Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Προειδοποίηση από την ΙΚΕΑ στους καταναλωτές για συγκεκριμένο έπιπλο!

Αν το έχετε αγοράσει πρόσφατα, προσέξτε το!

Προειδοποίηση από την ΙΚΕΑ στους καταναλωτές για συγκεκριμένο έπιπλο!
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 21.08.2019 12:37
Follow us on Google News

Έπειτα από ανακοίνωση της εταιρείας ΙΚΕΑ, εφιστά η προσοχή των καταναλωτών για την αλλαξιέρα SUNDVIK!

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παραγωγής ενημερώνει όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να ασφαλίζουν το πτυσσόμενο τμήμα του χρησιμοποιώντας τα εξαρτήματα που παρέχονται μέσα στη συσκευασία για αυτόν το σκοπό.

Σε περίπτωση που οι καταναλωτές έχουν χάσει τα συγκεκριμένα εξαρτήματα τότε μπορούν να επισκεφτούν το κατάστημα ΙΚΕΑ προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν ένα νέο σετ εξαρτημάτων ασφαλείας.

Δεν είναι υποχρεωτικό για τους καταναλωτές να προσκομίσουν την απόδειξη αγοράς.

Δείτε για ποιο προϊόν πρόκειται

Προειδοποίηση από την ΙΚΕΑ στους καταναλωτές για συγκεκριμένο έπιπλο! Πρέπει να περάσετε από το κατάστημα!

Η ΙΚΕΑ προχωρεί στην προληπτική αυτή ενημέρωση των καταναλωτών γιατί έχει ενημερωθεί για τρία περιστατικά όπου το πτυσσόμενο τμήμα έχει χαλαρώσει λόγω της μη τήρησης των οδηγιών χρήσης του προϊόντος με αποτέλεσμα τα παιδιά να πέσουν.

Σε κανένα από αυτά τα περιστατικά δε σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός.

Οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε ποιο σετ εξαρτημάτων ασφαλείας χρειάζεστε. Έξυπνα tips για να διατηρείτε το μπαλκόνι σας πεντακάθαρο!

Υπάρχουν δύο διαφορετικά σετ εξαρτημάτων ασφαλείας

Τύπος Εξαρτημάτων Ασφαλείας 1

Προειδοποίηση από την ΙΚΕΑ στους καταναλωτές για συγκεκριμένο έπιπλο! Πρέπει να περάσετε από το κατάστημα!Προειδοποίηση από την ΙΚΕΑ στους καταναλωτές για συγκεκριμένο έπιπλο! Πρέπει να περάσετε από το κατάστημα!

Τύπος Εξαρτημάτων Ασφαλείας 2

Προειδοποίηση από την ΙΚΕΑ στους καταναλωτές για συγκεκριμένο έπιπλο! Πρέπει να περάσετε από το κατάστημα!Προειδοποίηση από την ΙΚΕΑ στους καταναλωτές για συγκεκριμένο έπιπλο! Πρέπει να περάσετε από το κατάστημα!

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε τον Μάη, αλλά αν δεν έχετε περάσει ακόμα από το κατάστημα, κάντε το άμεσα!

Δεν θα πιστέψετε ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι σας!

Υπάρχει ένα αντικείμενο που οι ειδικοί λένε πως είναι το πιο βρώμικο πράγμα μέσα στο σπίτι σας. Είναι κάτι που φοριέται μέρα-νύχτα, όσες ώρες είστε μέσα στο σπίτι. Τι είναι;

Πρόκειται για τις παντόφλες! Αυτό το αντικείμενο είναι αδιαμφισβήτητα το πιο βρώμικο μέσα στο σπίτι παρόλο που κανενός το μυαλό δεν θα πήγαινε εκεί. Οι ειδικοί τονίζουν πως οι παντόφλες μας είναι πολύ πιο βρώμικες ακόμα και από το καπάκι της τουαλέτας.

Οι παντόφλες είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι...

Ο λόγος που οι παντόφλες είναι τόσο βρώμικες είναι επειδή ο περισσότερος κόσμος τις φοράει με βρώμικες κάλτσες, δεν τις πλένει τακτικά και επιπλέον πολλοί είναι εκείνοι που τις φοράνε με γυμνά πόδια. Έτσι όλα τα μικρόβια που έχουν τα πόδια πάνε κατευθείαν στις παντόφλες με αποτέλεσμα να αποκτάνε χιλιάδες μικρόβια που πολλαπλασιάζονται χρόνο με τον χρόνο καθώς σπάνια κανείς τις πλένει.

