Αφήνετε το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας; Μάθετε γιατί είναι τεράστιο λάθος!

Δεν θα το κάνετε ποτέ ξανά!

Αφήνετε το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας; Μάθετε γιατί είναι τεράστιο λάθος!

Είτε αφήνεις το ψωμί στη σακούλα από τον φούρνο, είτε τυλιγμένο σε πετσέτα, έρευνες λένε ότι ο πάγκος είναι το τελευταίο σημείο όπου θα πρέπει να το ακουμπάς.

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, οι μικροοργανισμοί που προκαλούν την αλλοίωση των τροφίμων αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Το βρήκαμε! Αυτό είναι το έξυπνο τρικ για να γλιτώσετε από τους λεκέδες χλωρίνης

Το ψωμί θα μουχλιάσει έτσι μετά από περίπου μια εβδομάδα εάν το αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας. Επίσης δεν θα πρέπει να το αφήνεις και εκτεθειμένο στο φως και τον αέρα. Σπόρια μούχλας στον αέρα μπορεί να καταλήξουν στο ψωμί, αλλά λόγω των μακριών ριζών τους, μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρασινωπές κηλίδες πάνω στο ψωμί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώνεις μουχλιασμένο ψωμί χωρίς καν να το ξέρεις!

Δείτε ακόμη: Πριν φύγετε διακοπές, βάλτε ένα κέρμα στην κατάψυξη! Υπάρχει λόγος!

Πού θα πρέπει να το αποθηκεύεις;
Μια μελέτη δημοσιευμένη στο European Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι η διατήρηση του ψωμιού στην κατάψυξη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας.

Πηγή: olivemagazine.gr