Απολαύστε τις χωρίς τύψεις - Πώς να φτιάξετε τηγανιτές πατάτες χωρίς ούτε μια σταγόνα λάδι

Με μισές θερμίδες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Απολαύστε τις χωρίς τύψεις - Πώς να φτιάξετε τηγανιτές πατάτες χωρίς ούτε μια σταγόνα λάδι

Όλοι μας αγαπάμε τις τηγανητές πατάτες αλλά η καθημερινή τους κατανάλωση δεν κάνει καλό στην υγεία, μιας και έχουν πολλές θερμίδες. Με αυτό το κόλπο θα μπορέσετε να τις κάνετε πιο υγιεινές.

Οι πατάτες προέρχονται από τη Νότια Αμερική, αλλά σήμερα καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές του κόσμου, και είναι διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο. Μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε είδος γεύματος. Μπορείτε να τις ψήσετε, να τις μαγειρέψετε στον ατμό, να τις βράσετε, αλλά αναμφίβολα, η πιο διαδεδομένη συνταγή είναι οι τηγανιτές πατάτες. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς πατάτες τηγανητές!

Αυτό το νόστιμο πιάτο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό που ονομάζεται τηγανιτές πατάτες, λόγω της εξαιρετικής τους γεύσης, του ευχάριστου αρώματος και της τραγανής υφής τους. Παρ’όλα αυτά, αυτό το υπέροχο πιάτο εξακολουθεί να είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία λόγω της ποσότητας του λαδιού που απορροφούν όταν μαγειρεύονται, αλλά και με το λάθος που κάνουμε το τηγάνισμα και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρκίνο.

Διαβάστε εδώ τι πρέπει να κάνετε για να τηγανίσετε τις πατάτες χωρίς λάδι.