6 έξυπνες και οικονομικές ιδέες διαχωριστικών μπαλκονιού! Θα σας λύσουν τα χέρια!

Σας ενδιαφέρει!

6 έξυπνες και οικονομικές ιδέες διαχωριστικών μπαλκονιού! Θα σας λύσουν τα χέρια!

Υπάρχουν πολλά tips για το σπίτι, ωστόσο, αυτές οι έξυπνες και οικονομικές ιδέες διαχωριστικών μπαλκονιού θα σας λύσουν τα χέρια.

Σε καταστήματα με είδη για τον κήπο, αυτή τη χρονική περίοδο, μπορείτε να βρείτε διάφορα υλικά που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε διαχωριστικά για το μπαλκόνι σας και την προστασία της προσωπικής σας ζωής. Διαβάστε παρακάτω...

Χρησιμοποιήστε παλιά παντζούρια
Βάψτε τα σε μια απόχρωση ανάλογη με τη διακόσμηση και τις αποχρώσεις του μπαλκονιού σας και στη συνέχεια αφού τα ενώσετε μεταξύ τους με μεντεσέδες για ξύλινες επιφάνειες, κρεμάστε τα από το ταβάνι. Κάντε το μπαλκόνι σας μέρος του σπιτιού σας και κρεμάστε μπροστά από τα παντζούρια μια κουρτίνα.

Μια σειρά από ρολό καλαμιών με σύρμα
Σε καταστήματα με είδη για τον κήπο μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και έτοιμων διαστάσεων για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Υψώστε τα «τείχη» σταθεροποιώντας το ρολό των καλαμιών, σε όρθια θέση, με σύρμα ή τάι ραπ πάνω στο κάγκελο του μπαλκονιού. Αντίστοιχα μπορείτε να βάλετε ένα στόρι καλαμιών σε ρολό που μπορείτε απλά να το στερεώσετε στο ταβάνι του μπαλκονιού σας και να το ανεβάζετε ή να το κατεβάζετε ανάλογα με τις ανάγκες.

Επίσης, για εσάς που έχετε πρόβλημα με τα μυρμήγκια στο σπίτι και δεν μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε σας έχουμε την λύση!

Τελάρα ξύλου
Με το να βάλετε έτοιμα τελάρα ξύλου με οριζόντιες παράλληλες τάβλες πάνω στα κάγκελά σας θα χαίρεστε όχι μόνο την ιδιωτικότητά σας αλλά και μια νέα γωνιά χαλάρωσης. Θα χρειαστεί μονάχα να τα βιδώσετε πάνω στα κάγκελα για να εξασφαλιστεί η σταθερότητά τους.

Ξύλινα καφασωτά αναρρίχησης φυτών
Τα ξύλινα καφασωτά αναρρίχησης φυτών με διαγώνιες ενώσεις πωλούνται σε έτοιμες διαστάσεις σε καταστήματα με είδη για τον κήπο και αποτελούν μια σωτήρια λύση για πολλά μπαλκόνια. Τα παίρνετε, τα βάζετε στο μπαλκόνι σας και αν δεν θέλετε να τα βιδώσετε στα κάγκελα, απλώς τα σταθεροποιείτε με σύρμα ή τάι ραπ. Τα τελάρα αυτά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και μπορείτε επάνω τους να κρεμάσετε ζαρντινιέρες με διάφορα λουλούδια.

Υφάσματα
Τα κάγκελα του μπαλκονιού σας, είτε μόνο της μπροστινής πλευράς είτε περιμετρικά ολόκληρου του μπαλκονιού, μπορείτε να τα ντύσετε με υφάσματα σε αποχρώσεις που παραπέμπουν στη φύση και να τοποθετήστε μπροστά από αυτά λουλούδια με χρωματιστά άνθη.

Φυσικοί τρόποι
Υπάρχουν διάφορα αναρριχητικά φυτά που μπορούν να σας προσφέρουν προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα και ταυτόχρονα φυσική ομορφιά που όμοιά της δεν υπάρχει. Το μόνο κακό σε αυτή την περίπτωση είναι πως αν τα βάλετε τώρα θα καθυστερήσουν λιγάκι μέχρι να φτάσουν στα ύψη που θέλετε.

