Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ για νοθευμένα ελαιόλαδα

Προσοχή! Σας αφορά!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ για νοθευμένα ελαιόλαδα
FOOD NEWS 30.07.2020 15:35
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Συναγερμό σήμανε ο ΕΦΕΤ πριν από λίγη ώρα, ο οποίος αναφέρει πως εντοπίστηκαν στην αγορά, νοθευμένα ελαιόλαδα, συστήνοντας να μην τα καταναλώσουμε. Προς το παρόν, τα εν λόγω λάδια δεν έχουν αποσυρθεί.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χηµικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης, ενώ πρόσφατα ανακλήθηκε σοκολάτα υγείας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες:

  • «ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»
  • «ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ»
  • «ΚΡΗΤΗΣ»
  • «ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ»
  • «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ»
  • Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες), να μην τα καταναλώσουν.

Ελαιόλαδο ΕΦΕΤ

Σημειώνεται, ότι σε ορισμένα από τα εν λόγω προϊόντα, η επισήμανση παραπέμπει σε ελληνικά τοπωνύμια, όπως Χαλκιδικής και Κρήτης, γνωστά για την ποιότητα του ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.

Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη προβεί στην ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την εσωτερική αγορά , ενώ καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους αντίστοιχα δοχεία, των οποίων η επισήμανση ταυτίζεται με τις επισημάνσεις των παρατιθέμενων φωτογραφιών , να μην τα καταναλώσουν.

Πηγή: athensmagazine.gr

Προσοχή: Αυτές οι φακές ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ

Φακές ψιλές, προέλευσης Καναδά, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένων σωμάτων στη συσκευασία.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διαχείρισης καταγγελίας καταναλωτή που αφορούσε στο προϊόν «ΨΙΛΕΣ ΦΑΚΕΣ», προέλευσης Καναδά, σε συσκευασία των 500 γρ., της εταιρείας ΖΑΚΟΜΑ ΑΕ, με lot 35019, διαπίστωσε την ύπαρξη ξένων σωμάτων στο ανωτέρω προϊόν.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Επίσης, πριν από λίγο καιρό είχε βγάλει ο ΕΦΕΤ μια λίστα με το τι πρέπει να κάνεις για να μην χαλάσουν τα φαγητά σου το καλοκαίρι. Δες την εδώ

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καταναλωτές προσοχή - Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο μέλι

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί υποκατάστατο τυριού για αλλεργιογόνα ουσία

TAGS
Share