Χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτά!

Χρηστική συμβουλή!

Χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτά!

Τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού συνήθως πάνε στα σκουπίδια αμέσως μετά τη χρήση τους. Σωστά; Βλέποντας τα παρακάτω θα πειστείτε πως καθετί στην καθημερινότητά μας μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις. Διαβάστε παρακάτω...

Για τσιμπήματα Χρησιμοποιήστε ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού για να ανακουφίσετε τον πόνο από τσιμπήματα, χτυπήματα ή ερεθισμούς λόγω καιρού στα χέρια σας. Βάλτε το σακουλάκι πάνω στην περιοχή που σας ενοχλεί και αφήστε το εκεί για μερικά λεπτά. Ο πόνος θα μειωθεί και θα νιώσετε αμέσως καλύτερα.

Για μαύρους κύκλους Βάλτε το σακουλάκι του τσαγιού κάτω από τα μάτια για να μαλακώσετε τους μαύρους κύκλους. Αφήστε για δέκα λεπτά τα φακελάκια κάτω από τα μάτια. Περάστε όλο το πρόσωπο χρησιμοποιώντας το σακουλάκι για μια ενυδατική γρήγορη μάσκα. Μειώστε τους μαύρους κύκλους χρησιμοποιώντας σακουλάκια τσαγιού.


Φυσικό αποσμητικό για παπούτσια Αφού περάσει κάποια ώρα και τα σακουλάκια στεγνώσουν, βάλτε από ένα σακουλάκι μέσα στα αθλητικά σας παπούτσια για να απορροφήσουν τις άσχημες μυρωδιές. Αφήστε τα να δράσουν για όλη τη νύχτα.

Αποσμητικό για ψυγεία Αν το ψυγείο σας έχει μια έντονη μυρωδιά, μπορείτε να την απωθήσετε χρησιμοποιώντας μερικά φακελάκια τσαγιού. Βάλτε 3-4 φακελάκια μέσα σε ένα ανοιχτό πλαστικό τάπερ και βάλτε τα μέσα στο ψυγείο. Όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

Βάλτε μερικά σακουλάκια μέσα σε ένα πλαστικό ταπεράκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο για να απορροφηθούν οι δυσάρεστες μυρωδιές.


Καθαρισμός πιάτων Βάλτε λίγο νερό στο νεροχύτη σας ώστε να καλύπτονται ελαφρώς τα άπλυτα πιάτα και ρίξτε μέσα στο νερό μερικά φακελάκια τσαγιού. Το επόμενο πρωί οι δύσκολοι λεκέδες των πιάτων θα φύγουν πανεύκολα χάρη σε αυτό το εκπληκτικό κόλπο.

5+1 απίθανες χρήσεις της κέτσαπ που θα σας εντυπωσιάσουν!

Μην κρατάτε την κέτσαπ «αιχμάλωτη» στην κουζίνα σας: η αγαπημένη σος έχει απίστευτες χρήσεις και έξω από αυτήν!

Σίγουρα την λατρεύετε στις τηγανιτές πατάτες και τα μπέργκερ, αλλά η πιο δημοφιλής και αναγνωρίσιμη κόκκινη σάλτσα (κατά κόσμον κέτσαπ) δεν εξαντλεί όλη της τη νοστιμιά και τη χρησιμότητα σε αυτές τις δύο και μόνο χρήσεις. Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι έχει μόνιμη θέση στο ψυγείο σας, διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κέτσαπ... εναλλακτικά.


Η εποχή του χαλκού: Καθαρίστε οικονομικά και φυσικά τα ορειχάλκινα και χάλκινα σκεύη μαγειρικής αλλά και μπρούτζινα διακοσμητικά αξεσουάρ και είδη που έχετε στο σπίτι σας με τη βοήθεια της κέτσαπ. Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα κέτσαπ σε ένα βαμβακερό πανί και περάστε με αυτό τα χάλκινα σκεύη, αφήστε λίγο την μαγική σος να δράσει και τρίψτε ελαφρά. Η όξινη σύνθεση της κέτσαπ θα εξαφανίσει τυχόν σημάδια οξείδωσης από την επιφάνειά τους και θα αποκαταστήσει τη (χαμένη) λάμψη τους! Ορισμένοι λεκέδες επιμένουν; Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία γυαλίσματος ρίχνοντας λίγο αλάτι στην κέτσαπ.

Λάμψη και πάλι! Το αυτοκίνητο σας διανύει θαμπές ημέρες; Κι όμως η κέτσαπ μπορεί να σας βοηθήσει να το γυαλίσετε και να το δείτε να λάμπει και πάλι! Η αγαπημένη κόκκινη σάλτσα θα σας βοηθήσει μάλιστα να προστατέψετε το αμάξι σας από την οξείδωση.

Βάλτε την στο φούρνο! Εφόσον σε αυτόν υπάρχουν ακόμα υπολείμματα λεκέδων που δεν έχετε καταφέρει να αφαιρέσετε, τώρα ετοιμαστείτε να τα αποχαιρετίσετε. Ρυθμίστε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και, μόλις ζεσταθεί, απλώστε λίγη κέτσαπ πάνω στον λεκέ που επιμένει να σας υπενθυμίζει ότι πέρα από το φαγητό σας όλο και κάτι (άλλο) ψήνεται μέσα σε αυτόν. Στην συνέχεια, τρίψτε λίγο το λεκέ κι αφήστε την κέτσαπ να δράσει για 5 λεπτά προτού την ξεπλύνετε με λίγο νερό.

Ξανθά μαλλιά, πράσινα σημάδια; Αν βάφετε το μαλλιά σας ξανθά και συνηθίζετε να κολυμπάτε σε πισίνες, ενδέχεται να έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας... πρασινίζουν - όχι από το κακό τους αλλά από το πολύ χλώριο! Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα δε χρειάζεται να να την αναζητήσετε στο κοντινότερο κομμωτήριο αλλά στο ψυγείο σας: απλώστε λίγη κέτσαπ στα μαλλιά σας και αφήστε τη να δράσει για 2-3 λεπτά προτού την ξεβγάλετε με ζεστό νερό. Το κόκκινο χρώμα της εξουδετερώνει το πράσινο και επαναφέρει το χρυσό χρώμα στα μαλλιά σας.

Πιάστε τα πινέλα! Μη βιαστείτε να πετάξετε στον κάδο της ανακύκλωση τις πλαστικές συσκευασίες κέτσαπ που δεν ξέρετε τι να τις κάνετε. Ήρθε η ώρα να βγάλετε τον Bob Ross από μέσα σας! Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να φυλάξετε σε αυτές τα δικά σας μη τοξικά χρώματα ζωγραφικής. Το μόνο που χρειάζεστε για να τα φτιάξετε είναι να ανακατέψτε 1/2 φλ. νερό, 1/2 φλ. αλάτι, 1/2 αλεύρι και να προσθέσετε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα παλιό μπουκάλι κέτσαπ και αφήστε την έμπνευσή σας ελεύθερη!