Ιδέες για να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλα...!

Ιδέες για να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλα...!
Στους περισσότερους από εσάς θα έχει τύχει να έχετε κάποια έπιπλα στο σπίτι που να σκέφτεστε πολύ σοβαρά να ξεφορτωθείτε. Πριν, όμως, κάνετε οποιαδήποτε βιαστική κίνηση, σκεφτείτε μήπως μπορείτε να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλο ώστε να αποκτήσουν και πάλι λάμψη.

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε διαβάστε τα παρακάτω tips!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας Μην ξεκινήσετε μια δουλειά και την αφήσετε στη μέση επειδή απλά βαρεθήκατε ή δεν προλαβαίνετε να την ολοκληρώσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε το χρόνο που απαιτείται για να κάνετε κάτι τέτοιο.

Εκτιμήστε το κομμάτι που έχετε Πριν ξεκινήσετε να τρίβετε ή να βάφετε τα έπιπλά σας, ελέγξτε την αξία τους. Αν είναι ένα απλό και φτηνό έπιπλο τότε μπορείτε εύκολα να κάνετε αλλαγές σε αυτό. Αν, όμως, πρόκειται για μια αντίκα ή για ένα vintage κομμάτι θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας.



Ανακαλύψτε αν αξίζει η ανανέωση οικονομικά Αν το κομμάτι που έχετε απέναντί σας είναι φτηνό, τότε ίσως δεν αξίζει να το φτιάξετε. Συγκρίνετε την τιμή του επίπλου με το ποσό που θα δώσετε για ανανέωση. Σας συμφέρει; Μήπως σας συμφέρει να αγοράσετε κάτι καινούριο; Ελέγξτε το οικονομικό κομμάτι για να μη σπαταλήσετε ώρες δουλειάς σε ένα έπιπλο που δεν αξίζει.

Βρείτε πώς θα θέλατε να είναι το ανακαινισμένο σας έπιπλοΠριν ξεκινήσετε με τις αλλαγές βρείτε πώς θα θέλατε να δείχνει το έπιπλό σας στο τέλος. Μελετήστε κάποιο σημείο του επίπλου που δεν έχει χαλάσει ιδιαίτερα για να βρείτε το φυσικό του χρώμα ή πώς ήταν αρχικά βαμμένο. Με κριτήριο αυτό αλλά και με το τι θέλετε να δημιουργήσετε, ξεκινήστε την ανανέωση.



Χρησιμοποιήστε το σημειωματάριό σας Όταν είστε έτοιμοι να αρχίσετε τη διαδικασία ανανέωσης, γράψτε σε ένα σημειωματάριο όλα τα tips που θα σας χρειαστούν. Ρωτήστε αν θέλετε τη συμβουλή κάποιου ειδικού και γράψτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες που θα σας χρησιμεύσουν κατά τη διάρκεια της ανανέωσης.



Προμηθευτείτε τα εργαλεία Βρείτε ποια εργαλεία θα χρειαστείτε και αγοράστε τα ή δανειστείτε τα από κάποιον γνωστό σας. Αν το έπιπλό σας είναι ξύλινο ενδεχομένως να χρειαστείτε κόλλα για ξύλινες επιφάνειες, στόκο, σαπούνι ελαίου, μεζούρα, πλαστικά γάντια, μάσκα, πινέλα, βερνίκι και μια οδοντόβουρτσα.

Καθαρίστε Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε ανανέωση, καθαρίστε πρώτα το έπιπλό σας. Πάρτε ένα σφουγγαράκι, τρίψτε καλά όλο το έπιπλο με χλιαρό νερό και σαπούνι ή κάποιο ειδικό απορρυπαντικό. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για τις λεπτομέρειες.



Διορθώστε Το πρώτο βήμα της ανανέωσης, μετά το καθάρισμα, είναι η διόρθωση τυχόν προβλημάτων στο έπιπλο. Αν, για παράδειγμα, το τραπέζι σας έχει ένα σπασμένο πόδι, αντικαταστήστε το και ελέγξτε όλες τις βίδες καλά για να σιγουρευτείτε ότι όλα τα πόδια είναι σταθερά στη θέση τους.

Βάψιμο Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο φροντίστε να αφαιρέσετε την παλιά βαφή. Τρίψτε καλά με γυαλόχαρτο και στη συνέχεια περάστε μια βαφή που ταιριάζει στο υλικό που έχετε απέναντί σας. Προσοχή στις βαφές αν το έπιπλό σας είναι αντίκα. Εκεί καλύτερα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.