Φέρε τις Κυκλάδες στο σπίτι σου- Η απόλυτη νησιώτικη διακόσμηση για το εξοχικό

Φέρε τις Κυκλάδες στο σπίτι σου- Η απόλυτη νησιώτικη διακόσμηση για το εξοχικό
Η κυκλαδίτικη διακόσμηση βασίζεται σε 3 βασικά στοιχεία: Στη χρήση του μπλε, στη χρήση του λευκού και σε υλικά που δείχνουν παραδοσιακά με λείες και απαλές γραμμές. Πώς όμως θα καταφέρετε να εντάξετε αυτά τα στοιχεία σε ένα σπίτι πόλης;

Ενισχύοντας κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία με άλλα υλικά μπορείτε να καταφέρετε να δημιουργήσετε κυκλαδίτικη διακόσμηση χωρίς απαραίτητα να ξοδέψετε μια περιουσία.

Μίνιμαλ Η κυκλαδίτικη διακόσμηση είναι από μόνη της μίνιμαλ. Οι χώροι είναι άδειοι έχοντας μέσα τα απολύτως απαραίτητα. Οι γραμμές των επίπλων είναι απλές, χωρίς έντονα χρώματα και σχέδια. Αυτό που κυριαρχεί σε αυτή τη διακόσμηση είναι ο συνδυασμός των χρωμάτων της θάλασσας μαζί με το λευκό, το γκρι και το καφέ.

Ελληνικό στοιχείο Στα κυκλαδίτικα σπίτια όπως είναι και αναμενόμενο, το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο. Έτσι εδώ θα συναντήσετε διακοσμητικά που παραπέμπουν στην αρχαία Ελλάδα και δίνουν άλλη γοητεία στον χώρο. Ένας αμφορέας, ένα ταγάρι, ή κάποια παλιά μαγειρικά σκεύη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν στιλ και ένταση στον χώρο.

1

Μια στάμνα στο σαλόνι δίνει αμέσως κυκλαδίτικο στιλ στον χώρο.

Ατέλειες Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των κυκλαδίτικων σπιτιών είναι πως δεν υπάρχει απόλυτη συμμετρία στην αρχιτεκτονική τους.

2

Μπορεί να μην μπορείτε να φτιάξετε αυτό το στιλ αρχιτεκτονικής μέσα στο σπίτι της πόλης αλλά μπορείτε να διακοσμήσετε με συνεχή στρώματα λευκού.
Τα σπίτια και τα ξενοδοχεία μοιάζουν να βρίσκονται χτισμένα σε σπηλιές με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί παντού και όχι μόνο στους τοίχους. Συγκεκριμένα υπάρχει ένα layering λευκών επιφανειών και επίπλων που είναι όλα στημένα χωρίς απόλυτη αρχιτεκτονική ακρίβεια.

3

Στα κυκλαδίτικα σπίτια το λευκό διακοσμείται πάνω σε λευκό σε ένα συνεχές layering λευκών επιφανειών.

Στην πόλη δεν είναι εύκολο να γκρεμίσετε το σπίτι σας ώστε να το φτιάξετε από την αρχή με αυτό το στιλ αρχιτεκτονικής, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λευκό σαν άξονα και να θυμάστε πως δεν χρειάζεται να έχετε τα πάντα σε απόλυτη συμμετρία. Χρησιμοποιήστε σε γενικές γραμμές έπιπλα και διακόσμηση που δημιουργεί καμπύλες.

4

Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο έπιπλα με καμπυλες και συνδυάστε το λευκό με το μπλε σε διάφορες γωνιές του σπιτιού.

Ξύλο Το ξύλο είναι ένα στοιχείο που είναι πολύ αγαπητό στις Κυκλάδες αλλά χρησιμοποιείται ανεπεξέργαστο (όσο το δυνατόν). Χρησιμοποιώντας ξύλο μπορείτε να φτιάξετε όμορφα κάδρα ή διακοσμητικά κεριά, ενώ τα τραπέζια στην πλειοψηφία τους είναι φτιαγμένα από παλιό ή ακόμα και distressed (ταλαιπωρημένο) ξύλο, που είναι και η νέα τάση στην επιπλοποιία. Το ξύλο είναι ένα στοιχείο που χρησιμοποιείται πολύ στα νησιώτικα σπίτια.

