Οικονομικά tips για να ανανεώσεις την ασπρόμαυρη διακόσμηση του σπιτιού σου

Οικονομικά tips για να ανανεώσεις την ασπρόμαυρη διακόσμηση του σπιτιού σου
Ο συνδυασμός του άσπρου με το μαύρο είναι μια διαχρονική και ασφαλής επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Τι γίνεται όμως όταν, ενώ το επιλέξαμε για τους παραπάνω λόγους, τώρα έχει αρχίσει να μας κουράζει αυτή η μονότονη διχρωμία;

Η πρώτη λύση είναι να επιλέξουμε ένα τρίτο, πιο έντονο χρώμα, και να το χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε αντίθεση στο χώρο. Οι περισσότεροι επιλέγουν το κόκκινο σαν ιδανικό χρώμα για να φωτίσουν το ασπρόμαυρο σκηνικό. Είναι μια αναμενόμενη επιλογή, αλλά και λίγο δεσμευτική. Ωστόσο σε μικρές δόσεις, μπορεί το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό.

diak1

Διαλέγουμε ένα έπιπλο που θα μπορούσαμε να μεταμορφώσουμε μέσα στο δωμάτιο, όπως για παράδειγμα έναν καναπέ, και το ντύνουμε με ένα μονόχρωμο ύφασμα… Το ανατρεπτικό και λαμπερό κίτρινο θα δώσει ένα φρέσκο τόνο στο χώρο, διατηρώντας ωστόσο την ασπρόμαυρη ισορροπία.

diak2

Σε ένα υπνοδωμάτιο μπορούμε να προσθέσουμε κίτρινα μαξιλάρια ή ένα εντυπωσιακό ταμπουρέ και να δημιουργήσουμε την αντίθεση που θέλουμε.

Μπορούμε να επιλέξουμε όμως και ένα μοντέρνο ασπρόμαυρο ύφασμα για να ντύσουμε ένα μόνο έπιπλο ώστε να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όπως μια πολυθρόνα, η οποία είναι ένα κλασσικό κομμάτι και μπορεί όμως να μεταμορφωθεί σε κατι νέο και μοντέρνο.

diak4

Εάν τα έπιπλα που διαθέτουμε στο καθιστικό μας είναι ένας λευκός καναπές και μαύρα, κυρίως, τραπεζάκια και δεν θέλουμε να τα αλλάξουμε όμως έχουμε βαρεθεί τη μονοχρωμία, μπορούμε απλά να επιλέξουμε αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ για τις κουρτίνες και τα διακοσμητικά μαξιλάρια ή να προσθέσουμε αντικείμενα σε γήινους τόνους.

diak5

Ακόμα μία λύση είναι να βάψουμε με ένα ζεστό χρώμα ένα τοίχο. Το ψυχρό ασπρόμαυρο θα σπάσει και ο χώρος θα ανανεωθεί αισθητά ή να προσθέσουμε χρυσές πινελιές, όπως έναν καθρέφτη με χρυσή κορνιζά.

Και για τους αθεράπευτα λάτρεις του ασπρόμαυρου…. απλά προσθέστε ευωδιαστά, χρωματιστά λουλούδια στα βάζα σας!

diak6

Ή ένα ασπρόμαυρο χαλί!

diak7

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Κλασσική πολυτέλεια! Δείτε το εντυπωσιακότατο σπίτι του Πάνου Καλίδη στη Γλυφάδα και θα ξετρελαθείτε

Έχετε τραπέζι; Στολίστε την τραπεζαρία για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

3 απλοί κανόνες για να απαλλαγούμε από τα έντομα οριστικά!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Δεν έχει ξαναγίνει! Ενώ ήταν ο Ανδρέας Λέοντας σε ζωντανή σύνδεση, δεν φαντάζεστε τι έκανε από πίσω ο Ίαν Στρατής!


Λιώσαμε! Διάσημη ηθοποιός μας έδειξε την νεογέννητη κορούλα της – Ποια είναι…


Τα πυρά του Βαγγέλη Περρή για τον τελικό του X-Factor και το…»στημένο» αποτέλεσμα!