Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Καθαρίστε το σπίτι σε 60 λεπτά! Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος!

Ακολουθήστε τα βήματα!

Καθαρίστε το σπίτι σε 60 λεπτά! Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος!
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 05.03.2019 14:55

Χτυπάει το τηλέφωνο και μαθαίνετε πως έχετε στη διάθεσή σας μόνο μία ώρα μέχρι να φτάσουν οι απρόσκλητοι επισκέπτες σας.

Αγχώνεστε και αναρωτιέστε για το αν προλαβαίνετε να καθαρίσετε κάθε γωνιά του σπιτιού μέχρι να έρθουν. Κρατήστε την ταχύτητα και τη βιασύνη σας, αλλά κάντε τα όλα με σειρά και πρόγραμμα. Διαβάστε παρακάτω...

Κρεβατοκάμαρα: 7 λεπτά (η καθεμιά)
Αν έχετε 2 κρεβατοκάμαρες, υπολογίστε ότι έχετε 14 λεπτά για να κάνετε και στις 2 τα παρακάτω. Για να κερδίσετε χρόνο τεντώστε τα σεντόνια σας, σηκώνοντας με το ένα χέρι κάθε γωνία του στρώματος και με το άλλο χέρι περνώντας το σεντόνι από κάτω. Χρησιμοποιήστε μια λεκάνη ή ένα καλάθι για να αντιμετωπίσετε την ακαταστασία. Βάλτε στο εσωτερικό τους τα προηγουμένως πεταμένα ρούχα ή αντικείμενα που δεν ήταν τακτοποιημένα στη θέση τους, με το σκεπτικό να τα τακτοποιήσετε και να τα ξεχωρίσετε μόλις μείνετε και πάλι μόνοι και κρύψτε τα μέσα στην ντουλάπα σας. Με ένα πανί και ένα καθαριστικό σπρέι, καθαρίστε τις επιφάνειες των επίπλων σας για να αποκτήσουν φρεσκάδα, λάμψη και ευωδιαστό άρωμα.

undefined

Μπάνιο: 8 λεπτά
Με ένα πανί και ένα καθαριστικό ενάντια στα άλατα του μπάνιου ξεκινήστε περνώντας κάθε επιφάνεια, όπως μπανιέρα και έπιπλα μπάνιου. Αφήστε το καθαριστικό να δράσει για λίγα λεπτά, όσο εσείς στο ενδιάμεσο καθαρίζετε την λεκάνη της τουαλέτας. Μόλις η λεκάνη σας είναι καθαρή, ξεπλύνετε την μπανιέρα και τα έπιπλά σας με άφθονο νερό, για να καθαρίσετε στη συνέχεια, με το αντίστοιχο καθαριστικό για τζάμια, τον καθρέφτη του μπάνιου.

Καθιστικό: 8 λεπτά
Τακτοποιήστε το καθιστικό σας, έτσι ώστε να μην είναι ακατάστατο πια, συμμαζεύοντας κάθε περιττό αντικείμενο. Τεντώστε καλύμματα και βάλτε σε μια σειρά τα μαξιλάρια σας. Επειτα απομακρύνετε τη σκόνη από κάθε γωνιά του καθιστικού με ένα ξεσκονόπανο την πρώτη φορά και με ένα στεγνό πανί και καθαριστικό σπρέι τη δεύτερη φορά.

Κουζίνα: 15 λεπτά
Ξεκινήστε βάζοντας τα άπλυτα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων. Και επειδή, μπορεί να μην έχετε πλυντήριο, γεμίστε τον νεροχύτη με ζεστό νερό για να μουλιάσουν ταψιά, κατσαρόλες και πιάτα. Στο ενδιάμεσο, βυθίστε το σφουγγάρι σε καθαρό ζεστό νερό και αρχίστε να καθαρίζετε με αυτό επιφάνειες της κουζίνας από πάνω προς τα κάτω.

Σκούπισμα σε όλο το σπίτι: 15 λεπτά
Ξεκινήστε να καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα ή με μια ξύλινη σκούπα χειρός κάθε χώρο του σπιτιού σας από το εσωτερικό του προς την έξοδο με φορά προς τα πίσω. Στη συνέχεια, βάλτε λίγο καθαριστικό σε έναν κουβά με νερό και κάντε ένα γρήγορο σφουγγάρισμα για να λάμψει το πάτωμα και να μοσχομυρίσει το σπίτι σας. Μέχρι να στεγνώσουν τα πατώματα, πάρτε μια βαθιά ανάσα γιατί τα καταφέρατε!

ΠΗΓΗ: TIVI ΣΙΡΙΑΛ

Share