Ξεφλουδίστε εύκολα τα αβγά σας με μαγειρική σόδα - Το πιο έξυπνο κόλπο

Για να μην σας χαλάνε την ώρα του ξεφλουδίσματος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ξεφλουδίστε εύκολα τα αβγά σας με μαγειρική σόδα - Το πιο έξυπνο κόλπο

Με μαγειρική σόδα μπορείτε να ξεφλουδίσετε τα αβγά σας και το κόλπο είναι πολύ έξυπνο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σας χαλάνε όταν πάτε να βγάλετε το τσόφλι μετά το βράσιμο τους, αφού σπάει σε μικρά κομματάκια και είναι πολύ κουραστικό.

Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν μετά το τρικ, που μοιράζεται η εκπομπή «Morning Break», για γρήγορα ξεφλούδισμα. Δεν χρειάζεται να ρολάρετε το αβγό, για να βγάλετε το τσόφλι. Απλά, βάλτε μαγειρική σόδα την ώρα του βρασίματος.

Ξεφλούδισμα αβγού με μαγειρική σόδα

Σύμφωνα με την εκπομπή, τα φρέσκα αυγά είναι πιο όξινα, χαρακτηριστικό που τα καθιστά δύσκολα στο ξεφλούδισμα, επειδή το ασπράδι είναι πιο κοντά στο κέλυφος. Η σόδα, λοιπόν, κάνει το pH του αυγού πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζεται πιο γρήγορα.

Ωστόσο, να σημειώσουμε πως μαγειρική σόδα μπορείτε να ρίξετε και στη σάλτσα. Αυτό το μυστικό της γιαγιάς, είναι το καλύτερο.

Πώς ξεχωρίζουμε το φρέσκο αυγό;

Αφού το σπάσουμε: Το ασπράδι του πολύ φρέσκου αυγού (έως 9 ημερών) θα είναι συμπαγές και δεν θα απλωθεί καθόλου στο πιάτο. Το ασπράδι του φρέσκου 10-28 ημερών θα είναι επίσης αρκετά συμπαγές, αλλά θα απλωθεί κάπως στο πιάτο. Το ασπράδι του µμπαγιάτικου θα είναι απολύτως υγρό και θα απλωθεί πολύ στο πιάτο.

Χωρίς να το σπάσουμε: Το βυθίζουμε σε ένα ποτήρι νερό. Το πολύ φρέσκο αυγό (έως 9 ημερών) θα βυθιστεί στον πάτο του ποτηριού οριζοντίως. Αυτό συµβαίνει γιατί ο αεροθάλαμος είναι ακόμη πολύ μικρός και το αυγό δεν περιέχει σχεδόν καθόλου αέρα. Το αυγό 10-28 ημερών θα βυθιστεί επίσης στον πάτο του ποτηριού, αλλά θα σταθεί όρθιο, σε κλίση. Το μπαγιάτικο θα σταθεί εντελώς όρθιο.

Ωστόσο, μιας και μένουμε σπίτι και ανησυχούμε για το μέλλον μας, εμείς σου βρήκαμε και τον τρόπο για να φτιάξεις αντισυπτικό από την μαγειρική σόδα! Θα πάθεις πλάκα και το καλύτερο; Αν δεν βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία τώρα μπορείς να μάθεις να το φτιάχνεις μόνη σου.