Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 | Επικοινωνία

Μεγάλη προσοχή σε αυτό το τρόφιμο - Αν το έχετε σπίτι σας να ξέρετε ανακλήθηκε!

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ!

Μεγάλη προσοχή σε αυτό το τρόφιμο - Αν το έχετε σπίτι σας να ξέρετε ανακλήθηκε!
FOOD NEWS 13.07.2021 13:54
Από Youweekly Team

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ – ΤΥΡΙ» με την επωνυμία MY BREADSTICKS / GRECIAN LIVING – INNOVATIVE RECIPES, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 28-09-2021 και αριθμό παρτίδας Τ11612206 που παράγεται για λογαριασμό της εταιρείας Δ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. με έδρα στη Λυκόβρυση Αττικής, από την εταιρεία ΤΣΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. με έδρα στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Το προϊόν, σε συνεργασία με το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε δημητριακά που περιέχουν γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην επόμενη σελίδα του δελτίου τύπου), να μην το καταναλώσουν.

Αυτό είναι το προϊόν που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

εφετ κριτσινια

Να σημειωθεί πως πρόσφατα ο ΕΦΕΤ απέσυρε και γνωστό κατεψυγμένο κοτόπουλο.

Δυσανεξία στη γλουτένη: Ποια είναι τα πρώτα σημάδια που θα προσέξετε

1. Διάρροια και δυσκοιλιότητα

2. Φούσκωμα

3. Κοιλιακός πόνος

4. Κόπωση

5. Ναυτία

6. Πονοκέφαλος

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρία μη ασφαλή τρόφιμα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδα από γνωστά μπισκότα κανέλας

TAGS
Share