Μαγειρικό κόλπο: Έτσι θα βγάλετε περισσότερο χυμό από τα πορτοκάλια

Το trick που θα κάνει την ζωή σας στην κουζίνα πιο εύκολη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μαγειρικό κόλπο: Έτσι θα βγάλετε περισσότερο χυμό από τα πορτοκάλια

Η μαγειρική είναι μια από τις πιο ωραίες και δημιουργικές δουλειές του σπιτιού, αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνει δύσκολη και περίπλοκη, ειδικά αν δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα. Γι αυτό τον λόγο το Youweekly.gr θα ξεκινήσει σιγά σιγά να σας... διδάσκει κάποια πράγματα! Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε το απόλυτο μαγειρικό κόλπο για να βγάζετε περισσότερο χυμό από τα πορτοκάλια σας.

Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια, αγοράζουμε τεράστια πορτοκάλια κι όταν πάμε να τα στύψουμε πετάμε το μισό μαζί με την φλούδα! Αυτό σήμερα θα σταματήσει!

Αυτό είναι το μαγειρικό κόλπο για να βγάζετε περισσότερο χυμό από τα πορτοκάλια και γενικά τα φρούτα

Πρώτα βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν και μετά στον φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, εσύ γνώριζες γιατί τα πορτοκάλια τα αγοράζουμε μέσα σε ένα πορτοκαλί διχτάκι; Θα μείνει με τον λόγο!

Σταμάτα να πίνεις χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ - Δεν φαντάζεσαι τι μπορείς να πάθεις

Είμαστε σίγουροι πως δεν είχες φανταστεί πως μπορείς να πάθεις κάτι κακό αν πίνεις χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ. Κι όμως, μπορείς γι αυτό σταμάτα το!

Ο πιο φυσικός και γευστικός τρόπος για την θωράκιση του οργανισμού είναι το πορτοκάλι. Καλό είναι να τον εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή και θα νιώσεις ζωντάνια και ευεξία.

Γιατί δεν πρέπει να πίνεις χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ

μαγειρικό κόλπο για φρούτα

Καλό είναι να αποφεύγεις το χυμό πορτοκαλιού το βράδυ και γενικά των εσπεριδοειδή μετά τις 21:00, διότι όπως έχει αποδειχθεί μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο σου λόγω του αισθήματος έντονης καούρας που μπορεί να προκαλέσει. Ο λόγος είναι πως φρούτα αυτά είναι πολύ όξινα για το σώμα σου και το πιθανότερο είναι να σου προκαλέσουν καούρα. Απόφυγε τέτοιους χυμούς αργά το βράδυ γιατί το πιθανότερο είναι να υποφέρεις από κοιλόπονο όλο το βράδυ.

Kαλύτερη ώρα για χυμό πορτοκάλι;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι αφού «ξυπνάει» το μυαλό, αυξάνοντας την πνευματική εγρήγορση και την ικανότητα συγκέντρωση της προσοχής. Η νέα μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι που πίνουν ένα χυμό με το πρωινό τους τείνουν να είναι πολύ πιο δραστήριοι το μεσημέρι. Ποτέ όμως με άδειο στομάχι αφού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο στομάχι. Ιδανικά αν νιώσεις πως η κατανάλωση του το πρωί σου δημιουργεί δυσφορία μπορείς να καταναλώσεις τον φυσικό χυμό ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού. Χωρίς να έχεις άδειο στομάχι δηλαδή αλλά χωρίς να συνδυάζεται και με άλλες τροφές.