Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί 5 ελαιόλαδα που καταναλώνουμε όλοι!

Μεγάλη προσοχή

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί 5 ελαιόλαδα που καταναλώνουμε όλοι!
FOOD NEWS 06.08.2020 10:48
Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΠΡΑΜΟ

YOUWEEKLY EDITOR

Μεγάλη προσοχή είναι αναγκαίο να δοθεί στην παρακάτω ανακοίνωση καθώς ο ΕΦΕΤ, ενημερώνει πως ανακάλεσε 5 ελαιόλαδα, αρκετά γνωστά που όλοι μας καταναλώνουμε. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι αυτά και αν τα έχετε μην τα καταναλώσετε!

Συγκεκριμένα, στην ανάκληση 5 λαδιών προχώρησε Ο ΕΦΕΤ καθώς ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα αγνώστου προέλευσης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, «ο φορέας συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου, εντόπισε διάφορα δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ελαιολάδων.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων, τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης».

Αυτά είναι τα ελαιόλαδα που καταναλώνουμε όλοι και που ανακαλούνται:


«ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

ανακληση εφετ ελαιολαδο 4

«ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ»

ανακληση εφετ ελαιολαδο

«ΚΡΗΤΗΣ»

ανακληση εφετ ελαιολαδο 3

«ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ»

ανακληση εφετ ελαιολαδο2

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ».

ανακληση εφετ ελαιολαδο1


Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν, καθώς πρόκειται για νοθευμένα.

ΠΗΓΗ: Daddycool.gr

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επίσης και γνωστή σοκολάτα. Δείτε ποια εδώ!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Έριξε πρόστιμο σε 28 επιχειρήσεις

Συναγερμό έχει σημάνει ο ΕΦΕΤ, ο οποίος μέσα από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε γνωστό πως επέβαλε πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ, σε 28 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και λιανικού εμπορίου, σε εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα πρόστιμα αφορούν επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και λιανικού εμπορίου, σε εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων: κρέατος, παρασκευασμάτων κρέατος και πουλερικών, γάλακτος, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής για:

  • Παραγωγή, διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων,
  • Αποκλίσεις ως προς την εφαρμογή HACCP,
  • Μη συμμόρφωση ως προς τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής,
  • Παραπλανητική επισήμανση, παρουσίαση και διαφήμιση τροφίμων,

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους.

Διαβεβαιώνει, τέλος, το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Δείτε εδώ και την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την σοκολάτα που ανακαλείται.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Προσοχή: Αυτές οι φακές ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί καλαμάκια κοτόπουλο με σαλμονέλα

Share