3 απλοί και εύκολοι τρόποι να διακοσμήσεις το μικρό σου μπαλκόνι με Παριζιάνικο αέρα!

Parisian vibes

3 απλοί και εύκολοι τρόποι να διακοσμήσεις το μικρό σου μπαλκόνι με Παριζιάνικο αέρα!

Φέρνουμε τον παριζιάνικο αέρα σπίτι σου και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι σου! Σου δίνουμε 3 απλούς και εύκολους τρόπους για να διακοσμήσεις το μικρό σου μπαλκόνι!

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις έξυπνα τον χώρο σου...

«Αν είσαι αρκετά τυχερός για να έχεις ζήσει στο Παρίσι όταν ήσουν νέος, τότε όπου και να πας την υπόλοιπη ζωή σου, μένει πάντα μαζί σου, γιατί το Παρίσι είναι μια κινητή γιορτή»: με εισιτήριο αυτή τη φράση του Ερνεστ Χέμινγουεϊ κάνουμε ένα ταξίδι στους δρόμους του Παρισιού και σηκώνουμε το βλέμμα μας ψηλά.

Στα μικρά μπαλκόνια σπιτιών που κάτι έχουν να μας πουν.

Μέσα από αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας αποδείξουμε ότι η σκέψη και η φαντασία μπορεί να μηδενίσει τις αποστάσεις που μας χωρίζουν με πόλεις του κόσμου. Πόλεις άλλης αισθητικής και νοοτροπίας.

Ισως να έχετε συναντήσει κι εσείς στις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, σε Pinterest και Instagram, φωτογραφίες από parisian βεράντες με λουλούδια, μικρά vintage τραπέζια και γευστικούς πειρασμούς που δημιουργούν μιαεικόνα ονείρου.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να δημιουργήσετε κι εσείς ένα τέτοιο σκηνικό.

Εμείς «αποκωδικοποιήσαμε» τους διακοσμητικούς, άτυπους κανόνες που ακολουθούν οι Γαλλίδες στη διακόσμηση των μπαλκονιών στα μικρά διαμερίσματά τους.

Τρεις απλοί τρόποι θα μεταμορφώσουν την βεράντα σας όσα κι αν είναι τα τετραγωνικά της...

1) Ένα μικρό τραπέζι και δύο καρέκλες με μίνιμαλ αισθητική:

μπαλκόνι

μπαλκόνι

2) Ενα βάζο με λουλούδια πάνω στο τραπέζι: Στα διαμερίσματα των Γαλλίδων ένα από τα διακοσμητικά items που συναντάμε συνεχώς στους προσωπικούς τους χώρους είναι βάζα με φρέσκα λουλούδια. Αυτή η διακοσμητική ιδέα κυριαρχεί και στα μπαλκόνια τους.

μπαλκόνι

ή λουλούδια παντού: Κάντε το μπαλκόνι σας έναν μικρό κήπο όσα κι αν είναι τα τετραγωνικά του.

μπαλκόνι

3) Μικρές πολυτέλειες πάνω στο τραπέζι: Το πρωινό σας γεύμα ή ο απογευματινός καφές αποκτούν άλλη διάσταση σε έναν χώρο διακοσμημένο με parisian vibes! Η καθημερινότητά σας θα πάρει άλλη γεύση.

μπαλκόνι

Μεταμόρφωσε το μπαλκόνι σου σε μία όαση - Μοναδικές συμβουλές από τον Σπύρο Σούλη

Φτιάξτε έναν μικρό παράδεισο στο μπαλκόνι σας που δεν θα έχει σε τίποτε να ζηλέψει από τον πιο πολυτελή κήπο!

