10 συμβουλές για ιδανικό... Feng Shui στο σπίτι σας!

10 συμβουλές για ιδανικό... Feng Shui στο σπίτι σας!

Οι αρχές του feng shui μας προσφέρουν έναν βασικό οδηγό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βρούμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη θετική ενέργεια που τόσο θέλουμε στο καταφύγιό μας- στο σπίτι μας. Δεν είναι δύσκολο να τις ακολουθήσουμε.

Ωστόσο, κάποιες φορές κάνουμε κάποια λάθη στο σπίτι μας, που όμως μπορούν να διορθωθούν πολύ πιο εύκολα απ’ όσο νομίζουμε:

1. Το κρεβάτι, το καθιστικό ή η καρέκλα του γραφείου δεν βρίσκονται απέναντι από την πόρτα

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε συνειδητά αυτό, αλλά για να νιώσετε απόλυτα ασφαλείς, χρειάζεται να είστε σε μια «προνομιακή» θέση, ώστε να γνωρίζετε ότι κανείς δεν έρχεται να σας ξαφνιάσει ή φοβίσει. Η αμυγδαλή μας- εκείνη η δομή του εγκεφάλου μας που ελέγχει τα ένστικτα του φόβου- είναι προορισμένη να βρίσκεται σε συναγερμό, όταν δεν μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει πίσω μας, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν κάθεστε με την πλάτη γυρισμένη στην πόρτα για πολύ ώρα. Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε τη θέση των επίπλων, «παίξτε» με καθρέφτες, ώστε να μπορείτε να βλέπετε όταν κάποιος μπαίνει ή βγαίνει από το δωμάτιο.

Δείτε ακόμη: Η άνοιξη δεν αργεί: Αυτό είναι το χρώμα που προτείνουν οι διακοσμητές για να φωτίσει το σπίτι σας!

2. Δε καθαρίσατε σωστά πριν ακολουθήσετε τις αρχές του feng shui

Πολλοί από εμάς διστάζουμε να πετάξουμε κάτι που μια μέρα πιθανώς να μας λείψει, όποτε αποφεύγουμε να τα ξεφορτωθούμε. Ωστόσο, είναι απολύτως απαραίτητο να δημιουργήσετε έναν καθαρό χώρο πριν ακολουθήσετε το feng shui, αφού τα άχρηστα αντικείμενα μόνο να αποστραγγίσουν το chi σας ή να εξαντλήσουν την ενέργεια σας. Και όχι, δεν μπορείτε να κρύψετε τίποτα! Ξεφορτωθείτε το χάος από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας.

3. Έχετε μεγάλους πίνακες να κρέμονται πάνω από σημεία που κάθεστε ή ξαπλώνετε

Το κρέμασμα μεγάλων, βαριών πινάκων και κάδρων πάνω από το κρεβάτι, το καθιστικό ή την καρέκλα σας είναι σχεδόν απαγορευτικό. Το feng shui έχει να κάνει με την αίσθηση ασφάλειας στο χώρο σας και είναι δύσκολο να νιώσετε ασφαλείς με κάτι βαρύ να κρέμεται ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας.

Δείτε ακόμη: Έχεις κι εσύ το καλαθάκι των σκουπιδιών στο ντουλαπάκι της κουζίνας! Μόλις διαβάσεις αυτό(!) θα το βγάλεις αμέσως...

4. Δεν δίνετε προτεραιότητα στην άνεση

Είναι εύκολο να μπαίνετε σε πειρασμό από όμορφα αντικείμενα που δεν είναι αναγκαία πρακτικά ή άνετα, αλλά οι αιχμηρές γωνίες, τα ασταθή έπιπλα και οι αγκαθωτοί κάκτοι, όλα αυτά μπερδεύονται με την ενέργεια του χώρου σας, αφού ασυνείδητα αντιδράμε στην απειλή των αντικειμένων και των καταστάσεων.

