6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Απίθανα κόλπα!

6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Οι 6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Πρόκειται για απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Ελεύθερη πτώση πιάτου;

Αν σας έπεσε ένα ολόκληρο πιάτο φαγητό πάνω στο χαλί σας, μην ταραχτείτε. Ρίξτε μεγάλη ποσότητα αφρού ξυρίσματος πάνω στον λεκέ και αφήστε τον να δράσει για λίγα λεπτά. Επειτα, με ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί κουζίνας μαζέψτε τον αφρό. Θα συνειδητοποιήσετε πως ο λεκές έχει μείνει πάνω στο χαρτί.

Κουζίνα που αστράφτει!

Αν η επιφάνεια της κουζίνας σας έχει βρομίσει από το μαγείρεμα, βάλτε πάνω στις βρομιές χρωμοπαγίδες (τα λευκά πανάκια) και ψεκάστε από πάνω με καθαριστικό για τζάμια. Αφήστε για 15 λεπτά. Λίγο αργότερα, βγάζοντάς τα, η επιφάνεια της κουζίνας θα είναι πιο καθαρή από ποτέ.

Το νέο σας τηγάνι!

Βράστε σέλερι στο τηγάνι που έχει μαυρίσει και έχει μαζέψει λίπος στον πάτο του για να καθαρίσει. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Εργαλεία σαν καινούρια!

Είναι λογικό τα εργαλεία του σπιτιού με τα χρόνια να σκουριάζουν. Αν βέβαια τα βουτήξετε σε ένα μπολ γεμάτο μπύρα θα δείτε πως μπορούν να ανακτήσουν την αρχική τους όψη.

Προσοχή στις σήτες!

Και οι σήτες θέλουν, φυσικά, το καθάρισμά τους. Μπορείτε να πάρετε το ρολό που μαζεύει τις τρίχες από τα ρούχα και με αυτό να περάσετε την επιφάνεια της σήτας όσες φορές το επιθυμείτε. Αυτό θα μαζέψει βρομιές, μυγάκια και λοιπά στοιχεία που δεν θέλετε πάνω στις σήτες σας.

Νεροχύτης που λάμπει...

Πόσα σημάδια δεν μένουν καθημερινά μέσα στους νεροχύτες σας; Πολλά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να ρίχνετε μια μεγάλη ποσότητα κέτσαπ μέσα σε αυτόν και να αφήνετε για περίπου 15 λεπτά. Επειτα, ρίξτε χλιαρό νερό και δείτε τον νεροχύτη σας να αποκτά ξανά τη χαμένη λάμψη του.

Aπίστευτες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Πώς θα διώξετε τη μούχλα!

Aπίστευτες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Το απίθανο κόλπο για το πώς θα διώξετε τη μούχλα!

Πάμε να τα δούμε όλα!

Μαλλί στο αλουμινόχαρτο

Αποφύγετε να φέρνετε σε άμεση επαφή την πρέσα μαλλιών με τις τούφες σας καθώς είναι εύκολο να καούν από την υψηλή θερμοκρασία. Βάλτε στο ενδιάμεσο της τρίχας και της ισιωτικής ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Με αυτόν τον τρόπο η θερμοκρασία θα φυλακιστεί μέσα στο αλουμινόχαρτο και οι τρίχες θα ισιώσουν εύκολα.

Προσοχή στην κουζίνα

Οι περισσότερες το αγνοούμε, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να κατανοήσουμε πως η καθαριότητα της κουζίνας πρέπει να είναι καθημερινή. Ο πάγκος συγκεκριμένα πάνω από τον οποίο περνούν όλα σχεδόν τα αντικείμενα του σπιτιού μας, δεν νοείται να μην έχει καθαριστεί. Τέλος, και ο νεροχύτης θα πρέπει να... λάμπει. Μην αφήνετε βρόμικα πιάτα μέσα σε αυτόν. Δημιουργούνται εστίες μικροβίων.

Τα σφουγγάρια και τα μάτια σας

Τα σφουγγάρια με τα οποία πλένετε τα πιάτα σας πρέπει να αλλάζουν μία φορά τον μήνα. Καλό είναι επίσης κάθε βράδυ να τα βουτάτε σε ένα μπολ με νερό και ξίδι και στη συνέχεια να τα αφήνετε να στεγνώνουν.

Βότκα ενάντια της μούχλας!

Ρίξτε βότκα σε σημεία του σπιτιού που έχουν μούχλα, όπως πλακάκια μπάνιου και αφήστε τη να απορροφηθεί για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε την επιφάνεια με ένα πανί και θα έχετε εξαφανίσει μια και καλή τη μούχλα.

Μαχαίρια... διαρκείας
Μπορεί τα μαχαίρια σας να είναι ανοξείδωτα, αλλά αν τα αφήνετε μέσα στο νερό παρατεταμένα, τότε είναι πιθανό να δημιουργηθούν λεκέδες πάνω τους και σε κάποιες περιπτώσεις και σκουριά. Προτιμήστε να πλένετε τα μαχαίρια σας τη στιγμή που τα χρησιμοποιείτε και να μην τα αφήνετε πολλές ώρες στον νεροχύτη.

Το συρτάρι του πλυντηρίου
Βγάλετε και τοποθετήστε το συρτάρι σε μια λεκάνη όπου θα έχετε ρίξει βραστό νερό και 1/2 λίτρο λευκό ξίδι. Αφήστε το να μουλιάσει και στη συνέχεια τρίψτε τα σημεία με ένα σφουγγάρι. Αφήστε το να στεγνώσει και το τοποθετήστε το ξανά στη θέση του πλυντηρίου σας.

TAGS