5
Πέτρα Μπορεί η πέτρα να είναι δύσκολο να βρεθεί σε σπίτι πόλης, αλλά αν έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε έστω μια πέτρινη επιφάνεια σε κάποιο μικρό σημείο του σπιτιού κάντε το. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μια καλή 'πέτρινη' ταπετσαρία που να μοιάζει αληθινή και να τη διακοσμήσετε με όμορφους πίνακες με έντονο το στοιχείο του καλοκαιριού και του γαλάζιου χρώματος. Δείτε πόσο όμορφο δείχνει αυτό το μπάνιο που είναι χτισμένο με πέτρα.

6
Παντζούρια Αν έχετε παντζούρια τότε τολμήστε να τα βάψετε μπλε ή εναλλακτικά βάψτε όλο το σπίτι λευκό και διαλέξτε μπλε κουρτίνες σε έντονη απόχρωση. Θα δημιουργήσετε έτσι την ψευδαίσθηση του παραδοσιακού λευκού κυκλαδίτικου σπιτιού με τις μπλε πόρτες και παραθυρόφυλλα.

7

 

Μπορεί να μένετε στην πόλη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να έχετε μπλε παντζούρια. Ποιος θα σας το απαγορέψει;

Τραπεζαρία Επιλέξτε μια ξύλινη τραπεζαρία σε λευκό χρώμα και ενισχύστε τη με καρέκλες απλές, παραδοσιακές ή χωριάτικες. Το ότι είστε στην πόλη δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να έχετε ένα πιο ρουστίκ στιλ διακόσμησης. Άλλωστε αυτό το στιλ πλέον είναι μόδα.

Κυκλαδίτικη τραπεζαρία. Εσείς θα μπορούσατε στη θέση του παράθυρου με θέα τη θάλασσα να βάλετε έναν όμορφο πίνακα.

8
Θάλασσα Μπορεί να δημιουργήσετε ένα απόλυτα κυκλαδίτικο σπίτι μέσα στο κέντρο της πόλης αλλά και πάλι κάτι σημαντικό θα σας λείπει. Το στοιχείο της θάλασσας που κάνει τα σπίτια στις Κυκλάδες να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα. Μιας και δεν γίνεται να τη φέρετε έτσι εύκολα στην πόλη, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε όμορφους πίνακες με πανέμορφα θαλασσινά τοπία ή ακόμα και κυκλαδίτικα νησιά.

9

Κρεμάστε σε διάφορα σημεία του σπιτιού όμορφους πίνακες με ελληνικές παραλίες και κυκλαδίτικα σπίτια.
Αυτό που πρέπει να θυμάστε όταν υιοθετείτε την κυκλαδίτικη διακόσμηση στο σπίτι σας είναι πως το λευκό χρώμα είναι το βασικό στοιχείο που θα λειτουργήσει ως καμβάς για να χτίσετε πάνω του την υπόλοιπη διακόσμηση. Ενισχύστε οπωσδήποτε με μπλε στοιχεία και προσθέστε υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα.

spirossoulis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Κάνε τον καθαρισμό των τοίχων σου ρουτίνα!

Κρατήστε μακριά μύγες και μυρμήγκια με αυτά τα φυσικά εντομοαπωθητικά

Οικονομικά tips για να ανανεώσεις την ασπρόμαυρη διακόσμηση του σπιτιού σου

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Ποιος Παππάς; Δείτε πως ξεπερνάει η Ζοζεφίν τον χωρισμό της…

Ποιο το τηλεοπτικό μέλλον της Μπακατώρου μετά την αποχώρηση Μουτσινά; Η απόφαση του Ant1…

Απίστευτη καταγγελία για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Κυκλοφορούσε με σκισμένα ρούχα…»