Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σταματήστε ότι κάνετε: Αυτά είναι τα 6+1 πράγματα που προσελκύουν τις κατσαρίδες!

Αν δεν θέλετε να τις βρείτε σπίτι σας ιδού τι δεν πρέπει να παραβλέψετε!

Σταματήστε ότι κάνετε: Αυτά είναι τα 6+1 πράγματα που προσελκύουν τις κατσαρίδες!
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 23.07.2019 10:00

Αυτά είναι τα 6+1 πράγματα που προσελκύουν τις κατσαρίδες! Σταματήστε ότι κάνετε γιατί σας ενδιαφέρει σίγουρα αν δεν θέλετε να τις βρείτε σπίτι σας!

Όλο το χρόνο περίμενες να έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι. Ονειρευόσουν τη στιγμή που θα καθόσουν ξέγνοιαστα στη βεράντα ή τον κήπο σου και τώρα που ήρθε…τσουπ ! Μαζί με το καλοκαίρι ήρθαν κι αυτά τα αηδιαστικά ζωύφια…οι κατσαρίδες. Πετάγονται μπροστά σου εκεί που δεν το περιμένεις, στο μπάνιο, στη κουζίνα, στη κρεβατοκάμαρα, στο μπαλκόνι, στο κήπο. Είναι παντού και σε απειλούν. Σκέφτεσαι “Μα δεν υπάρχει ένα μέρος στο σπίτι που να μην πλησιάζουν; Τι προσελκύει τις κατσαρίδες τέλος πάντων;” Εδω θα βρεις την απάντηση που χρειάζεσαι. Πως μπορείς να τις εξολοθρεύσεις άλλωστε αν δεν γνωρίζεις τι τις ελκύει;

Αρχικά να τονίσουμε ότι οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι με διάφορους τρόπους, καθώς διαφορετικά είδη κατσαρίδας. Ένα είδος κατσαρίδας μπαίνει στο σπίτι από τις ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, καθώς πετάει. Ένα άλλο είδος κατσαρίδας εισέρχεται στην κουζίνα και στο μπάνιο από τις σωληνώσεις ή μέσω της αποχέτευσης. Τέλος υπάρχει ένα είδος το οποίο είναι πολύ μικρό και μπορεί να έρθει στο σπίτι από τη μεταφορά χαρτόκουτων, από σακούλες του super market κ.α

Τι προσελκύει τις κατσαρίδες; 7 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις!
#1 Το νερό.
Οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν για αρκετό καιρό χωρίς τροφή. Χρειάζονται όμως καθημερινά το νερό. Συνεπώς μία βρύση ή ένας σωλήνας που στάζει, προσελκύει τις κατσαρίδες στο σπίτι. Γι αυτό το λόγο, οι κατσαρίδες εντοπίζονται κυρίως μέσα ή γύρω από τα πλυντήρια πιάτων, τους νεροχύτες και τα μπάνια. Για να μην ξαναδείς αυτόν τον ανεπιθύμητο επισκέπτη λοιπόν, φρόντισε να ελέγχεις τα υδραυλικά του σπιτιού για τυχόν διαρροές. Ένα ακόμη σημείο με νερό που τις τραβάει είναι ο κουβάς της σφουγγαρίστρας που αφήνεις στο μπαλκόνι. Αν συνηθίζεις να αφήνεις τον κουβά με το βρώμικο νερό, για να το αδειάσεις την επόμενη φορά, τότε ναι, ασυναίσθητα τις καλείς σπίτι σου. Την επόμενη φορά, έλεγξε ότι ο κουβάς δεν έχει καθόλου νερό μέσα, αφού τελειώσεις με το σφουγγάρισμα.

#2 Η υγρασία.
Η υγρασία είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς ενός σπιτιού. Πέρα όμως από τη μούχλα που μπορεί να προκαλέσει, όπως το νερό, έτσι και η υγρασία είναι από τις κύριες αιτίες εμφάνισης κατσαρίδας στο σπίτι. Εμφανίζεται κυρίως στα ντουλάπια της κουζίνας αλλά και στο μπάνιο πρέπει όμως να τη καταπολεμήσεις για να κρατήσεις τους τρομακτικούς επισκέπτες έξω από το σπίτι. Φρόντισε να ανοίγεις τακτικά τα παράθυρα στο μπάνιο σου για να μην εγκλωβίζεται μέσα η υγρασία. Για πιο εγγυημένα αποτελέσματα θέσε σε λειτουργία έναν αφυγραντήρα για να την αφαιρεί από τον αέρα.

