Προσοχή: Τι θα συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα πεπόνι

Αν είστε φαν του συγκεκριμένου φρούτου, δώστε βάση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Προσοχή: Τι θα συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα πεπόνι

Πολλά είναι τα φρούτα που βγαίνουν το καλοκαίρι και ανυπομονούμε να τα φάμε κι ένα από αυτά είναι το αγαπημένο μας πεπόνι, το οποίο είναι χαμηλό σε θερμίδες και γεμάτο οφέλη για την υγεία μας.

Η ζέστη πολλές φορές μας κόβει την όρεξη και για αυτό καθημερινά το κύριο φαγητό μας όταν είναι τα φρούτα, ειδικά το πεπόνι είναι αρκετά φουσκωτικό, αλλά φυσικά και το καρπούζι, το οποίο όμως πρέπει να προσέξετε πολύ πριν το διαλέξετε να το φάτε.

Τι θα συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα πεπόνι

  • Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
  • Μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα
  • Θα έχετε λαμπερό και υγιές δέρμα
  • Μπορεί να προωθήσει τη σωστή πέψη
  • Αποτρέπει τις επιπτώσεις της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

 Τι θα συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα πεπόνι
Pixabay / ImagesBG

Εξωτερική φωτογραφία: Pixabay / couleur

Πώς θα καταλάβετε ποιο πεπόνι είναι πιο γλυκό

Πώς χωριζόμασταν από παλιά σε Βισσικούς και Βανδικούς; Έτσι χωριζόμαστε και σε αυτούς που λατρεύουν τα πεπόνια και στους άλλους που λατρεύουν τα καρπούζια. Αφού σας αποκαλύψαμε, λοιπόν, το μυστικό για το πως μπορείτε να επιλέγετε ανάμεσα σε πολλά, το πιο γλυκό καρπούζι (δείτε το εδώ), ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λίγο και για τα πεπόνια.

Πιάστε το στα χέρια σας και κάντε το σβούρες

Ένα καλό πεπόνι δεν πρέπει να έχει τραυματισμούς, θαμπά ή μαλακά σημεία και μελανιές. Πάρτε το λοιπόν στα χέρια σας, στριφογυρίστε το και ελέγξτε καλά την επιφάνειά του.

Το χρώμα του

Αν και τα φωτεινά χρώματα είναι πάντα πιο εντυπωσιακά, στο πεπόνι ισχύει το όσο πιο θαμπό και άτονο το χρώμα, τόσο πιο γλυκό θα είναι στη γεύση. Να θυμάστε τα γινωμένα πεπόνια έχουν ένα θαμπό κίτρινο προς λεμονί χρώμα, με ελάχιστο πράσινο.

Το μέγεθος μετράει

πως να διαλέξεις το σωστό πεπόνι

Την ώρα που θα στριφογυρνάτε το πεπόνι στα χέρια σας, εκτός από την επιφάνειά του, νιώστε και το βάρος του. Θα πρέπει να σας φαίνεται βαρύ για το μεγεθός του. Ένα μεγαλούτσικο και βαρύ πεπόνι είναι σίγουρα χυμώδες, λαχταριστό και γλυκό.

Ένα χαστούκι μπορεί να βοηθήσει για να καταλάβεις πότε είναι έτοιμα τα πεπόνια!

Κρατήστε το καλά και δώστε το ένα πολύ ελαφρύ χαστούκι, προσοχή μην τραυματίσετε το φρούτο καθώς χαλάει ή γεύση. Άμα το πεπόνι είναι ώριμο θα ακούσετε ένα κοίλο ήχο.

Μυρίστε τα στη βάση του κοτσανιού

Ζουλίξτε απαλά το πεπόνι με τα δάχτυλα σας στην κυκλική περιοχή γύρω από το κοτσάνι. Άμα το πεπόνι είναι ζαχαρώδες και λαχταριστό εσωτερικά, η περιοχή αυτή θα είναι μαλακή.