Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Δεν πάει ο νου σου πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με μια λαδόκολλα! Μάθε 12 χρήσεις που δεν ήξερες!

Θα γίνει η ζωή σου πιο εύκολη!

λαδόκολλα
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 19.06.2019 10:56

Δεν πάει ο νου σου πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με μια λαδόκολλα! Την χρησιμοποιείς μια στο τόσο όταν πρόκειται να ανοίξεις επιτέλους τον φούρνο και να ψήσεις κάτι; Μάθε τώρα 12 χρήσεις που δεν ήξερες!

Φυσικά, η γνωστή μας λαδόκολλα ανήκει στην κουζίνα και στην μαγειρική.

Την βάζεις στα ταψιά ή τυλίγεις φαγητά και γλυκά με αυτή.

Ωστόσο, το κιτρινωπό αυτό χαρτί με την λιπαρή υφή φαίνεται ότι έχει πολλές διαφορετικές χρήσεις που δεν είχες σκεφτείς έως τώρα.

Ψάχνοντας, βρήκαμε δώδεκα οικιακές χρήσεις της και σας τις παρουσιάζουμε.

Σίγουρα θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!

Πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα:

1. Ντύστε τα συρτάρια ώστε να προφυλαχθούν από τη σκόνη και τη βρωμιά.

2. Κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλτε το γύρω από μια υγρή σφουγγαρίστρα για να αφαιρέστε τους ρύπους και τη σκόνη εύκολα και γρήγορα από όλα τα σημεία του σπιτιού.

3. Ξεκολλήστε τα φερμουάρ που δεν ανοίγουν! Τρίψτε την επιφάνεια όπου έχει κολλήσει το φερμουάρ με ένα κομμάτι λαδόκολλα και αυτό αμέσως θα ξεκολλήσει.

4. Φτιάξτε χωνί από λαδόκολλα ώστε να μεταφέρετε μέσα σε αυτό μεταλλικά αντικείμενα, όπως καρφιά και βίδες στα κουτιά αποθήκευσης τους. Η λαδόκολλα είναι αρκετά εύπλαστη και μπορείτε να τις δώσετε τη μορφή που θέλετε και να δημιουργείτε χωνιά σε πολλά μεγέθη.

5. Κάντε τους νιπτήρες, το ντους, τα φωτιστικά ή τις υπόλοιπες μεταλλικές επιφάνειες του σπιτιού να λάμψουν σκουπίζοντάς τα με λαδόκολλα. Η λαδόκολλα δημιουργεί πάνω στην επιφάνειά τους ένα λεπτό φιλμ που δρα προστατευτικά κατά της υγρασίας.

6. Στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο πάτωμα, το τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας. Θα προστατέψετε την επιφάνειά τους από σταγόνες κόλλας και σιλικόνης όταν κάνετε επιδιορθώσεις και κατασκευές στο σπίτι ή ακόμα και όταν βάφετε.

7. Φτιάξτε μια μπάλα από λαδόκολλα και καθαρίστε με αυτή τα εργαλεία κηπουρικής σας. Η υφή της απομακρύνει το λίπασμα ενώ η λιπαρή σύσταση τα προστατεύει από τη σκουριά.

8. Σας έμεινε πίτσα από χτες; Για να είναι τραγανή, σαν φρέσκια, τυλίξτε την με λαδόκολλα πριν την ζεστάνετε. Βάλτε την πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων και φάτε την πιο τραγανή από ποτέ.

9. Αν η πόρτες σας κολλάνε, πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τρίψτε την επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με την πόρτα. Θα σταματήσει να «πιτσικάρει».

10. Αν έχετε χρωματιστά κεριά που θέλετε να αποθηκεύσετε, τυλίξτε τα με λαδόκολλα. Έτσι, θα αποφύγετε λεκέδες που μπορεί να αφήσει το χρώμα στα κουτιά και τα ράφια.

11. Κρατήστε τα ντουλάπια της κουζίνας καθαρά καλύπτοντας το επίπεδο πάνω μέρος τους με λαδόκολλα. Ανανεώστε τη λαδόκολλα κάθε δύο μήνες.

12. Αν διοργανώνετε βραδιές με φαγητό και ταινία σπίτι σας, μπορείτε να σερβίρετε σνακ μέσα με κώνους από λαδόκολλα. Πάρτε τετράγωνα κομμάτια, τυλίξτε τα ώστε να δημιουργηθεί ο κώνος και βάλτε μέσα πατάτες, ποπ κορν, γαριδάκια, ακόμη και μπουκιές κοτόπουλου.

