Κάνε το κρέας μαλακό σαν "λουκούμι" - Αυτό είναι το "μαγικό" υλικό που βάζουν στις ταβέρνες

Το έχεις στην κουζίνα σου σίγουρα

Κάνε το κρέας μαλακό σαν

Θες να κάνεις το κρέας μαλακό σαν "λουκούμι" και ζουμερό αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο; Στο Youweekly.gr θα σου αποκαλύψουμε για πρώτη φορά ποιο είναι το "μαγικό" υλικό που χρησιμοποιούν στις ταβέρνες και το καταφέρνουν!

Όποιο κομμάτι κρέατος κι αν προτιμάς να τρως, είτε μιλάμε για φιλετάκι κοτόπουλο είτε για πανάκριβο μοσχαράκι, μπορείς να κάνεις και το πιο σκληρό κομμάτι να γίνει μαλακό σαν καρδιά μαρουλιού.

Προτού λοιπόν μαγειρέψεις κάποιο σκληρό κομμάτι κρέατος, μπορείς είτε να το μαρινάρεις με κάτι όξινο, όπως το λεμόνι ή το κρασί ή με κάτι με περισσότερα ένζυμα, όπως είναι η παπάγια ή ο χυμός ανανά. Μπορείς επίσης να έχεις μαλακό κρέας αν το βάλεις να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες.

Υπάρχει όμως και ένα μυστικό που μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά θα κάνει το κρέας να λιώνει πραγματικά στο στόμα.

Η μαγειρική σόδα. Αυτή η ουσία σε συνδυασμό με την αλκαλικότητά της επιφάνειας του κρέατος, κάνει τις πρωτεΐνες σε αυτό να ενωθούν πιο δύσκολα, άρα και να μην είναι τόσο σκληρό. Κάνε απαλό μασάζ με μαγειρική σόδα πάνω στο κρέας (προσοχή, όχι μπέικιν πάουντερ), βάλε το κρέας στο ψυγείο για τρεις με πέντε ώρες και ξέπλυνε κάτω από τρεχούμενο νερό. Έπειτα, μαγείρεψε το κρέας. Αν έχεις μικρά κομμάτια κρέατος, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Μπορείς να βυθίσεις τα κομμάτια κρέατος σε μείγμα με νερό και σόδα. Για 350 γραμμάρια κρέατος, χρειάζεσαι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και μισή κούπα νερό.

Έπειτα βυθίζεις το κρέας για 15 λεπτά, το στραγγίζεις και το μαγειρεύεις. Το κόλπο της σόδας μπορείς να το βάλεις και στον κιμά, ανακατεύοντας ¾ της κουταλιάς του γλυκού μαγειρική σόδα με 1-1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό, για κάθε 50 γραμμάρια κιμά, χωρίς να χρειαστεί να ξεπλύνεις τη σόδα σε αυτή την περίπτωση. Απλά άσε τη σόδα να δράσει για 20 λεπτά.

Ωστόσο να σου υπενθυμίσουμε πως αν βάζεις μαγειρική σόδα για να μαλακώσεις τα ρεβύθια πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις γιατί κινδυνεύεις! Δες εδώ τι θα πάθεις

Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το κάθε κρέας στην κατάψυξη;

Θεωρητικά έχουμε μια ιδέα, αλλά ποτέ δεν γνωρίζουμε ακριβώς. Το κρέας ή το κοτόπουλο συνηθίζουμε να το βάζουμε στην κατάψυξη προκειμένου να διατηρείται φρέσκο πριν το ψήσουμε.

O καλύτερος τρόπος για να διατηρείς το κρέας είναι να το βάζεις μέσα σε σακούλες και να σημειώνεις την ημερομηνία λήξης!

Παρακάτω θα δείτε το χρόνο που μπορούν να μείνουν τα κρέατα στην κατάψυξη, ανάλογα με το είδος τους, δίχως να χάσουν την ποιότητά τους!

Αναλυτικά

  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ – 4 ΜΗΝΕΣ
  • ΩΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ – 9 ΜΗΝΕΣ
  • ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΑΨΗΤΑ – 12 ΜΗΝΕΣ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ – 2 ΕΩΣ 3 ΜΗΝΕΣ
  • ΑΨΗΤΑ ΡΟΛΑ ΚΡΕΑΤΟΣ – 4 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ
  • ΑΨΗΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ Ή ΠΑΪΔΑΚΙΑ – 4 ΕΩΣ 12 ΜΗΝΕΣ
  • ΩΜΟΣ ΚΙΜΑΣ – 3 ΕΩΣ 4 ΜΗΝΕΣ