Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πώς να πλύνετε μόνοι σας ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα;

Χρήσιμες συμβουλές!

Πώς να πλύνετε μόνοι σας ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα;
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 13.01.2019 14:05

Πολύς κόσμος αποφεύγει να αγοράζει ρούχα που θέλουν στεγνό καθάρισμα, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδεύει χρήματα σε καθαριστήρια για να τα πλύνει σωστά χωρίς να καταστραφούν.

Πριν συνεχίσετε να διαβάζετε πρέπει να σας πούμε πως οι συμβουλές που σας δίνουμε δεν αφορούν ρούχα που γράφουν στην ετικέτα τους «ΜΟΝΟ Στεγνό Καθάρισμα». Διαβάστε παρακάτω...

Τα περισσότερα ρούχα που μπορούν να καθαριστούν είτε με πλύσιμο στο χέρι είτε με στεγνό καθάρισμα, γράφουν στις ετικέτες τους απλά «στεγνό καθάρισμα». Ο λόγος είναι πως οι εταιρίες που τα παράγουν προτιμούν να γράψουν κάτι τέτοιο ώστε να αποφύγουν τα παράπονα των πελατών που αγόρασαν τα προϊόντα τους, τα έπλυναν και καταστράφηκαν.

Δείτε ακόμη: Χρήστος Βασιλόπουλος: Η γυναίκα που του έχει "κλέψει" την καρδιά! Ποια είναι η όμορφη Σάρα;

Συμβουλές για Καλύτερο Πλύσιμο Ρούχων

Αν είστε προσεκτικοί στο πλύσιμο να ξέρετε πως μπορείτε άνετα να πλύνετε μόνοι σας ρούχα φτιαγμένα από βαμβάκι, μαλλί, λινό, ρεγιόν και μετάξι.

Αποκωδικοποιήστε τις ετικέτες! Οι ετικέτες συνήθως γράφουν είτε πλύσιμο στο χέρι, είτε στεγνό καθάρισμα είτε ΜΟΝΟ στεγνό καθάρισμα. Στην πρώτη περίπτωση συνήθως τα ρούχα πλένονται και στο πλυντήριο, στη δεύτερη περίπτωση πλένονται στο χέρι και στην τρίτη περίπτωση πρέπει να απευθυνθείτε μόνο σε στεγνοκαθαριστήριο.

Σοβαρά λάθη που δεν ξέρατε ότι κάνετε στο πλύσιμο ρούχων!

Παρατηρήστε το ύφασμα και τις λεπτομέρειες! Μπορείτε να πλύνετε μόνοι σας ρούχα από βαμβάκι, μαλλί, λινό, ρεγιόν και μετάξι αλλά αφήστε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους αν το ρούχο σας έχει έντονα χρώματα που μπορεί να ξεβάψουν ή μεταλλικές λεπτομέρειες, πούλιες, πέρλες και περίτεχνα σχέδια.

Πριν ξεκινήσετε το πλύσιμο φροντίστε να μελετήσετε το ρούχο σας, τις ετικέτες του και τον τρόπο πλυσίματός του για να μην το καταστρέψετε.

Πλύντε προσεκτικά! Γεμίστε το νεροχύτη σας με χλιαρό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες ειδικού απορρυπαντικού για ευαίσθητα υφάσματα. Βάλτε το ρούχο στον νεροχύτη και τρίψτε ελαφρά για 3-5 λεπτά. Ρίξτε το ρούχο σε φρέσκο νερό και ξεπλύντε το. Προσοχή! Μην το στραγγίσετε δυνατά γιατί μπορεί να το καταστρέψετε.

Δείτε ακόμη: Γρηγόρης Αρναούτογλου: Τέρμα το κρυφτό! Η φωτογραφία που επιβεβαίωσε τη σχέση του με την Νάνσυ!

Για να στεγνώσετε τα ρούχα που πλύνατε ακολουθήστε τη μέθοδο με τη στεγνή πετσέτα.
Στεγνώστε το ρούχο σωστά !Απλώστε το ρούχο σας πάνω σε μια στεγνή πετσέτα. Τυλίξτε την πετσέτα γύρω από το ρούχο σαν ρολό για να απορροφήσει την υγρασία του. Κάντε ακριβώς το ίδιο με μια ακόμα στεγνή πετσέτα. Αμέσως μετά βάλτε το ρούχο σας πάνω σε μια τρίτη στεγνή πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.

TAGS
Share