Το λάθος που κάνουμε όλοι! Σταματήστε να τρυπάτε το κρέας όσο το μαγειρεύετε

Το κάνουμε για να δούμε αν θα ψηθεί ωστόσο πρέπει να το σταματήσουμε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Το λάθος που κάνουμε όλοι! Σταματήστε να τρυπάτε το κρέας όσο το μαγειρεύετε

Μπορεί να μην το γνωρίζουμε, ωστόσο κάνουμε πολλά λάθη όσο μαγειρεύουμε το κρέας και μετά απορούμε για τον λόγο που δεν βγαίνει τόσο μαλακό (δείτε εδώ ωστόσο το κόλπο) και νόστιμο.

Σταματήστε να τρυπάτε το κρέας όσο το μαγειρεύετε

Ένα συγκεκριμένα λάθος που κάνουμε πολλοί είναι όταν μαγειρεύουμε κρέας στην κατσαρόλα συνήθως να το τρυπάμε με το πιρούνι για να δούμε αν έχει ψηθεί.

Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.

Σταματήστε να τρυπάτε το κρέας όσο το μαγειρεύετε

Το μυστικό για να βγει ζουμερό το κοτόπουλο στον φούρνο και με τραγανή πέτσα

Μετά το απίστευτο τρικ που σας δώσαμε για να βγαίνουν τραγανές οι τηγανιτές πατάτες πάμε στο ψητό κοτόπουλο στο φούρνο, που είναι φαγητό για όλη την οικογένεια και αν ακολουθήσεις μερικά μυστικά που μας έδωσε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, θα σου βγαίνει πάντα ζουμερό και νόστιμο και η πέτσα του τραγανή και απολαυστική.

Ποτέ δεν βάζουμε το κοτόπουλο κατευθείαν από από το ψυγείο στο φούρνο γιατί θα βγει σκληρό και ινώδες μετά το ψήσιμο. Αφήνουμε το κοτόπουλο για 30΄ στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά κανονικά ακολουθούμε όλα τα στάδια της κάθε συνταγής.

Τραγανή πέτα

Πολύ σημαντικό είναι, πρώτον να στεγνώσουμε πολύ καλά την κοιλιά και την επιφάνεια του κοτόπουλου για να πάρουμε όλη την υγρασία του.

Κατόπιν, με λίγο ελαιόλαδο αλείφουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και εσωτερικά το κοτόπουλο. Αν θέλουμε στην κοιλιά του βάζουμε 1 λεμόνι, πορτοκάλι ή μανταρίνι κομμένο στα δυο για να πάρει αρώματα.

Και τώρα που μάθαμε τα βασικά, παρακάτω θα βρείτε και μια τέλεια συνταγή με κοτόπουλο...