Το μεγαλύτερος λάθος που κάνουμε με τα σταφύλια - Μην τα πλένεται πριν τα βάλετε στο ψυγείο γιατί...

Απίστευτος ο λόγος!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το μεγαλύτερος λάθος που κάνουμε με τα σταφύλια - Μην τα πλένεται πριν τα βάλετε στο ψυγείο γιατί...

Μετά τα καρπούζια (δείτε τα μυστικά τους), τα σταφύλια είναι το αγαπημένο φρούτο εποχής. Υπάρχει στα περισσότερα σπίτια και λατρεύουν να τα τρώνε τα παιδιά στη θάλασσα ή μετά την παραλία. Ωστόσο, ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε είναι τα τα πλένουμε πριν τα βάλουμε στο ψυγείο.

Γιατί δεν πρέπει να βάλουμε τα σταφύλια στο ψυγείο ενώ τα έχουμε πλύνει

Πολλά νοικοκυριά τείνουν να πλένουν τα σταφύλια πριν τα αποθηκεύσουν στο ψυγείο αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι σωστή γιατί έτσι δεν διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα σαπίσουν, καθώς μαζεύουν υγρασία.

Πως να μην σας σαπίσουν: Κάποιοι προτείνουν να φυλάσσονται τα σταφύλια στη σακούλα ή στη συσκευασία που πουλήθηκαν. Σε πολλά σούπερ μάρκετ η πλαστική συσκευασία έχει μικρές τρύπες που επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί μέσα από τα φρούτα. Καλό θα ήταν να τα αποθηκεύσετε έτσι στο ψυγείο σας καθώς ο αέρας κυκλοφορεί εσωτερικά διατηρώντας την φρεσκάδα των σταφυλιών για μεγαλύτερο διάστημα.

Σταφύλια συντήρηση
pixabay.com - congerdesign

Συνήθως, τα συρτάρια λαχανικών και φρούτων είναι το ιδανικό σημείο αποθήκευσης. Όμως αν δεν υπάρχει χώρος βάλτε τα στο κάτω ράφι. Η ροή αέρα και η ψύξη του ψυγείου θα βοηθήσουν στη διατήρηση των φρούτων για περίπου τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας pixabay.com - jan_photo

Τα οφέλη του σταφυλιού

  • Αντιφλεγμονώδης δράση: αναστέλλουν την απελευθέρωση της ισταμίνης και της προσταγλανδίνης, οι οποίες είναι υπέυθυνες για τη φλεγμονή.
  • Αντιαλλεργική δράση: οι πάσχοντες από αλλεργία αναφέρουν σημαντική ανακούφιση με τη χρησιμοποίηση του εκχυλίσματος σταφυλιού.
  • Αντιελκωτική δράση:Τα βιοφλαβονοειδή βοηθούν στην επούλωση των ελκών μειώνοντας την έκκριση ισταμίνης.
  • Προστατευτική δράση: 1-2 ποτηράκια κόκκινο κρασί κατά τη διάρκεια των γευμάτων έχει προστατευτικό αποτέλεσμα κατά της καρδιακής νόσου. Τα βιοφλαβονοειδή προστατεύουν το κυτταρικό DNA από την οξειδωτική καταστροφή.
  • Βελτιωτική δράση: άτομα που λαμβάνουν βιοφλαβονοειδή συχνά αναφέρουν βελτιωμένη πνευματική διαύγεια.