Το μυστικό των γιαγιάδων - Ρίξτε 1κουταλάκι μαγειρική σόδα στο κοτόπουλο πριν το βάλετε στην κατσαρόλα και...

Θα πάθετε πλάκα...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το μυστικό των γιαγιάδων - Ρίξτε 1κουταλάκι μαγειρική σόδα στο κοτόπουλο πριν το βάλετε στην κατσαρόλα  και...

Ένα από τα μυστικά που οι γιαγιάδες δεν λένε είναι ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να σε βοηθήσει κατά πολύ στο μαγείρεμα, ειδικά του κοτόπουλου. Η σόδα όπως ξέρουμε έχει πολλές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα στην καθαριότητα των φρούτων και λαχανικών, αλλά και στο να μην μυρίζουν τα χέρια σου μετά το καθάρισμα των θαλασσινών.

Μια από τις πολλές χρήσεις της, όπως προαναφέραμε έχει να κάνει και με το κοτόπουλο. Αυτό το κολπάκι σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια και θα θέλετε να το χρησιμοποιείται συνέχεια.

Πως βοηθάει η μαγειρική σόδα στο μαγείρεμα του κοτόπουλου

Συγκεκριμένα, όταν βράζουμε ένα κοτόπουλο, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο νερό. Αποτέλεσμα αυτού; Η σάρκα θα είναι καθαρή και λευκή.

Μαγειρική σόδα στο κοτόπουλο

Το μυστικό των γιαγιάδων μαγειρική σόδα στα κεφτεδάκια

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα μας φαγητά, αλλά ταυτόχρονα και ένα από τα πιο δύσκολα στο να πετύχει κανείς τη σωστή υφή και να μην διαλυθούν στο τηγάνισμα. Το μυστικό βρίσκεται στο κιμά, τη μαγειρική σόδα και το ψωμί.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τον πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανό στην κρούστα, ζουμερό στο εσωτερικό.

  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 αυγό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Τα ανακατεύετε όλα αυτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε. Πάμε τώρα να δούμε τα επιμέρους. Δηλαδή τις λεπτομέρειες στο ζύμωμα και το τηγάνισμα που θα κάνουν τη διαφορά.
  • Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό. Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μείγμα.
  • Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.
  • Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.
  • Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.
  • Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Πηγή: athensmagazine.gr