Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν βράζουμε πατάτες - Τι πρέπει να αποφεύγουμε

Δεν σας πάει ο νους

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν βράζουμε πατάτες - Τι πρέπει να αποφεύγουμε

Οι πατάτες είναι πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης γνωστής για την αντιοξειδωτική της δράση και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, έχουν δείξει μελέτες του ερευνητικού οργανισμού Potatoes USA.

Μάλιστα, έρευνα έδειξε ακόμη ότι περιέχουν περισσότερο κάλιο και από την μπανάνα. Ένα θρεπτικό συστατικό που αποτρέπει το φούσκωμα. Άλλα θρεπτικά στοιχεία που εντοπίστηκαν κατά την έρευνα είναι η βιταμίνη B6, αλλά και ο σίδηρος.

Μεγάλη ποσότητα της περιεκτικότητας της πατάτας σε αυτά τα μέταλλα και τις βιταμίνες, καταλήγει κατά το βράσιμο στο νερό και... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr

Εξωτερική φωτογραφία: pixabay / matthiasboeckel