Ανακαλούνται κωδικοί πασίγνωστου ενεργειακού ποτού στην Ελλάδα

Δώστε μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ανακαλούνται κωδικοί πασίγνωστου ενεργειακού ποτού στην Ελλάδα

Συναγερμός επικρατεί για ουκ ολίγους χρήστες ενεργειακού ποτού, που καταναλώνεται κατά κόρον και στην Ελλάδα, καθώς η Monster Energy προχώρησε προληπτική ανάκληση κωδικών του ποτού Monster, ενημερώνοντας για το λόγο, που αυτό συνέβη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας περιορισμένος αριθμός κωδικών Monster (LH44 / Ripper / Espresso Vanilla) περιέχει το πρόσθετο τροφίμων προπυλενογλυκόλη (E1520) -ένα κοινό, επιτρεπόμενο και ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόσθετο τροφίμων- σε ποσοστό που ξεπερνά το όριο που έχει θεσπιστεί εντός ΕΕ, με τον ΕΦΕΤ πρόσφατα να πυροδοτεί «βόμβα» για βασικό τρόφιμο.

Monster ανάκληση

Επίσης δείτε άλλη μία ανάκληση που ανακοίνωσε πριν από λίγο η οποία είχε να κάνει με γνωστή μάρκα ζυμαρικών.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών και την ασφάλεια των προϊόντων, ωστόσο κρίναμε σκόπιμο να προχωρήσουμε σε προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων από την ελληνική αγορά, έχοντας ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες αρχές», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει κάποιο από αυτά τα προϊόντα καλούνται να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο σημείο αγοράς, προκειμένου να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιστροφής.

Τα προϊόντα αυτά, με αναθεωρημένη συνταγή θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς ενεργειακών ποτών Monster, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών ποτών Monster Green και Ultra, δεν επηρεάζονται.

Ανακαλούνται από τον ΕΦΕΤ συσκευασμένα παγάκια

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε μία ακόμη ανάκληση προϊόντος σύμφωνα με ανακοίνωση του το οποίο έχει να κάνει με συσκευασμένο πάγο ο οποίος από ότι φαίνεται δεν είναι καθόλου ασφαλής.

Συγκεκριμένα προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος «Παγάκια συσκευασμένα GOLD ICE», σε κλειστή πλαστική συσκευασία 5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 24-09-2020 και ημερομηνία λήξης 24-10-2021. Το προϊόν παράγεται από την επιχείρηση ΤΣΕΡΤΣΕΝΕΣ ΓΕΩ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΣΣΗΡΟΣ (ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και διανέμεται από την επιχείρηση ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜ. ΖΗΝΟΒΙΑ, Περιοχή Παραλίμνιο Σερρών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των ολικών κολοβακτηριοειδών και των E.Coli. Το ανωτέρω δείγμα χαρακτηρίστηκε μη κανονικό, μη ασφαλές.

ΕΦΕΤ ανακαλεί παγάκια

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

TAGS