Πως να διατηρείς σαν καινούργια τα έπιπλα κήπου σου! Τα tips που σου λύνουν τα χέρια!

Δοκίμασε τα και θα μας θυμηθείς!

Πως να διατηρείς σαν καινούργια τα έπιπλα κήπου σου! Τα tips που σου λύνουν τα χέρια!

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, στην υγρασία και στις συνήθως υψηλές θερμοκρασίες. Εάν μάλιστα παραμένουν στον υπαίθριο χώρο όλο τον χρόνο, τότε έρχονται αντιμέτωπα και με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη βροχή του χειμώνα.

Συνήθως, τα έπιπλα κήπου είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες πολύ απλές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Διαβάστε παρακάτω....

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να φυλάσσετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σε ένα προστατευμένο μέρος ή να τα καλύπτετε με ειδικά καλύμματα τους μήνες που δεν τα χρησιμοποιείτε. Αυτό το μέτρο θα σας γλιτώσει από τον χρόνο και τον κόπο που θα καταβάλλετε στη συνέχεια για να τα καθαρίσετε ή να διορθώσετε τυχόν φθορές και ζημιές. Τα ξύλινα έπιπλα διακρίνονται για την αντοχή τους στο χρόνο, ωστόσο απαιτούν τακτική συντήρηση με ειδικό λάδι ή κερί, για να μην διεισδύει η υγρασία.

Για τον ίδιο λόγο, καλό είναι τα ξύλινα πόδια των επίπλων να μην έρχονται απευθείας σε επαφή με το γρασίδι. Απομακρύνετε τους πιο επίμονους λεκέδες από τις ξύλινες επιφάνειες με ένα ειδικό μείγμα που θα παρασκευάσετε εσείς οι ίδιοι και θα αποτελείται κατά ¼ από αμμωνία, 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και 1 λίτρο ζεστού νερού. Ο εχθρός των μεταλλικών επίπλων είναι η σκουριά. Σας συστήνουμε να αποφεύγετε τη χρήση χημικών υγρών για τον καθαρισμό τους, όπως η αμμωνία και τα αλκαλικά καθαριστικά, γιατί επιδεινώνουν την οξείδωση.

Δείτε ακόμη: Το λάθος που κάνουν όλοι με το πλυντήριο πιάτων! Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πλένουμε τα σκεύη πριν...

Εάν έχουν ήδη οξειδωθεί, δοκιμάστε να τα τρίψετε με ένα σφουγγάρι που θα το βουτήξετε σε ένα διάλυμα νερού και καθαριστικού για δυνατούς λεκέδες (2 φλιτζάνια νερό, 1 φλιτζάνι καθαριστικό). Τα έπιπλα από αλουμίνιο δε σκουριάζουν, αλλά με την πάροδο του χρόνου χάνουν το αρχικό χρώμα τους – χωρίς αυτό να επηρεάζει την ανθεκτικότητα του επίπλου.

Προκειμένου να διατηρήσετε το χρώμα θα πρέπει να τα καθαρίζετε τακτικά με νερό και ξύδι και να τα φυλάσσετε σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα έπιπλα από rattan είναι εξίσου ανθεκτικά, δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένα από ένα συνθετικό υλικό με μεγάλη αντοχή στις διάφορες καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να πάρετε σπουδαία μέτρα για τη διατήρησή τους – μπορείτε απλά να τα καθαρίζετε με σαπούνι και νερό. Ωστόσο, επειδή ο σκελετός των επίπλων αυτών είναι συνήθως από μέταλλο, ισχύουν όσα αναφέραμε για την διατήρηση των μεταλλικών επίπλων.

Η ομπρέλα κήπου συγκαταλέγεται πλέον στα αναγκαία στοιχεία του εξοπλισμού ενός υπαίθριου χώρου. Ο καθαρισμός της μπορεί να φαντάζει δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν είναι μεγάλη, όμως αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, θα δείτε πως αυτό δεν ισχύει! Πρώτα από όλα, η ομπρέλα πρέπει να είναι ανοιχτή για να την καθαρίσετε πιο αποτελεσματικά.

Δείτε ακόμη: Εσύ το ήξερες; Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να καθαρίζετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο!

Αφού τη βρέξετε με ένα λάστιχο κήπου (διατηρώντας χαμηλή πίεση νερού ώστε να μην την καταστρέψετε) χρησιμοποιείστε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί με λίγο απορρυπαντικό και τρίψτε απαλά. Ξεβγάλτε καλά με το λάστιχο κι αφήστε τη ανοιχτή για να στεγνώσει. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα της ομπρέλας είναι εντελώς στεγνό πριν επιχειρήσετε να τη μαζέψετε για να την αποθηκεύσετε.

TAGS