8 αντικείμενα που μπορείτε να κορνιζάρετε για να δώσετε μονάδικο στυλ στο σπίτι!

8 αντικείμενα που μπορείτε να κορνιζάρετε για να δώσετε μονάδικο στυλ στο σπίτι!
Σίγουρα ποτέ δεν θα έχεις σκεφτεί να κορνιζάρεις… τα κλειδιά σου ή το μπαρ που έχεις στο σπίτι σου, ή έναν χάρτη! Κι’ όμως θα έπρεπε, αν θέλεις να ομορφύνεις τον χώρο σου και να γίνεις πιο οργανωτική!

Κοχύλια

Βάλτε σε κορνίζα φυσικά αντικείμενα που έχετε βρει, όπως κοχύλια, ξύλα και βότσαλα και δημιουργήστε ένα έργο τέχνης! Απλά τοποθετήστε τα με κόλλα σε ένα ζωγραφισμένο πίνακα και βάλτε τους γύρω ένα πλαίσιο. Αν τα αντικείμενα αυτά τα έχετε φέρει και ως αναμνηστικά από ένα αγαπημένο σας μέρος όπου είχατε περάσει τις διακοπές σας, ακόμα καλύτερα! Κάθε φορά που θα βλέπετε την συγκεκριμένη κορνίζα θα αναπολείτε αξέχαστες στιγμές.

kox

Εξώφυλλα περιοδικών και διαφημιστικές σελίδες

Οι σελίδες ενός περιοδικού είναι συνήθως γεμάτες από «ζωντανή» τέχνη που μπορεί να χαρίσει στους τοίχους του σπιτιού σας πολύ στυλ. Είτε πρόκειται για μια vintage έκδοση, είτε για κάτι πιο φρέσκο, επιλέξτε τα χρώματα και τα θέματα που σας αρέσουν και μην απορρίπτετε ιδιαίτερες ολοσέλιδες διαφημίσεις ή διαχρονικά εξώφυλλα. Και αφού λοιπόν επιλέξετε κάτι ιδιαίτερο, βάλτε του μια κορνίζα και έτοιμο το έργο τέχνης.

per

Υφαντά

Μπορεί στο μυαλό σας οι κορνιζαρισμένες Tapestries να θυμίζουν κάτι το παλιακό, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μια ωραία tapestry θα διακοσμήσει υπέροχα, το δικό σας σύγχρονο αρχοντικό. Αγοράστε μια ταπισερί ή ένα κομμάτι υφάσματος που σας αρέσει, διαλέξτε μια αρκετά μεγάλη κορνίζα για να το αναδεικνύει και αυτό ήταν όλο!

yf

Χάρτες

Οι χάρτες δεν είναι μόνο πρακτικά κομμάτια χαρτιού, αλλά είναι γεμάτοι με ζωντανά χρώματα και «οπτική» υφή. Επιλέξτε χάρτες από σημαντικά και αγαπημένα σας μέρη, όπως είναι η πατρίδα σας ή το μέρος όπου συναντήσατε κάποιον άνθρωπο μοναδικό στη ζωή σας και δημιουργήστε ένα πολύ προσωπικό έργο τέχνης.

xartis

Εξώφυλλα βιβλίων

Η λογοτεχνία κινεί το μυαλό μας και αγγίζει τις καρδιές μας. Βάλτε σε κορνίζα τα εξώφυλλα των αγαπημένων σας βιβλίων και αφήστε τα να συνεχίσουν να σας εμπνέουν στο γραφείο, στο καθιστικό, στο playroom ή στην κρεβατοκάμαρα μέσα από το παρελθόν και το πέρασμα του χρόνου.

viv

Μπαρ

Ναι… κορνιζάρετε το μπαρ σας! Δώστε στη συλλογή με τα λικερ σας βασιλικό «αέρα» τοποθετώντας ένα μεγάλο επιχρυσωμένο πλαίσιο, γύρω από τα ανοιχτά ράφια. Για επιπλέον εφέ, μπορείτε επίσης να βάψετε τον τοίχο πίσω από το ράφι ένα έντονο χρώμα και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

mpar

Αποξηραμένα λουλούδια

Βάλε μερικά αποξηραμένα λουλούδια μέσα σε ένα πλαίσιο, για να δημιουργήσεις μια σύνθεση που θα διαρκέσει για πάντα. Αν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου, μπορείς να τα κόψεις από τον κήπο σου και να τα αποξηράνεις ή να αγοράσεις ένα αποξηραμένο μπουκέτο.

lou

Ράφι κλειδιών

Δεν μπορούμε να σου υποσχεθούμε ότι και πάλι δεν θα χάσεις τα κλειδιά σου ποτέ, αλλά το να τα κρεμάσεις σε μια μικρή κορνίζα είναι σίγουρα μια καλή αρχή! Αν μη τι άλλο το σημείο εκείνο θα τραβάει την προσοχή σου καθώς θα προχωράς προς την πόρτα για να φύγεις.

rafi

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Κάνε τον καθαρισμό των τοίχων σου ρουτίνα!

Κρατήστε μακριά μύγες και μυρμήγκια με αυτά τα φυσικά εντομοαπωθητικά

Οικονομικά tips για να ανανεώσεις την ασπρόμαυρη διακόσμηση του σπιτιού σου

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Η πλαστική επέμβαση που έκανε η Μενεγάκη πριν τις διακοπές!

«Άθλιοι»: Το δημόσιο ξέσπασμα της μητέρας του Παντελίδη Παντελίδη – Τι συνέβη;

Χαμός χθες στη Νέα Ιωνία έξω από το μαγαζί της οικογένειας Παντελίδη – Άφησαν μπαλόνια με το όνομά του στον ουρανό