Το μπαλκόνι και η βεράντα είναι για εμάς τους Έλληνες είναι επέκταση του σπιτιού μας. Δεν έχει σημασία το μέγεθός του, αλλά πόση όρεξη και φαντασία έχετε! Απαλλαγείτε λοιπόν από τα στερεότυπα πως στα μπαλκόνια χωράνε μόνο ντουλάπες, καρέκλες, τραπέζια και γλάστρες και κυρίως μην πιστεύετε πως στο δικό σας μικρό μπαλκονάκι δεν χωράει τίποτα. Δώστε στιλ με οικονομικά πράγματα και κατασκευές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, ώστε να προσθέσετε πραγματικά ακόμη ένα δωμάτιο στο σπίτι για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάντε το μπαλκόνι συνέχεια του σπιτιού σας: Όσο μικρότερος είναι ο χώρος σας, τόσο περισσότερο θα πρέπει να αποτελεί... προέκταση του σπιτιού σας, ώστε η συνολική εικόνα να το «ενσωματώνει» στο σπίτι κι όχι να το απομονώνει τονίζοντας το μικρό του μέγεθος. Εκτός από λουλούδια και φυτά δείτε με τι άλλους τρόπους θα το πετύχετε.

Βάλτε χρώμα: Χρησιμοποιήστε χρώματα και στοιχεία που να ταιριάζουν με το δωμάτιο που βγάζει στο μπαλκόνι. Βάψτε τον τοίχο του μπαλκονιού σας ένα χρώμα που να δένει με το καθιστικό σας. Αν πρέπει να ακολουθήσετε το χρώμα της υπόλοιπης πολυκατοικίας, τότε προσαρμόστε το χρώμα του δωματίου στο χρώμα του μπαλκονιού σας. Εξάλλου μέσα στο σπίτι μπορείτε να δώσετε το χρώμα που σας εκφράζει με τις κουρτίνες, τα διακοσμητικά και με την ταπετσαρία σε ένα τοίχο.

Βάλτε χαλάκι: Ακόμη κι ένα ψάθινο χαλάκι ή μια κουρελού σε έντονο χρώμα, μια ιδέα που αρχικά μπορεί να σας ξενίσει, θα δώσει άλλο αέρα και την εντύπωση πως πρόκειται πραγματικά για ένα ακόμη δωμάτιο του σπιτιού. Επιπλέον, θα καλύψει και το δάπεδο του μπαλκονιού σας που μπορεί να μη σας αρέσει.

Δάπεδο: Επιλέξτε ένα δάπεδο που να ταιριάζει με το δάπεδό σας μέσα στο σπίτι. Αν έχετε ξύλινο δάπεδο, μπορείτε να συνεχίσετε αυτή την ιδέα και στο μπαλκόνι σας. Αν το πλακάκι υπάρχει ήδη μη διστάσετε να το βάλετε από πάνω και τους χειμερινούς μήνες να το βγάλετε για να μη φθείρεται από τις καιρικές συνθήκες. Στην αγορά κυκλοφορούν και οικονομικά πλαστικά δάπεδα σε απομίμηση ξύλου που μπορείτε να βάλετε μόνοι σας, αφού αποτελούνται από κομμάτια που κουμπώνουν. Είναι πολύ ανθεκτικά και δεν θέλουν συντήρηση.

Ιδέες για έπιπλα εξωτερικού χώρου: Είναι μια επιλογή που θέλει προσοχή, ώστε να είναι στιλάτα, να αφήνουν χώρο για τα λουλούδια σας και να είναι και πρακτικά. Είναι πολύ σημαντικό πριν βγείτε στην αγορά να αποφασίσετε αν θέλετε ένα μπαλκόνι με καναπέ και τραπεζάκι για κουβεντούλα και πίτσα στο χέρι, ή αν προτιμάτε κανονικό τραπέζι με καρέκλες που αν θέλετε θα μπορείτε να κάνετε τραπέζι σε δύο φίλους.

Κάντε ειδικές κατασκευές: Σε ό,τι αφορά τα καθίσματα, προτιμήστε μικρά «παγκάκια» από απλές σανίδες, παλέτες κλπ. που θα συμπληρώσετε με μαξιλάρια. Είναι μια σχετικά οικονομική ειδική κατασκευή, που θα μπορείτε να καθορίσετε εσείς το φάρδος και το μήκος τους, ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου και να εκμεταλλευτείτε κάθε χιλιοστό του μπαλκονιού σας. Βάψτε τα ξύλα ή αφήστε τα στο φυσικό τους μέγεθος.

