Έξυπνοι τρόποι για να απομακρύνετε την μυρωδιά από τον νεροχύτη της κουζίνας!

5 φυσικοί τρόποι!

Έξυπνοι τρόποι για να απομακρύνετε την μυρωδιά από τον νεροχύτη της κουζίνας!

Η κουζίνα είναι από τους πιο δημοφιλείς χώρους ενός σπιτιού και το σημείο όπου γίνεται η καθημερινή μαγειρική. Αναπόφευκτα, λοιπόν, στον νεροχύτη καταλήγουν τροφές και διάφορα υγρά που μυρίζουν.

Η μυρωδιά αυτή μπορεί να επιμένει παρόλο που εσείς έχετε προσπαθήσει να καθαρίσει τον νεροχύτη σας. Παρακάτω θα βρείτε 5 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτή την άσχημη μυρωδιά μια και καλή και θα δώσουν στην κουζίνα σας έναν φρέσκο και μυρωδάτο αέρα. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Έξυπνα μυστικά για να αστράφτει το ψυγείο σας μέσα και έξω!

Βραστό νερό Μην υποτιμάτε την απλή δύναμη του ζεστού νερού. Αν έχετε ήδη βραστό νερό σε κάποια κατσαρόλα (επειδή πχ βράσατε μακαρόνια) μην το αφήσετε να κρυώσει, αλλά ρίξτε το μέσα στον νεροχύτη. Διαφορετικά βράστε νερό στον βραστήρα σας και χρησιμοποιήστε το. Συχνά είναι αρκετό για να απομακρύνει τις μυρωδιές που έχουν εγκλωβιστεί στους σωλήνες που βρίσκονται κάτω από τον νεροχύτη.

Μαγειρική σόδα, ξύδι και βραστό νερό Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες για να καθαρίσουν τον νεροχύτη. Ρίξτε 1 φλυτζάνι μαγειρική σόδα και από πάνω 2 φλυτζάνια ξύδι. Αφήστε τα για δύο λεπτά και ρίξτε αρκετό βραστό νερό.

Δείτε ακόμη: Καθαρίστε τον καναπέ σας με μαγειρική σόδα!

Μαγειρική σόδα, αλάτι, ξύδι και βραστό νερό Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως το αλάτι προσθέτει στη σόδα αρκετή τριβή για «σπάσει» τα λίπη και τις βρωμιές. Ρίξτε ½ φλυτζάνι αλάτι, ½ φλυτζάνι μαγειρική σόδα και 1 φλυτζάνι ξύδι στο σιφόνι με αυτή τη σειρά. Καλύψτε το σιφόνι και αφήστε τα να αφρίσουν για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα ρίξτε βραστό νερό και οι μυρωδιές σας θα εξαφανιστούν.

Μαγειρική σόδα, χυμός λεμονιού και βραστό νερό Όπως και με το ξύδι, ο χυμός λεμονιού δημιουργεί μια αφρώδη αντίδραση όταν έρχεται σε επαφή με τη σόδα. Το λεμόνι δεν είναι τόσο οικονομικό όσο η σόδα, αλλά η μυρωδιά που θα αφήσει πίσω του θα σας ανταμείψει.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχεις αν θες να φιλοξενήσεις κόσμο!

Μαγειρική σόδα, αιθέρια έλαια και βραστό νερό Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε την άσχημη μυρωδιά και ταυτόχρονα να μυρίσει η κουζίνα σας πολύ όμορφα, ρίξτε μερικές σταγόνας από κάποιο αιθέριο έλαιο μέσα στο σιφόνι. Συνδυάστε μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα με μερικές σταγόνες ευκαλύπτου, λεβάντας ή μέντας και αφήστε τα να «κάτσουν» για 1 περίπου ώρα (ή και για όλη τη νύχτα αν θέλετε) και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Tip Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε την καφετιέρα σας, ρίξτε το ζεστό ξύδι που θα έχει συγκεντρωθεί στην κανάτα στον νεροχύτη της κουζίνας για να τον καθαρίσετε.

Δείτε ακόμη: 4 εύκολα tips για να κάνετε το σπίτι σας ζεστό και φιλόξενο!

Tip Ρίχνετε μαγειρική σόδα στο σιφόνι του νεροχύτη σας 1 φορά την εβδομάδα σε σταθερή βάση για να απομακρύνονται οι μυρωδιές και να τον συντηρείτε