Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά μουστοκούλουρα

Μεγάλη προσοχή!

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά μουστοκούλουρα
FOOD NEWS 22.06.2021 13:28
Από Ελένη Ζουγανέλη

Μαλακά μουστοκούλουρα ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: Μουστοκούλουρα Μαλακά 350 γρ., νηστήσιμα με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 01/08/2021 και αριθμό παρτίδας LOT 1111421, που παράγεται από την εταιρεία «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΟΣ ΕΠΕ».

Γιατί ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα μουστοκούλουρα

Το προϊόν χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές ως προς τη σύνθεση διότι περιέχει το συντηρητικό «σορβικό οξύ» σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν. Ενώ, ανακαλεί και σεφταλιές με χοιρινό κρέας.

Φτιάξτε μόνες σας μουστοκούλουρα στο σπίτι - Συνταγή της Μπαρμπαρίγου

ΕΦΕΤ μουστοκούλουρα

Υλικά Συνταγής

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 1/2 φλ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 ½ φλ. πετιμέζι
  • ½ κ.γλ. σόδα
  • 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κοφτό κ.γλ. κανέλα
  • ¼ κοφτό κ.γλ. γαρίφαλο
  • 600 γραμ. περίπου αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

  • Για τα αφράτα και μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι και πορτοκάλι, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το πετιμέζι, την κανέλα, το γαρίφαλο και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο λάδι. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά.
  • Στην αρχή ανακατεύουμε το μείγμα με κουτάλι και σιγά σιγά αλευρώνοντας τα χέρια ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να πιει όλο το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Να είναι μεν λιπαρή-λαδερή αλλά να είναι σφιχτή και να μπορεί να πλάθεται.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνες
  • Πλάθουμε τα μαλακά μουστοκούλουρα και τα αραδιάζουμε στις λαμαρίνες με κενό ανάμεσα τους γιατί φουσκώνουν.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20′ ανάλογα με το μέγεθός τους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί επικίνδυνα αλλαντικά

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Έριξε πρόστιμο σε 28 επιχειρήσεις

TAGS
Share