5. Έχετε τέχνη κακής ποιότητας

Να διερωτάστε πάντα τι επικοινωνούν και εκφράζουν σε εσάς τα αντικείμενα, η τέχνη και οι φωτογραφίες που έχετε στο χώρο σας. Όλα γύρω σας πρέπει να στηρίζουν τις προθέσεις σας κατά κάποιο τρόπο, οπότε σκεφτείτε να αφαιρέσετε όσα δεν σας εκφράζουν θετικά συναισθήματα.

6. Σκέφτεστε τη διακόσμηση εστιάζοντας περισσότερο σ’ ένα μόνο πράγμα

Μπορεί να επιθυμείτε να προσελκύσετε οικονομικό πλούτο, οπότε στρέφετε όλη την προσοχή σας σε ένα μόνο στοιχείο και σε ένα μέρος του σπιτιού. Όμως αυτό αποτελεί μόνο ένα μέρος του παζλ, αφού πρέπει επίσης να ενδυναμώσετε και τα αλλά σημεία, που θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε αυτού του τύπου πλούτο. Πρόκειται να γίνετε πλούσιοι λόγω της θετικής φήμης που έχετε στη δουλειά; Ή πρόκειται να ζητήσετε τη βοήθεια ενός μέντορα γι’ αυτό; Όλα συνδέονται, οπότε δείτε πιο ολιστικά το ζήτημα και στο σπίτι σας και μην στρέφετε τη προσοχή σας μόνο σε ένα σημείο.

7. Κάνετε κατάχρηση ενός στοιχείου, αντί να δημιουργείτε μια ισορροπία

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν μια πολύ ισχυρή προτίμηση για ένα ή δύο από τα πέντε στοιχεία, το ξύλο, τη φωτιά, τη γη, το μέταλλο και το νερό. Ωστόσο, τα ισορροπημένα σπίτια έχουν ενδείξεις όλων αυτών. Μεγάλα ποσά μετάλλου και μεταλλικών σκιών μπορούν να προκαλέσουν ένταση, ενώ σπίτια με έμφαση στη γη, δηλαδή πολύ ουδέτερους τόνους και κεραμικά μπορεί να αρχίσει να δίνει μια αποπνικτική και ξηρή αίσθηση.

8. Εστιάζετε υπερβολικά σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα

Μπορεί να θέλετε να σώσετε τη σχέση σας, αλλά ενώ ενεργοποιείτε το τσι του έρωτα, και πάλι αυτή καταρρέει. Τι συνέβη. Το feng shui λειτουργεί με μυστήριους τρόπους και ποτέ δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί όταν ανανεώνουμε την ενεργειακή ροή μιας περιοχής. Μην καταπιάνεστε τόσο επίμονα με ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, γιατί κάνοντας το χάνετε κάποιες άλλες ευκαιρίες που μπορεί να σας παρουσιάζονται. Εξάλλου, μια σχέση που καταρρέει μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

9. Αντιμετωπίζετε το σπίτι σας σαν να μην μένετε σε αυτό

Αποφύγετε την επιθυμία να δημιουργήσετε ένα «τέλειο» χώρο. Όπως ακριβώς θέλετε να αποφύγετε την ανισορροπία στα στοιχεία, έτσι είναι καλύτερο να αποφύγετε τη διακόσμηση με υλικά και έπιπλα που είναι τόσο πολύτιμα για εσάς και σας κάνουν να αγχώνεστε ή να φοβάστε ακόμα και να τα χρησιμοποιήσετε ή να κάτσετε για παράδειγμα σε αυτά. Τα παιδιά σας, τα κατοικίδια και οι επισκέπτες σας όλοι έχουν μια υπέροχη δική τους θετική ενέργεια, οπότε αφήστε τους να την διοχετεύσουν όπως αυτοί αρέσκονται, γιατί το σίγουρο είναι ότι θα επωφεληθείτε.

10. Κρατάτε σπασμένα αντικείμενα σε περίπτωση που τα επισκευάσετε στο μέλλον

Αν ένα αντικείμενο δεν χρησιμοποιείται, τότε δεν θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι σα. Ποτέ μην αφήνετε κάτι για αργότερα. Αν δεν νοιάζεστε αρκετά για να το επισκευάσετε τώρα, σκεφτείτε να το χαρίσετε ή και να το πουλήσετε.