Τόσα χρόνια κόβατε το καρπούζι λάθος - Ο σωστός τρόπος για να το κόψεις μέσα σε 1 λεπτό

Έτσι είναι πολύ πιο εύκολο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τόσα χρόνια κόβατε το καρπούζι λάθος - Ο σωστός τρόπος για να το κόψεις μέσα σε 1 λεπτό

Και όμως τόσα χρόνια κόβατε λάθος το καρπούζι (δείτε πως επιλέγουμε το πιο νόστιμο) σας και όχι γιατί δεν τρώγεται, αλλά γιατί πάντα τρέχανε τα ζουμιά ή δυσκολευόσασταν με το μαχαίρι. Υπάρχει όμως ένας σωστός τρόπος για να το κόψετε μέσα σε 1 λεπτό και να το απολαύσετε πιο γρήγορα.

Ο σωστός τρόπος για να κόψετε καρπούζι

  • Κόβεις τις άκρες

Τοποθετείς το καρπούζι παράλληλα πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής και τους αφαιρείς τους δύο πόλους, είτε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι είτε με το κλασικό οδοντωτό.

Καρπούζι κόψιμο φέτες

  • Κόβεις στη μέση

Αλλά κάθετα. Γυρνάς το καρπούζι 90 μοίρες και το διχοτομείς, σε δύο ίσια μέρη.

Καρπούζι κόψιμο

  • Συνεχίζεις τη διχοτόμηση

Κάθε μισό κόβεται στο μισό του. Σε αυτό το σημείο προκύπτουν 4 ίδια μέρη.

Ο σωστός τρόπος για να κόψεις καρπούζι

  • Δημιουργείς τρίγωνα

Κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια "ξαπλώνει" στην επιφάνεια κοπής με τη φλούδα προς τα πάνω. Κόβεις τριγωνικές φέτες πλάτους περίπου 2 εκατοστών. Έχεις ήδη κομμένο καρπούζι.

Ο σωστός τρόπος για να κόψεις καρπούζι μέσα σε 1 λεπτό

Πηγή: esquire.com.gr

Τα μυστικά για να αγοράσετε το πιο νόστιμο καρπούζι χωρίς κουκούτσια

Όπως και τα κοινά καρπούζια, έτσι και τα άσπερμα μπορεί να είναι πρώιμα ή όψιμα, ανάλογα με την περιοχή όπου καλλιεργούνται, ενώ τα βρίσκουμε σε διάφορα μεγέθη, ακόμη και μίνι. Η μοναδική τους διαφορά από τα άλλα είναι η έλλειψη των κουκουτσιών και το γεγονός ότι είναι λίγο πιο ακριβά, μια και είναι πιο ακριβοί οι σπόροι τους. Σε μια μικρή έρευνα που κάναμε, βρήκαμε άσπερμο μίνι καρπούζι στα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος.

Όταν αγοράζουμε, προσέχουμε να μην υπάρχουν πληγές και σκασίματα, να μη λείπει το κοτσάνι τους και ο φλοιός τους να αποσπάται εύκολα με το νύχι μας. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όσο πιο ελαφριά, τόσο πιο ώριμα είναι.

Συντηρούνται σε δροσερό μέρος για 2 – 3 εβδομάδες, εφόσον όμως κοπούν, πρέπει να σκεπάζουμε τα κομμάτια με διάφανη μεμβράνη. Ετσι κρατάνε μόλις 2 – 3 ημέρες.