Κλασικά διαχρονικά έπιπλα: Επιλέξτε έπιπλα με απλό σχεδιασμό, όπως το τραπεζάκι του καφενείου, ή το ένα απλό ξύλινο με καρέκλες και δώστε του ένα έντονο χρώμα που σας εκφράζει. Έτσι κατευθείαν αποκτάει χαρακτήρα και στιλ!

Ρίξτε κάτω μαξιλάρες: Αν θέλετε το μπαλκόνι σας να αποπνέει χαλαρή διάθεση, δύο μαξιλάρες ριγμένες πάνω στο χαλί σας είναι ιδανική κίνηση! Πολύ δροσερή, καλοκαιρινή, αλλά και πολύ «προσεγμένη» ιδέα, βάζοντας το χαλί σας από κάτω (μην το κάνετε χωρίς χαλί, θα δείχνει πολύ χύμα και δεν θα δείχνει και καθαρό).

Στιλ με γήινα χρώματα: Ωραία τα έντονα χρώματα, αλλά αν θέλετε το μπαλκόνι σας να έχει ένα πιο σοβαρό στιλ, τότε οι αποχρώσεις του γκρι, του μπεζ, του υπόλευκου και των μαύρων λεπτομερειών είναι η χρωματική παλέτα για να το πετύχετε. Επιλέξτε γλάστρες και υφάσματα σε αυτές τις αποχρώσεις και αφήστε το χρώμα των λουλουδιών να το γλυκάνει.

Τέντες: Στην Ελλάδα ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και η τέντες είναι απαραίτητες. Αποφύγετε τα πολύ λευκά ή πολύ σκούρα χρώματα, καθώς αυτά που είναι κοντά στο λευκό τα διαπερνάει ο ήλιος και τα πολύ σκούρα τραβούν τη ζέστη. Τολμήστε, όμως, να δώσετε χρώμα στη τέντα σας επιλέγοντας μία διχρωμία. Προσοχή στο σχέδιο, όχι λουλουδάκια και κλάρες! Μία ωραία μίνιμαλ ρίγα αρκεί. Προσοχή στο σήμα από πίσω… είναι άλλα υφάσματα που κάνουν σκιά και άλλα ακόμα πιο χοντρά που δεν τα διαπερνά ο ήλιος. Για την Ελλάδα επιλέξτε τα πιο χοντρά. Ρωτήστε γι' αυτό τον ειδικό για τις τέντες.

Επιλέξτε τραπέζι που να ανοίγει και σκαμπό που στοιβάζονται: Είναι πολύ σημαντικό να μη σας πιάνουν το χώρο έπιπλα που δεν τα χρειάζεστε για όλες τις ώρες. Στην αγορά θα βρείτε τραπέζια εξωτερικού χώρου που θα μπορείτε να τα ανοίγετε όταν έχετε φίλους, καθώς και σκαμπό που μπαίνουν το ένα πάνω στο άλλο και θα τα έχετε είτε για παραπάνω καθίσματα, είτε για πλαϊνά τραπεζάκια.

Ξεκινήστε τη διακόσμηση: Τώρα που έχετε το νέο σας «δωμάτιο» (και μάλιστα χωρίς να πληρώσετε ούτε ευρώ!) δείτε πώς θα το κάνετε το πιο όμορφο και cozy σημείο του σπιτιού σας.

Χρώμα στις γλάστρες: Επιλέξτε έντονα χρώματα για τις γλάστρες σας, όπως το φούξια και το κίτρινο. Μην βάλετε πάνω από δύο χρώματα μαζί.

Βάψτε τις πήλινες γλάστρες σας: Ακόμα μπορείτε να βάψετε τα πήλινα κιούπια μόνοι σας με σπρέι ή με ό,τι μπογιά έχετε στο σπίτι.

Φανάρια και κεριά: Δεν υπάρχει τίποτα πιο ατμοσφαιρικό για το μπαλκόνι σας τώρα το καλοκαίρι. Μεγάλα φανάρια από μπαμπού, ξύλο και γυαλί θα σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης.

Μαξιλάρια διακοσμητικά και ριχτάρια: Στολίστε το μπαλκόνι σας με ωραία μαξιλάρια σε ανοιξιάτικα χρώματα και σχέδια. Ακόμα ρίξτε ωραία ριχτάρια πάνω στο καναπεδάκι σας.