Τρίψτε πορτοκάλι στο κεφάλι σας! Θα σταματήσετε να έχετε άγχος στο δευτερόλεπτο

Θαυματουργή συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τρίψτε πορτοκάλι στο κεφάλι σας! Θα σταματήσετε να έχετε άγχος στο δευτερόλεπτο

Έχετε τρελό άγχος και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Η λύση βρίσκεται στο πορτοκάλι! Τρίψτ μια φλούδα στο κεφάλι σας και θα αλλάξουν όλα!

Σταματήστε να παίρνετε χάπια και... ακολουθήστε τα γιατροσόφια τα παλιά! Οι γιαγιάδες στα χωριά έβρισκαν πρακτικές λύσεις με... ότι έχουν στο ντουλάπι τους. Μια από αυτές είναι κι αυτή που θα βρείτε παρακάτω.

Ανακουφιστείτε από το άγχος με πορτοκάλι

Τρίψτε λίγη φλούδα πορτοκαλιού στο κρόταφο και το μέτωπό σας προκειμένου να απαλύνετε το άγχος σας. Πάρε μαγειρική σόδα και πορτοκάλι και τρίψ'τα στο πρόσωπό σου! Θα γίνεις μια άλλη!

Γιατί το πορτοκάλι ανακουφίζει από το άγχος

Όταν νιώθουμε αγχωμένοι μπορούμε να επιλέξουμε ορισμένα τρόφιμα για να χαλαρώσουμε. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή αποτελούν σημαντικό τρόπο να λάβετε βιταμίνη C, η οποία σύμφωνα με έρευνες μειώνει τα επίπεδα στρες. Επίσης, η βιταμίνη C είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Φάτε ένα πορτοκάλι το απόγευμα ως θρεπτικό και χαλαρωτικό σνακ.

Πίνετε κάθε μέρα ένα στημένο πορτοκάλι - Αυτή είναι η ασθένεια που "σκοτώνει"

Ξεχάστε το ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα και πιάστε τα πορτοκάλια! Δεν φαντάζεστε ποια ασθένεια "σκοτώνει" ένα στημένο πορτοκάλι αν το πίνετε κάθε μέρα, το πρωί! Θα πάθετε πλάκα με όσα θα διαβάσετε παρακάτω!

Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμό πορτοκάλι κάθε μέρα μειώνει αισθητά τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ακολούθησαν σχεδόν 28.000 άντρες για δύο δεκαετίες ώστε να εξετάσουν το κατά πόσο η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών επηρέασε τη δύναμη του εγκεφάλου τους.

Οι άντρες που έπιναν ένα μικρό ποτήρι χυμό καθημερινά είχαν 47% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν δυσκολίες στη μνήμη και στο να μην μπορούν να ακολουθήσουν οδηγίες. Τα προβλήματα μνήμης και κατανόησης αποτελούν συνήθως πρόωρες ενδείξεις άνοιας.

με τι περνάει το άγχος

Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν τη νόσο αλλά οι νέες ενδείξεις επισημαίνουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και το κατά πόσο επιδρά στην ευρυθμία του εγκεφάλου. ‘Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, μεταξύ αυτών και τα αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου’, είπε ο η Δρ. Χάνα Γκάρντενερ, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι. Τα οφέλη από αυτές τις τροφές μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλο από την εμφάνιση ανεπιθύμητων μορίων και να διατηρήσουν μία υγιή παροχή αίματος στον εγκέφαλο.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Γιανζενγκ Ουαν είπε ότι η μακροπρόθεσμη πρόσληψη λαχανικών, φρούτων και χυμού από πορτοκάλια μπορεί να διατηρήσει την υγιή γνωστική λειτουργία. Η έρευνα που έγινε σε άνδρες και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Νευρολογία, έδειξε ότι η κατανάλωση χυμού πορτοκάλι σε μεγαλύτερους κυρίως άντρες, επηρεάζει πολύ το ρίσκο προβλημάτων σε επίπεδο γνωστικό.