#3 Η ζέστη.
Θα έχεις παρατηρήσει ότι οι κατσαρίδες κυκλοφορούν κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αυτό συμβαίνει διότι αυτά τα έντομα ελκύονται από τη ζέστη. Σε συνδυασμό μάλιστα με την υγρασία και το νερό που αναφέρθηκαν παραπάνω, μετατρέπει το δωμάτιο σου σε παράδεισο γι αυτά.

#4 Υπολείμματα φαγητού.
Οι κατσαρίδες, όπως και οι άνθρωποι πάνε κυρίως σε μέρη όπου μπορούν να βρουν νερό και τροφή. Η μυρωδιά που βγάζει το φαγητό λοιπόν, τις τραβάει κατευθείαν στο σπίτι σου. Είναι σημαντικό να μην αφήνεις ποτέ το πάγκο της κουζίνας και το νεροχύτη με ψίχουλα ή άλλα υπολείμματα φαγητού. Επιπλέον, κλείσε καλά οποιαδήποτε σακούλα περιέχει οτιδήποτε φαγώσιμο όπως είναι η σακούλα με το ψωμί, τα πατατάκια κλπ. Σίγουρα δεν θες να τις βρεις εκεί μέσα.

#5 Υπολείμματα από ζάχαρη.
Ήθελα να αναφερθώ ξεχωριστά στη ζάχαρη γιατί η ζάχαρη προσελκύει τις κατσαρίδες σαν μαγνήτης. Ποτέ μα ποτέ μη το σκεφτείς και δεύτερη φορά, να μαζέψεις τη ζάχαρη που έπεσε στο πάτωμα. Είναι η αγαπημένη τους τροφή και τις φέρνει κατευθείαν στη πόρτα σου. Βέβαια, ακριβώς επειδή τις προσελκύουν τόσο πολύ είναι κι ένα μυστικό όπλο εξόντωσης. Ανακάτεψε ζάχαρη με μαγειρική σόδα και σκόρπισε το εκεί που συχνάζουν. Η σόδα αντιδρά με τα οξέα στο στομάχι τους και τις κάνει να σκάνε. Η ζάχαρη λοιπόν θα τις οδηγήσει στο σημείο που θες και η σόδα στο θάνατο!

#6 Σκουπίδια.
Αν τα υπολείμματα φαγητού πάνω στο πάγκο μπορούν να φέρουν αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα στο σπίτι σου, τότε τα σκουπίδια θα μετατρέψουν το σπίτι σου, στο δικό τους παλάτι. Η μυρωδιά που βγάζουν τα σκουπίδια προδίδει ότι υπάρχει τροφή για να επιβιώσουν. Πάντα στην αρχή μπαίνει μία κι αν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες θα μείνει και θα έρθουν κι άλλες. Αν λοιπόν δεν θες να γεμίσεις με κατσαρίδες εν μία νυκτί, πρέπει να κλείνεις καλά τη σακούλα των σκουπιδιών και να τη πετάς έγκαιρα. Για παραπάνω προφύλαξη, τώρα το καλοκαίρι καθάριζε τους κάδους των σκουπιδιών για να απομακρύνεις τις οσμές που μπορεί να τις τραβήξουν. Μην ξεχνάς ότι αν δεν υπάρχει τροφή, δεν υπάρχει λόγος να μείνουν.

#7 Ίχνη ή περιττώματα από προηγούμενες κατσαρίδες.
Οι κατσαρίδες πηγαίνουν συχνά σε μέρη που υπάρχουν ίχνη ή περιττώματα από προηγούμενες κατσαρίδες. Μην καθησυχαστείς λοιπόν επειδή σκότωσες αυτή που εντόπισες την προηγούμενη εβδομάδα. Τα περιττώματα της μπορεί να προσελκύσουν άλλες. Πρέπει να καθαρίσεις πολύ προσεκτικά την περιοχή που τριγύριζε η κατσαρίδα. Χρησιμοποίησε απολυμαντικό για να καθαρίσεις τη περιοχή και χλωρίνη με ζεστό νερό για να απολυμάνεις τσιμεντένιους τοίχους και πατώματα. Έτσι, δε θα χρειαστεί ξανά να αναρωτηθείς τι προσελκύει τις κατσαρίδες, αφού θα έχεις απαλλαγεί.


