Προσοχή! Ανακαλούνται μπισκότα Oreo

Ειδικά να έχετε αλλεργίες δώστε βάση!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Προσοχή! Ανακαλούνται μπισκότα Oreo

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι κατανωλωτές, καθώς η Mondelez Ελλάς, ανακαλεί από την αγορά το προϊόν Μπισκότο OREO Strawberry Cheesecake (154 γραμμάρια) με απουσία επισήμανσης στα ελληνικά με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και αριθμό παρτίδας (LOT) OVI0412023.

Για ανακαλούνται τα μπισκότα Oreo

Στα συστατικά του προϊόντος περιλαμβάνονται το σιτάρι, λεκιθίνες σόγιας και πιθανώς ίχνη γάλακτος τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους καταναλωτές.

Η εταιρεία τονίζει ότι το προϊόν είναι άριστης ποιότητας και καθόλα ασφαλές και είναι κατάλληλο για κατανάλωση από τους καταναλωτές πλην αυτών που είναι αλλεργικοί στα συγκεκριμένα συστατικά.

Η εταιρεία ενημέρωσε προληπτικά τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Υπογραμμίζεται ότι η εν λόγω διαδικασία ανάκλησης αφορά αποκλειστικά και μόνο σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων της συγκεκριμένης παρτίδας και σε κανένα άλλο κωδικό ή άλλη γεύση του προϊόντος ή συσκευασία του προϊόντος OREO.

Οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο σιτάρι, λεκιθίνες σόγιας και το γάλα καλούνται να μην καταναλώσουν το προϊόν. Για οποιοδήποτε ερώτημα, οι καταναλωτές μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη γραμμή καταναλωτή στο 00800 11 8 1111 όπου μπορούν να λάβουν πρόσθετες πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι τα προϊόντα διατίθενται στην Ελλάδα από τη Mondelez Ελλάς ΑΕ. Επίσης, ανακαλούνται και επικίνδυνα αλλαντικά

Ενώ, ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένες γαρίδες

Με μία νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε από την αγορά μία συγκεκριμένη παρτίδα κατεψυγμένων γαρίδων και συνέστησε σε όσους καταναλωτές έχουν ήδη αγοράσει το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Πρόκειται για ένα ακόμα προϊόν που φεύγει από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, λίγο καιρό μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να ανακαλέσει ένα συγκεκριμένο κρητικό μέλι.

Ειδικότερα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “ΓΑΜΠΑΡΗ ΚΤΨ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΗ – ΛΙΒΕΡΗΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ», με αριθμό παρτίδας G 200321 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20/03/2023, καθαρού στραγγισμένου βάρους 425 γρ.

Διαπιστώθηκε, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α’ του Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε, ότι το προϊόν είναι μη κανονικό, μη ασφαλές διότι περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Γαρίδες ανακοίνωση ΕΦΕΤ