Τα 3 συχνά λάθη που κάνεις όταν πλένεις πιάτα

Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται κάνεις λάθη στο πλύσιμο των πιάτων. Αυτά είναι τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνεις στο πλύσιμο των πιάτων.

Αν δεν είσαι από τις τυχερές που έχουν πλυντήριο πιάτων τότε ξέρεις πολύ καλά πως το πλύσιμο των πιάτων είναι μεγάλο βάσανο.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να φαίνεται μια απίθανη προσέγγιση για τη διαχείριση του άγχους, αλλά μια μελέτη δείχνει ότι θα μπορούσε να είναι ένας ιδανικός τρόπος χαλάρωσης. Ερευνητές στο Florida State University βάλθηκαν να μάθουν αν το πλύσιμο των πιάτων με την κατάλληλη συγκέντρωση – σε τέτοιου είδους στοιχεία, όπως το άρωμα του σαπουνιού και το σχήμα και η αίσθηση των πιάτων – θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του στρες.

51 φοιτητές συμμετείχαν στο πρωτότυπο πείραμα. Οι ερευνητές χώρισαν τους φοιτητές σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα οι φοιτητές κλήθηκαν να διαβάσουν ένα σύντομο απόσπασμα γύρω από την εμπειρία των αισθήσεων κατά το πλύσιμο των πιάτων, ενώ εκείνοι στην άλλη ομάδα κλήθηκαν να διαβάσουν για τις κατάλληλες τεχνικές πλυσίματος των πιάτων. Οι μαθητές αποκρίθηκαν με τις εντυπώσεις τους από τα δύο αυτά tasks προφορικά και γραπτά, και στη συνέχεια, κάθε συμμετέχων έπλυνε 18 καθαρά πιάτα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η νευρικότητα μειώθηκε κατά 27 τοις εκατό στην πρώτη ομάδα της οποίας η πνευματική έμπνευση αυξήθηκε κατά 25 τοις εκατό. Δεν παρατηρήθηκαν τέτοιες αλλαγές σε αυτούς που είχαν διαβάσει σχετικά με τις τεχνικές πλυσίματος των πιάτων. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες όπως το πλύσιμο των πιάτων μας βοηθούν να χαλαρώνουμε και προσφέρουν ευκαιρίες για να βοηθήσουμε να ηρεμήσει το μυαλό και το σώμα.

Εφόσον λοιπόν μπορεί το πλύσιμο των πιάτων να βοηθήσει στην αποσυμπίεσή σου, πρέπει να γίνεται σωστά. Υπάρχουν κάποια λάθη που τα κάνουμε συνέχεια και τελικά επιφέρουν τα ανάποδα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Υπερβολική χρήση υγρού πιάτων
Η περισσότερη ποσότητα απορρυπαντικού δεν κάνει τα πιάτα και τα ποτήρια πιο καθαρά. Γεμίζεις το νεροχύτη με σαπουνάδα και κατά πάσα πιθανότητα υπολείμματα του απορρυπαντικού να μείνουν στα πιάτα σου.

Βρώμικος νεροχύτης
Ο νεροχύτης χρειάζεται συνεχή απολύμανση ακόμα κι αν σου φαίνεται πεντακάθαρος. Τα άπλυτα σκεύη και τα υπολείμματα τροφών, ακόμα και όταν καθαριστούν, αφήνουν μικρόβια γι΄αυτό κι όταν ο νεροχύτης πρέπει να απολυμαίνεται μετά από κάθε λάντζα.

Πολυχρησιμοποιημένο σφουγγαράκι
Ένα «αθώο» αντικείμενο που όμως εγκυμονεί κινδύνους. Να θυμάσαι πως πρέπει μετά από κάθε χρήση να το ξεπλένεις, να το στραγγίζεις και να το κρεμάς για στεγνώσει. Μία φορά το μήνα χρειάζεται ανανέωση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δυσάρεστες οσμές στην ντουλάπα; Απαλλαγείτε με ένα απλό τρικ!

Επικρατεί χάος στην ντουλάπα σας; 'Ετσι θα την κρατήσετε τακτοποιημένη για πάντα

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Youweekly.gr!

TAGS
Share