Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Ζήσης: Το μαγαζί στην Αθήνα που τρως το πολύ με 5 ευρώ γαύρο, μαρίδα, αθερίδα σε χωνάκι

Βέβαια έχει κι άλλων ειδών θαλασσινά!

Ζήσης: Το μαγαζί στην Αθήνα που τρως το πολύ με 5 ευρώ γαύρο, μαρίδα, αθερίδα σε χωνάκι
FOOD NEWS 02.08.2022 09:41
Από Youweekly Team

Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε βιαστικά και πρόχειρα junk food ή δεν είστε φαν του κρέατος, ένα καινούργιο street food, που έχει ανοίξει στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, δημιουργεί τη δική του πρόταση ψαροφαγίας.

Ο ιδιοκτήτης του, ο Ζήσης Παπαζήσης, που κληρονόμησε το πάθος για την κουζίνα και τα θαλασσινά από τον παππού του, είχε την καταπληκτική ιδέα να βάλει τα ψαράκια σε χωνάκια και να προσφέρει στους Αθηναίους μια εύκολη και ταυτόχρονα πολύ υγιεινή λύση για γρήγορο φαγητό.

Αν παρατηρήσετε τα σουπλά του μαγαζιού, θα διαβάσετε πάνω τους την ιστορία του παππού Ζήση και της γιαγιάς Ουρανίας που, στο δικό τους κατάστημα στο Βόλο πίσω από την ψαραγορά, έφτιαξαν ένα γαστρονομικό στέκι, για τους λάτρεις του τσίπουρου. Εκεί δημιουργούσαν μοναδικά βράδια και έστηναν τρελά γλέντια μετά μουσικής για τους πιστούς θαμώνες τους.

Τότε ήταν που ο εγγονός του είδε για πρώτη φορά τον παππού του να τυλίγει σε λαδόκολλα ψάρια για τους πελάτες του που τα έπαιρναν μαζί τους στο σπίτι ή στη δουλειά. Μια άλλη εκδοχή -θα τη βρείτε κι αυτή γραμμένη- λέει ότι την ιδέα την εμπνεύστηκε από τα ναυτάκια του στόλου, που για να περάσουν κρυφά στα πλοία λαχταριστούς ψαρομεζέδες και να συνεχίσουν το τσιμπούσι εν πλω, του ζητούσαν να κρύψει στα καπέλα τους τις εκλεκτές του λιχουδιές.

Δεν έχει σημασία ποια εκδοχή είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Πάντως, όταν μεγάλωσε ο μικρός Ζήσης, οι παιδικές αναμνήσεις επανήλθαν στο μυαλό του και λαμβάνοντας υπόψιν του το πόσο άσχημη είναι η διατροφή όσων εργάζονται σε μεγάλες πόλεις, αποφάσισε να φέρει την τακτική του παππού του και στην Αθήνα.

Στον δρόμο λοιπόν που βρίσκονται όλα τα... διαβάστε την συνέχεια στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ο Τάσος Δούσης προτείνει το καλύτερο παγωτό και brunch στα Βόρεια!

Εστιατόριο «Ανερούσα»: Ο chef Βασίλης Τσατσάκης μας μιλάει για την ξεχωριστή αυτή γαστρονομική εμπειρία

Share