Πάρτε τα μακαρόνια και βάλτε τα σε ένα πλαστικό μπουκάλι - Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάζει

Το κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πάρτε τα μακαρόνια και βάλτε τα σε ένα πλαστικό μπουκάλι - Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάζει

Αν βάλετε μακαρόνια σε ένα πλαστικό μπουκάλι θα μάθετε κάτι που δεν ξέρατε έως σήμερα και σίγουρα πρόκειται για ένα κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ενώ να θυμάστε πόσο δεν πρέπει ποτέ να ρίχνετε κρύο νερό σε αυτά όσο τα σουρώνετε!

Τι θα γίνει αν πάρετε τα μακαρόνια και τα βάλετε τα σε ένα πλαστικό μπουκάλι

Μπορεί να μην τη φαντάζεστε, αλλά τι σχέση μπορεί να έχει ένα πλαστικό μπουκάλι με τη μακαρονάδα; Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ένα απίστευτο κόλπο για να για να μετράτε μεμονωμένες μερίδες σπαγγέτι και να μην πετάτε μετά την μισή κατσαρόλα που θα περισσέψει.

Αυτό σίγουρα θα έρθει χρήσιμο την επόμενη φορά που θα πρέπει να μαγειρέψετε για μια ομάδα φίλων.

Πάρτε τα μακαρόνια και βάλτε τα σε ένα πλαστικό μπουκάλι

Πώς θα καταλάβεις ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα χωρίς να τα δοκιμάσεις

Tα εξής:

Ο χρόνος που αναγράφεται στη συσκευασία

Όλες οι συσκευασίες δείχνουν την ώρα βρασίματος, αλλά η κάθε εταιρεία την αξιολογεί διαφορετικά. Εμπιστεύσου τυφλά τις οδηγίες του κατασκευαστή, εκτός και αν είναι η εκατοστή φορά που μαγειρεύεις αυτή τη μάρκα και τη συγκεκριμένη ποικιλία.

Η διαίσθηση

Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να στραγγίσεις τα μακαρόνια σου την κατάλληλη ώρα χωρίς να τα ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο. Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι αυτός που χρησιμοποιείται από τους πιο ταλαντούχους μάγειρες: Η διαίσθηση, αυτή η εσωτερική συνείδηση που ωριμάζει στην ψυχή εκείνων που έχουν αφιερωθεί στο μαγείρεμα των ζυμαρικών. Καλά, αυτό ακούγεται σαν να προέρχεται από λογοτεχνικό εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης, γι’ αυτό εμπιστεύσου και πάλι τον εαυτό σου, αλλά μετά από καιρό εξάσκησης και σωστής καθοδήγησης.

Ο ήχος

Αυτή είναι επίσης μια μέθοδος που απαιτεί μεγάλη εμπειρία και ειδικό ταλέντο. Σε αυτή τη μέθοδο, βγάζεις ένα κομμάτι ζυμαρικών από την κατσαρόλα, αλλά όχι για να το δοκιμάσεις, αλλά για να το ρίξεις στο πιάτο από ένα ορισμένο ύψος. Αν ακουστεί ένας κρότος, μόλις το ζυμαρικό ακουμπήσει το πιάτο, αυτό σημαίνει πως είναι ακόμα ωμά.

Πώς θα καταλάβεις ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα χωρίς να τα δοκιμάσεις

Κόψιμο με το δάχτυλο

Αυτή είναι η αγαπημένη μέθοδος του σεφ, για να μην παχύνει. Αντί να κόψει το ζυμαρικό με το δόντι του, χρησιμοποιεί το δάχτυλό του. Αν κόβεται με δυσκολία, τότε σημαίνει πως θέλει λίγο παραπάνω χρόνο. Βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος να καείς λίγο, γι’ αυτό βάλε το ζυμαρικό κάτω από τη βρύση με λίγο νερό να τρέχει και μετά κόψε την άκρη του.

Η ανατομία

Τέλος, αφού κόψεις το ζυμαρικό με το δάχτυλο ή, αν φοβάσαι για έγκαυμα με ένα πιρούνι, εξέτασε το εσωτερικό του. Εάν βλέπεις έναν λευκό πυρήνα, αυτό σημαίνει ότι το μαγείρεμα δεν έχει φτάσει στα εσωτερικά στρώματα. Για να έχεις τα τέλεια ζυμαρικά al dente, χρειάζεται λίγος χρόνος.