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ

7+1 έξυπνοι τρόποι για να εξοικονομήσετε νερό στο μπάνιο σας!

Όλοι απολαμβάνουμε ένα ζεστό μπάνιο κάτω από την ντουζιέρα με το νερό να τρέχει άφθονο. Ωστόσο, είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί και να χρησιμοποιούμε το νερό με έξυπνο τρόπο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε νερό, αρκεί να πάρετε την απόφαση να ζήσετε μια πιο «πράσινη» ζωή. Έτσι θα συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα θα δείτε τους λογαριασμούς του νερού να μειώνονται δραματικά.

Πού, όμως, χρησιμοποιείτε το νερό σας; Σε ένα μέσο νοικοκυριό το 35-55% του νερού χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους, το 30-37% στο μπάνιο, το 10-13% στο πλυντήριο, το 9-13% στην κουζίνα και το 1-10% ξοδεύεται λόγω διαρροών. Το 16% του νερού στο σπίτι σας ξοδεύεται στο… καζανάκι!


Έτσι, λοιπόν, αν θέλετε να αρχίσετε να εξοικονομείτε νερό, ξεκινήστε από τις διαρροές και διορθώστε τις. Αφού ολοκληρωθεί αυτό, όπως θα διαβάσατε και παραπάνω, η μεγαλύτερη χρήση του νερού γίνεται στο μπάνιο σας.

Εμείς σας προτείνουμε 8 έξυπνους τρόπους οι οποίοι θα αλλάξουν τις συνήθειές σας και θα σας απαλλάξουν από τα επιπλέον κόστη.

1. Όποτε έχετε την δυνατότητα και η τουαλέτα σας έχει διπλό μπουτόν για το καζανάκι, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε τη μισή ποσότητα νερού.

2.Η άσκοπη χρήση στο καζανάκι σας είναι από τις σημαντικότερες αιτίες υπερκατανάλωσης νερού. Μην τραβάτε το καζανάκι χωρίς να υπάρχει λόγος και ποτέ μην ρίχνετε πράγματα στην λεκάνη της τουαλέτας σας που θα σας αναγκάσουν να το χρησιμοποιήσετε 2 και 3 φορές.

3.Κάντε πιο σύντομα ντους. Συντομεύστε τον χρόνο που περνάτε στην ντουζιέρα σας για να εξοικονομήσετε όχι μόνο νερό, αλλά και το ρεύμα που σχετίζεται με τον θερμοσίφωνα.

4.Προσέξτε στο σύστημα νερού σας, ο θερμοστάτης να μην είναι ρυθμισμένος πολύ ψηλά. Το να προσθέτετε κρύο νερό για να μειώσετε τη θερμοκρασία του πολύ ζεστού θα σας οδηγήσει στο να ξοδέψετε περισσότερο νερό, αλλά και ενέργεια.

5. Προμηθευτείτε ένα καλό τηλέφωνο μπάνιου. Ένα καλό τηλέφωνο με αξιολόγηση 3 αστέρων, δεν θα καταναλώσει περισσότερα από 9 λίτρα νερού το λεπτό.

6. Βάλτε στην καθημερινότητά σας τη συνήθεια να κλείνετε την βρύση όταν πλένετε τα δόντια σας ή όταν ξυρίζεστε.

7. Βάλτε στον νεροχύτη του μπάνιου σας μια μικρή λεκάνη όπου θα συγκεντρώνεται το νερό όταν πλένετε τα χέρια και το πρόσωπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό που θα μαζευτεί στην τουαλέτα σας.

8.Προμηθευτείτε ένα καλό πλυντήριο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε νερό. Επιλέξτε ένα που έχει αξιολογηθεί με 4 αστέρια και πάνω. Συνήθως αυτό σημαίνει εμπρόσθια φόρτωση. Τα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης μπορούν να καταναλώσουν έως και 50% λιγότερο νερό από αυτά της άνω φόρτωσης.