Νέα ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση προϊόντων αλλαντικών

Μην τα καταναλώσετε!

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Νέα ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση προϊόντων αλλαντικών

Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστή λίστα με προϊόντα αλλαντικών από τον ΕΦΕΤ που δύνανται να βλάψουν την υγεία μας. Στο παρακάτω άρθρο γίνεται ενημέρωση για ορισμένα επιπρόσθετα προϊόντα που επίσης είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αναλυτικότερα, η μονάδα παραγωγής "LAKI, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ" ενημέρωσε τον Ε.Φ.Ε.Τ. για συμπληρωματική ανάκληση σειράς προϊόντων.

Αυτά τα προϊόντα αλλαντικών ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Τα προϊόντα που ανακλήθηκαν είναι τα παρακάτω:

  • "Γαλαξίας – mini αέρος", βάρος: 200 g, αριθ. Παρτίδας: lot 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021
  • LAKI – mini αέρος", βάρος: 200 g , αριθ. Παρτίδας: lot 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021.
  • "Γαλαξίας -Σαλάμι αέρος, τ. Θάσου, μπαστούνι", μη σταθερού βάρους (περίπου 1,6 Kg), αριθ. Παρτίδας: lot 02177, ημ. ανάλωσης έως: 11.01.2021.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Αυτά είναι τα επικίνδυνα αλλαντικά που είχε ανακαλέσει προηγουμένως.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ για νοθευμένα ελαιόλαδα

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα, μετά από τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την οποία, ανακαλεί επικίνδυνα αλλαντικά που κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα στην αγορά.

Σαλάμι αέρος ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, καθώς μετά από εξέταση συγκεκριμένων δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία στη μονάδα παραγωγής «LAKI, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ ΑΕ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» στην οδό Διός 3, στον Ταύρο των προϊόντων:

«Economy-Σαλάμι αέρος, τ. Θάσου», βάρος: 120 γρ. σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02196, ημ. ανάλωσης έως: 10.01.2021 και «Economy-mini αέρος», βάρος: 200 γρ. σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021.

Μετά από την εξέταση των ανωτέρω δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Θυμίζουμε πως μόλις πριν από λίγες μέρες, ο ΕΦΕΤ έριξε πρόστιμο σε 28 επιχειρήσεις. Δείτε εδώ τι συνέβη.

Πηγή: ethnos.gr

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ για νοθευμένα ελαιόλαδα

Συναγερμό σήμανε ο ΕΦΕΤ πριν από λίγη ώρα, ο οποίος αναφέρει πως εντοπίστηκαν στην αγορά, νοθευμένα ελαιόλαδα, συστήνοντας να μην τα καταναλώσουμε. Προς το παρόν, τα εν λόγω λάδια δεν έχουν αποσυρθεί.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χηµικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης, ενώ πρόσφατα ανακλήθηκε σοκολάτα υγείας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες:

  • «ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»
  • «ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ»
  • «ΚΡΗΤΗΣ»
  • «ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ»
  • «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ»
  • Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες), να μην τα καταναλώσουν.

Ελαιόλαδο ΕΦΕΤ

Σημειώνεται, ότι σε ορισμένα από τα εν λόγω προϊόντα, η επισήμανση παραπέμπει σε ελληνικά τοπωνύμια, όπως Χαλκιδικής και Κρήτης, γνωστά για την ποιότητα του ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.

Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη προβεί στην ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την εσωτερική αγορά , ενώ καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους αντίστοιχα δοχεία, των οποίων η επισήμανση ταυτίζεται με τις επισημάνσεις των παρατιθέμενων φωτογραφιών , να μην τα καταναλώσουν.

Πηγή: athensmagazine.gr

TAGS