Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πλύνε τα πιάτα στο λεπτό: 3 tips για γρήγορο πλύσιμο!

Αφορά όλες τις νοικοκυρές!

Πλύνε τα πιάτα στο λεπτό: 3 tips για γρήγορο πλύσιμο!
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 21.04.2018 13:25

Το πλύσιμο πιάτων είναι μία διαδικασία απαραίτητη αλλά σε πολλούς, κυρίως εκείνων που δεν έχουν πλυντήριο, όχι και τόσο ευχάριστη.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στο να πλένετε και επιπλέον να είναι περισσότερο αποδοτικό αυτό που κάνετε. Διαβάστε παρακάτω...

Μουλιάστε τα πιάτα

Αφού αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφών, τοποθετήστε τα στο νεροχύτη. Όσο πιο άμεσα τα πλύνετε, τόσο το καλύτερο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ζεστό νερό και σαπούνι. Το μούλιασμα είναι σαν να τα βάζετε στο πλυντήριο.

Δείτε ακόμη: 2 εύκολα και πρακτικά κόλπα για να κάνεις τις πετσέτες σου σούπερ αφράτες!

Μη βάζετε τα βρώμικα πιάτα το ένα πάνω στο άλλο

Η τακτική αυτή θα βοηθήσει ιδιαιτέρως στο καθάρισμα. Προτιμήστε να ρίξετε νερό στα πιάτα για να φύγουν τα υπολείμματα και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στον νεροχύτη.

Κρύο νερό και… σόδα!

Το ζεστό νερό που αναφέραμε παραπάνω δεν είναι κατάλληλο για κάθε περίπτωση. Χρησιμοποίησε κρύο νερό για να αφαιρέσετε τα γαλακτοκομικά ή το βούτυρο! Αν τώρα, θέλετε μία μικρή βοήθεια με τα λίπη, η μαγειρική σόδα θα σας «λύσει» τα χέρια. Βάλτε μία στρώση και λίγο νερό στο σκεύος που θέλετε να πλύνετε και τοποθετήστε το λίγο στο μάτι για να ζεσταθεί. Θα καθαρίσει σε δευτερόλεπτα!

Δείτε ακόμη: Ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει να πετάτε τον χρησιμοποιημένο καφέ!

Πηγή: pontiki.gr

TAGS
Share