Ένα ακόμα λάθος που γίνεται τακτικά είναι πως φοράτε τις παντόφλες με υγρά πόδια μετά το μπάνιο. Τα υγρά πόδια μεταφέρουν πολύ περισσότερα μικρόβια στις παντόφλες μιας και αυτά πολλαπλασιάζονται στην υγρασία.

Για να προστατέψετε τις παντόφλες σας από μικρόβια και βρωμιά προσπαθήστε να τις φοράτε πάντα με καθαρές κάλτσες, αποφύγετε να τις βρέχετε και φροντίζετε να τις πλένετε τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Επίσης ανανεώνετε τις παντόφλες σας τακτικά και μην τις κρατάτε πάνω από 2 ή 3 χρόνια.

4 πράγματα στο σπίτι σας που θέλουν βαθύ καθάρισμα τώρα!

Μπορεί να βαριέστε να καθαρίζετε, αλλά τι θα λέγατε αν σας διαβεβαιώναμε πως αν καθαρίσετε αυτά τα παρακάτω 4 πράγματα καλά τώρα,

Θα τα ξανακαθαρίσετε πάλι σε ένα μήνα;

Ο φούρνος

Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ 1/2 φλ. μαγειρικής σόδας με μερικές κουταλιές της σούπας νερό. Μόλις δημιουργηθεί μία πάστα απλώστε την στο εσωτερικό του φούρνου σας. Αρχίστε το τρίψιμο χρησιμοποιώντας κάποιο σφουγγάρι. Αφού τρίψετε καλά όλο το φούρνο αφήστε τη σόδα να κάνει τη δουλειά της για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί καθαρίστε τη μαγειρική σόδα με ένα πανί. Μετά πάρτε το ξίδι και ψεκάστε με αυτό το φούρνο σας. Καθαρίστε για άλλη μία φορά όλες τις επιφάνειες με το πανί και ο φούρνος σας θα είναι πεντακάθαρος.

Η σχάρα του φούρνου

Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε τη σχάρα του φούρνου σας είναι να γεμίσετε μία λεκάνη ή την μπανιέρα με νερό και σαπούνι και να βουτήξετε σε αυτήν τη σχάρα σας. Αφήστε την να μουλιάσει για ένα ολόκληρο βράδυ και το πρωί ξεπλύνετέ την με καθαρό νερό.

Κάτω από το νεροχύτη

Παρόλο που μπορεί να τακτοποιείτε συχνά το σημείο, η βρωμιά είναι βρωμιά και όσο και αν δεν θέλετε να το παραδεχτείτε, πρέπει κάποια στιγμή να κάνετε την καρδιά σας πέτρα και να λερώσετε τα χέρια σας. Βγάλτε έξω όλα όσα φυλάτε κάτω από το νεροχύτη και σκουπίστε καλά το σημείο. Έπειτα περάστε την επιφάνεια με λίγο απορρυπαντικό για όλες τις χρήσεις και καθαρίστε την καλά. Κάντε το ίδιο και με τα τοιχώματα αλλά και με τις πόρτες της ντουλάπας εσωτερικά και εξωτερικά. Μόλις ολοκληρώσετε, ξαναβάλτε στο ντουλάπι όλα τα αντικείμενα που είχατε και πριν τακτοποιώντας τα.

Τα φίλτρα του απορροφητήρα

Έχουν μαζέψει λίπη και είναι τόσο βρώμικα που σίγουρα χρειάζονται ένα καλό καθάρισμα. Όσο κι αν προσποιείστε πως δεν υπάρχουν, τα φίλτρα είναι εκεί και περιμένουν να τα βουτήξετε σε μία λεκάνη με νερό γεμάτο ξίδι. Γεμίστε μία λεκάνη με ζεστό νερό (ή και το νεροχύτη) και ρίξτε ξίδι. Βουτήξτε τα φίλτρα μέσα στο νερό και αφήστε τα εκεί για μερικές ώρες να μουλιάσουν. Έπειτα αφήστε τα να στεγνώσουν. Αν εξακολουθούν να σας φαίνονται βρώμικα επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για ακόμα μία φορά.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θα πάθετε πλάκα με αυτό το κόλπο: Κάντε την ηλεκτρική σας σκούπα να αρωματίζει τον χώρο!

Καθαρίστε το κλιματιστικό σας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Youweekly.gr!

TAGS
Share