#8 Το σπίτι των γειτόνων .
Αν το δικό σου σπίτι είναι καθαρό, τότε τι προσελκύει τις κατσαρίδες; Οι κατσαρίδες μπορούν να έρθουν κι από τα γειτονικά σπίτια. Συγκεκριμένα, αν οι γείτονες σου, κάνουν απολύμανση, μερικές κατσαρίδες θα σκοτωθούν κι όσες επιβιώσουν θα φύγουν να σωθούν. Οι κατσαρίδες μπορούν να περάσουν από τους αγωγούς εξαερισμού, από ρωγμές στους τοίχους, ανοιχτές πόρτες και να καταλήξουν σε εσένα. Σε αυτό το σημείο εσύ μπορείς να ακολουθήσεις ένα μεταξύ δύο μονοπατιών. Το πρώτο μονοπάτι είναι να τις αντιμετωπίσεις και να εξοντώσεις τις κατσαρίδες που θα μπουν στο σπίτι. Το δεύτερο, είναι να έχεις προβλέψει και να έχεις κάνει κι εσύ απολύμανση για κατσαρίδες ώστε να μη χρειαστεί να τις αντιμετωπίσεις.

Πρόβλημα με τις κατσαρίδες στο σπίτι σας; 2+1 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μια για πάντα!

2+1 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μια για πάντα από το πρόβλημα με τις κατσαρίδες στοσπίτι σας!

Κόψτε τη φόρα στις πλέον ανεπιθύμητες κυρίες, τις κατσαρίδες, εύκολα, φυσικά και οικονομικά.

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, η θερμοκρασία ανεβαίνει και μαζί κάνουν επίσημα τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις τους οι κατσαρίδες. Για να κόψετε τον αέρα σε αυτούς τους μικρούς, μισητούς εχθρούς, σας προτείνουμε 3 φυσικούς τρόπους που θα βάλουν τέλος στις επιδρομές που σχεδιάζουν εντός των τειχών του σπιτιού σας.

Αμμωνία και λαχτάρα Η έντονη και χαρακτηριστική οσμή της αμμωνίας ρίχνει -κυριολεκτικά- πόρτα στις κατσαρίδες μιας και οι μικρές ανεπιθύμητες κυρίες την απεχθάνονται. Πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αυτή την αδυναμία τους προς όφελός σας; Απλά διαλύστε 2 φλ. αμμωνία σε ένα κουβά νερό και αδειάστε τον στο νεροχύτη.

H μυρωδιά της αμμωνίας κρατάει τις κατσαρίδες μακριά.

Επαναπαυτείτε στις δάφνες (σας) Μπορεί εσείς να λατρεύετε τη μυρωδιά τους και να λατρεύετε τη νοστιμιά που προσθέτει στα φαγητά σας, αλλά οι κατσαρίδες νιώθουν μάλλον το αντίθετο για τα δαφνόφυλλα. Επομένως, για να ανακόψετε πιθανές εισβολές τους δεν έχετε παρά να απλώσετε μερικά φύλλα στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, καθώς και στις μπαλκονόπορτές σας και να σφουγγαρίσετε το σπίτι σας με λίγο νερό στο οποίο θα έχετε προηγουμένως ρίξει μερικά δαφνόφυλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο ή φέτες αγγουριού τα οποία απεχθάνονται εξίσου οι κατσαρίδες.

Σόδα, η μαγ(ειρ)ική Πέρα από δυνατό καθαριστικό, απωθεί αποτελεσματικά τις κατσαρίδες. Φτιάξτε, λοιπόν, το δικό σας σπιτικό εντομοκτόνο, ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε φύλλα μαρουλιού και τοποθετήστε τα σε όλα τα πιθανά σημεία επιδρομών. Αν και αυτές οι δύο ουσίες είναι θανατηφόρες για τις κατσαρίδες, η μικρή Τερέζα και οι φίλες της δύσκολα αντιστέκονται σε αυτή τη μοιραία λιχουδιά.

Γλυκός θάνατος: ο συνδυασμός της άχνης ζάχαρης με την μαγειρική σόδα αποτελούν φονικό όπλο κατά των κατσαρίδων.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή! Αυτή η έρευνα αποκαλύπτει πως πρέπει να καθαρίζεις, πιο τακτικά αυτό το σημείο του σπιτιού σου!

6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Youweekly.gr!

TAGS
Share