. Επίσης τείνουν να χρησιμοποιούνται πολλές φορές.

Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, επειδή τηγανίζονται σε πολύ λάδι.

Η πατάτα στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα από πουρέ πατάτας και από άλλα ανθυγιεινά υλικά.

-Περιέχουν πολύ επεξεργασμένο αλάτι
-Όλα τα παραπάνω έχουν σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία μας:
-Αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.
-Συνεισφέρουν στην παχυσαρκία και στην κυτταρίτιδα.
-Κάνουν το συκώτι και τα νεφρά σας να υπερλειτουργούν.
-Επιδεινώνουν την αρτηριακή πίεση και την κατακράτηση υγρών.
-Προκαλούν οξέα, που αποτελούν