Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δεν σου βγαίνουν τραγανά τα κολοκυθάκια; Το λάθος που κάνεις με το ελαιόλαδο και γίνονται... νιανια!

Μην το ξανακάνεις!

Δεν σου βγαίνουν τραγανά τα κολοκυθάκια; Το λάθος που κάνεις με το ελαιόλαδο και γίνονται... νιανια!
FOOD NEWS 23.06.2020 10:59
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Τηγανίζεις κολοκυθάκια και σου βγαίνουν νιανιά αντί να τα κάνεις τραγανά; Αν αναρωτιέσαι τι φταίει είναι μια κίνηση που κάνεις με το ελαιόλαδο και καταστρέφεις τα πάντα!

Σου έχουμε παρακάτω τα απόλυτα μυστικά για να μην την πατήσεις ξανά!

Το λάθος στο τηγάνισμα με το ελαιόλαδο κι όλα τα μυστικά για να βγουν τραγανά τα κολοκυθάκια

Το μυστικό για να γίνουν πολύ τραγανά τα κολοκυθάκια σας είναι στην προετοιμασία τους. Δεν θα χρειαστεί να φτιάξετε χυλό για να τα βουτήξετε – κάτι που κατ’ εμένα κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη – αλλά το μόνο που θα κάνετε είναι τα αλευρώσετε καλά και αμέσως πριν τα ρίξετε στο τηγάνι να τα βουτήξετε στιγμιαία σε ένα μπολ με νερό. Το νερό, ενώνεται με το αλεύρι και σχηματίζει ένα στρώμα σαν χυλό, το οποίο όταν τηγανιστεί, γίνεται απίστευτα τραγανό. Προσοχή μόνο, χρησιμοποιείστε μία βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι, γιατί το λάδι θα πιτσιλίσει λίγο.

Κόψτε τα αρκετά λεπτά. Αν οι φέτες από τα κολοκυθάκια είναι παχουλές, τα κολοκυθάκια σας δεν θα γίνουν ποτέ αρκετά τραγανά. Χρησιμοποιήστε το ειδικό μαντολίνο κουζίνας, ένα αποφλοιωτή λαχανικών, ή ένα κοφτερό μαχαίρι.

Δες εδώ και τα κορυφαία tips για να μην μυρίζει μπρόκολο όλο το σπίτι όταν το βράζεις!

Αλατίστε τα καλά. Το αλάτι θα δώσει γεύση αλλά και θα τραβήξει αρκετή από την υγρασία που έχουν στο εσωτερικό τους. Όσο περισσότερη υγρασία τραβήξει, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα κολοκυθάκια σας.

Στραγγίξτε τα καλά και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.Τα τηγανητά κολοκυθάκια μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα με λίγο κρασί ή ούζο ή να τα συνοδέψετε με ένα εύκολο και δροσερό ντιπ γιαουρτιού. Ανακατέψτε λίγο στραγγιστό γιαούρτι με μία πρέζα αλάτι και ψιλοκομμένο άνιθο, και οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν!

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με ελαιόλαδο, αυγά και τραγανό φύλλο

συνταγές με κολοκύθια

Θεϊκή, πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για απίστευτη κολοκυθόπιτα με παραδοσιακό τραγανό φύλλο, αυγά και λίγο ελαιόλαδο. Το απόλυτο κολατσιό για την δουλειά και το σχολείο.

Αν θέλετε να τρελάνετε μικρούς και μεγάλους απλά ακολουθήστε τα βήματα και φτιάξτε την!

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα κιτρινη τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. Φέτα σπασμένη με το χέρι
  • 2 αυγά μεσαία
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα τυρί γκούντα τριμμένο
  • 2,5 κ.σ τραχανά ή ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την επικάλυψη

  • 1 αυγό
  • Σουσάμι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη και στραγγισμένη κολοκύθα προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, την φέτα, το τριμμένο τυρί, το πράσο, τα αυγά, το αλάτι, το πιπεράκι και τον τραχανά ή το ρύζι
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
  • Αφού έχουμε φτιάξει το ζυμαράκι μας το ανοίγουμε και σε λαδωμένο ταψάκι απλώνουμε το ένα φύλλο μας κάτω, βάζουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Μετά ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο μας και το βάζουμε από πάνω και κλείνουμε φτιάχνοντας τις γωνιές μας. Χαράζουμε την πιτούλα μας.
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι έχουμε βάλει το λαδάκι, το αυγό και τα χτυπάμε. Αλεiφουμε από πάνω μη πίτα μας και πασπαλίζουμε με σουσαμάκι.
  • Ψήνουμε στους 200 για περίπου 1 ώρα (ανάλογα τον φούρνο) πρέπει να ροδίσει!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η ζουμερή μηλόπιτα που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο - Με μαύρη ζάχαρη και κανέλα

Παραδοσιακή και ελαφριά ντοματοτυρόπιτα με ελαιόλαδο και ζύμη γιαουρτιού - Έχει πάθει φρενίτιδα το instagram

Share