Καθαρίστε τον καναπέ σας χωρίς περιττά έξοδα! Αυτοί είναι οι τρόποι!

Έξυπνες λύσεις!

Καθαρίστε τον καναπέ σας χωρίς περιττά έξοδα! Αυτοί είναι οι τρόποι!

Ένα από τα δυσκολότερα έργα της νοικοκυράς, είναι να κρατήσει τον καναπέ καθαρό, χωρίς στάμπες και λεκέδες.

Ειδικά όσες έχουν και μικρούς ήρωες να κυκλοφορούν στο σπίτι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό το έργο γίνεται δυσκολότερο. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Απαλλαγείτε από το χνούδι σε χρόνο dt! Αυτός είναι ο τρόπος!

Η μια λύση είναι τα ριχτάρια. ΜΕ αυτά μπορούμε να καλύψουμε τον καναπέ, τις πολυθρόνες και ότι άλλο θέλουμε να μείνει καθαρό. Η αποστολή τους είναι ν' απορροφούν όλη τη σκόνη, τη βρωμιά και τους λεκέδες.

Αντιμετωπίζουμε τους λεκέδες αμέσως μόλις δημιουργηθούν. Με το που θα λεκιαστεί το ύφασμα του επίπλου φροντίζουμε να "μαζέψουμε το λεκέ" με κάποιο απορροφητικό υλικό και στη συνέχεια προχωρούμε στην όποια ενέργεια καθαρισμού. Προσοχή δε, στα άσκοπα τριψίματα του λεκέ – συνήθως τον απλώνουν και τον οδηγούν πιο βαθιά στο ύφασμα καθιστώντας έτσι την αντιμετώπισή του, στη συνέχεια, εξαιρετικά δύσκολη.

Δείτε ακόμη: Καθάρισε το σπίτι σου μέσα σε 30 λεπτά! Αυτά είναι τα 7 βήματα που θα σε βοηθήσουν!

Τρόποι καθαρισμού λεκέδων

1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μωρομάντηλα ή ένα πανάκι πάνω στο οποίο θα έχουμε ρίξει ξύδι και με το οποία θα σκουπίσουμε απαλά το λεκέ.

2. Ετοιμάζουμε ένα μείγμα από τρεις κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ και μία κουταλιά της σούπας σόδα. Το βάζουμε σε ένα καθαρό πανί και τρίβουμε το λεκέ με το μίγμα. Κατόπιν αφήνουμε το λεκέ με το μείγμα πάνω του για ένα δύο λεπτά και στη συνέχεια σκουπίζουμε μ' ένα βρεγμένο πανί.



* Προσοχή: δοκιμάζουμε πάντα την οποιαδήποτε από τις προαναφερόμενες μεθόδους, καταρχήν, σε ένα μη εμφανές σημείο του καναπέ ή της πολυθρόνας μας για την περίπτωση που αντεδείκνυται στο συγκεκριμένο ύφασμα και δεν το γνωρίζουμε.

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε μόνοι σας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού σας! Βήμα - βήμα ο τρόπος για να τα καταφέρεις!
3. Αντιμετωπίζουμε τακτικά τη σκόνη
Φροντίζουμε, για λόγους υγιεινής, να απομακρύνουμε τακτικά τη σκόνη που αναπόφευκτα συγκεντρώνεται πάνω στα έπιπλα. Ειδικά δε για τα ξύλινα ή μεταλλικά μπράτσα η καλύτερη επιλογή εέια να τα περνάμε μ' ένα νωπό πανάκι.

4. Χρησιμοποιούμε την ηλεκτρική σκούπα
Όλες οι νέας τεχνολογίας ηλεκτρικές σκούπες διαθέτουν ειδικά εξαρτήματα για τον καθαρισμό καναπέδων και πολυθρόνων. Επιλέγουμε τα κατάλληλα ανά περίσταση, τα οποία και προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει το κάθε έπιπλο.



5. Χρησιμοποιούμε ατμοκαθαριστή
Ο ατμοκαθαριστής είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή για καλό καθαρισμό, έχει ωστόσο το μειονέκτημα του κόστους αγοράς καθώς για ν' αποκτήσουμε έναν καλό επώνυμο ατμοκαθαριστή θα πρέπει να δώσουμε αρκετά χρήματα. Μία έξυπνη λύση στην περίπτωση αυτή, θα ήταν ίσως, να νοικιάσουμε κάποιο καλό μηχάνημα καθώς το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο. Άλλωστε, είναι μετρημένες στα δάκτυλα του χεριού οι φορές που πιθανότατα θα το χρειαστούμε.

Δείτε ακόμη: Το πιο εύκολο, γρήγορο και οικονομικό tip για να μοσχομυρίσει το σπίτι στο λεπτό!
6. Για τις δύσκολες περιπτώσεις: καλούμε ένα εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού
Τέλος, σε πραγματικά δύσκολες περιπτώσεις λεκέδων και βρωμιάς δύσκολα θα τα καταφέρουμε μόνοι μας, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να προκαλέσουμε ζημιά στο ύφασμα του καναπέ ή της πολυθρόνας. Στις περιπτώσεις αυτές λοιπόν, η ασφαλέστερη λύση είναι να καλέσουμε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού που έχει την πείρα και τα μέσα για να κάνει σωστά τη δουλειά.