Αξιοποίησε ό,τι έπιπλο έχεις για... πέταμα!

Σου έχουμε τη λύση!

Αξιοποίησε ό,τι  έπιπλο έχεις για... πέταμα!

Συνδυάστε το παλιό με το νέο. Δημιουργήστε ενδιαφέροντα και πολύ προσωπικά αντικείμενα μέσα στον χώρο σας.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνήθως στο σπίτι μας παλιά έπιπλα και κατά καιρούς ψάχνουμε απεγνωσμένα να βρούμε τη θέση τους.

Έμεις σου προτείνουμε να δείς τα πράγματα αλλιώς! Αξιοποίησε ο,τι έπιπλο έχεις στο σπίτι σου για πέταμα!

Ας αρχίσουμε:

  • Η συγκεκριμένη πρότασή μας αφορά ένα παλιό τραπέζι
    το οποίο πήρε άλλη μορφή με τη δική μας δημiουργική παρέμβαση. Ολη η επιφάνειά του αντικαταστάθηκε από πολλά και διαφορετικά πλακάκια. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Δώστε σημασία στην αρμονία των χρωμάτων και στους σωστούς συνδυασμούς!

trapezaki

  • Δείτε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε ένα παλιό έπιπλο. Το πρώτο στάδιο είναι να τρίψετε καλά το ξύλο. Αν έχετε τριβείο είστε αρκετά τυχεροί, γιατί τα παλιά βερνίκια δύσκολα βγαίνουν με το χέρι. Αφαιρέστε και τον παραμικρό κόκκο σκόνης και περάστε το βερνίκι, αλλιώς δεν θα στρώσει ομοιόμορφα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ρολό είτε πινέλο. Η επιλογή είναι δική σας. Υπάρχει βέβαια και η λύση του σπρέι, η οποία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά χρειάζεται εμπειρία. Πριν περάσετε δεύτερο χέρι -απαραίτητο!- μην ξεχάσετε πάλι να το τρίψετε ελαφριά. Επιλέξτε, τέλος, ταπετσαρία της αρεσκείας σας
    και ντύστε το εσωτερικό του κομοδίνου σας!

komodino

  • Παλιές συρταριέρες που προορίζονται για πέταμα; Ισως εάν δείτε την πρότασή μας το ξανασκεφτείτε. Κρατήστε λοιπόν τα συρτάρια και μετατρέψτε τα σε ράφια για τον τοίχο. Aπλά βγάλτε το συρτάρι και στερεώστε το με ούπα στον τοίχο. Διαφορετικά, μπορείτε να του καρφώσετε γαντζάκια και να καρφώσετε τα αντίστοιχα καρφιά στον τοίχο για να το κρατήσουν. Προαιρετικά μπορείτε να τα βάψετε εάν χρειάζεται. Στο εσωτερικό του καλή λύση θα ήταν μια ταπετσαρία.

sirtarirafi

  • Φτιάξτε μόνοι σας σίτες που θα προστατεύσουν αλλά και θα ομορφύνουν τον χώρο σας. Πάρτε ένα κομμάτι δαντέλας στις διαστάσεις του τελάρου που έχετε επιλέξει και τοποθετήστε το με τη βοήθεια καρφωτικού μηχανήματος.

κουρτίνα

  • Ενα απλό κομμάτι ξύλου μετατρέψτε το σε μια ευφάνταστη κρεμάστρα. Ξεκινήστε βάφοντας το κομμάτι του ξύλου με χρώμα της αρεσκείας σας, ενώ στη συνέχεια τοποθετήστε ανά τακτά διαστήματα πόμολα διαφορετικά μεταξύ τους, που θα απογειώσουν την κατασκευή σας!

kremastra

ΠΗΓΗ:TV24

7+1 tips για να ανανεώσεις το σπίτι σου εύκολα και γρήγορα!

Μια νέα χρονιά σε περίπου ένα μήνα θα έρθει και ήρθε η ώρα να ανανεώσεις όχι μόνο τη ζωή σου αλλά και το σπίτι σου.

Ακόμη και αν δεν σου περισσεύουν χρήματα, μπορείς να το διακοσμήσεις γρήγορα και οικονομικά.

Διακόσμησε επιτέλους τα βάζα σου!

Όσο κι αν έχεις βαρεθεί τα βάζα που έχεις τοποθετήσει στο σαλόνι σου, τίποτα δεν θα μοιάζει ίδιο όταν το γεμίσεις δροσερά, πολύχρωμα και φρέσκα λουλούδια! Τα βάζα μπορεί να είναι πολύ σημαντικά διακοσμητικά items, αλλά από μόνα τους συχνά φαίνονται παρωχημένα. Φέρε, λοιπόν, τη φύση στο σπίτι σου!
Άλλαξε τα posters από τα κάδρα σου!
Είναι τα σημεία στα οποία “πέφτει” πιο συχνά το… μάτι σου από οτιδήποτε άλλο μέσα στο χώρο, εξαιτίας της θέσης που καταλαμβάνουν στους τοίχους. Για να δώσεις, λοιπόν, διαφορετική δυναμική στο χώρο και να ξεκουράσεις το βλέμμα σου, διάλεξε νέα artworks που θα κοσμήσουν τα κάδρα σου ή ακόμη και ολοκαίνουρια κάδρα που θα αλλάξουν σε μεγαλύτερο βάθος την αισθητική σου.
Κάνε βαθύ… καθαρισμό!
Ένας από τους παράγοντες που μπορούν να μας κουράσουν στο σπίτι είναι η αταξία και φυσικά η σκόνη (και η βρωμιά) που δίνουν στο χώρο γκρίζα απόχρωση (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Επομένως, αφιέρωσε χρόνο και ενέργεια σε τακτά χρονικά διαστήματα για να καθαρίσεις διεξοδικά το χώρο σου. Είναι φοβερό το πόσο διαφορετικά και φρέσκα φαίνονται όλα όταν είναι πεντακάθαρα!

Άλλαξε τις κουρτίνες σου!

Οι “παλιοί” λένε πως τα δύο στοιχεία που καθορίζουν ένα σπίτι είναι οι κουρτίνες και τα χαλιά του. Επειδή, λοιπόν, τα χαλιά είναι ελαφρώς πιο… δαπανηρή υπόθεση, επένδυσε στις κουρτίνες! Είτε με ένα νέο χρώμα, είτε με διαφορετικές υφάνσεις ή ακόμη και με μια μετάβαση από το ύφασμα στο στόρι και το ρόμαν, η εικόνα του χώρου είναι βέβαιο πως θα αλλάξει εντελώς!

Μείωσε το “θόρυβο”!

Και όταν λέω θόρυβο εννοώ όλα εκείνα τα άχρηστα και εντελώς irrelevant διακοσμητικά αντικείμενα που έχεις μαζέψει πάνω σε όλες τις μεγάλες επιφάνειες του σπιτιού σου! Δεν χρειάζεται κάθε τραπέζι, κάθε ράφι και κάθε βοηθητική βάση να “φιλοξενεί” μικρά και μεγαλύτερα διακοσμητικά! Όπως επίσης, δεν “επιτρέπεται” να αφήνεις μονίμως σε κοινή θέα το… χαρτομάνι από λογαριασμούς, αλληλογραφία και αποδείξεις συναλλαγών που παρατά συνέχεια δεξιά κι αριστερά!