Κάντε το σιδέρωμα... παιχνιδάκι με τα απλά μυστικά από το μπαούλο της γιαγιάς!

Και όμως είναι εφικτό!

Κάντε το σιδέρωμα... παιχνιδάκι με τα απλά μυστικά από το μπαούλο της γιαγιάς!

Κάντε το σιδέρωμα... παιχνιδάκι με αυτά τα απλά μυστικά από το μπαούλο της γιαγιάς! Και όμως θα γίνει ευκολάκι και θα το αγαπήσετε!

Το σιδέρωμα είναι από τις δουλειές που κάθε γυναίκα μισεί να κάνει, όμως, επειδή καμία δεν μπορεί να το αποφύγει, ας δούμε τους τρόπους που θα κάνουν την όλη διαδικασία πιο εύκολη, ίσως και πιο... ευχάριστη!

6 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Θα σου λύσουν τα χέρια!

Πρώτα απ’ όλα δεν χρειάζεται να ανεβοκατεβάζετε τη θερμοκρασία. Απλά προσθέστε αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας και η θερμοκρασία θα ανεβαίνει μόνη της, λόγω της θερμότητας από το συγκεκριμένο υλικό. Αυτό θα μειώσει τον χρόνο σιδερώματος κατά το ήμισυ. Επίσης, για να είστε σίγουροι πως δεν θα καταστραφούν τα αγαπημένα σας ρούχα, γυρίστε τα από την ανάποδη. Σε ρούχα με στάμπες και σε σκούρα ή μαύρα ρούχα, προτιμήστε να τα σιδερώσετε από την ανάποδη πλευρά, ώστε να μη χαλάσει η στάμπα αλλά και να μη κάνει γυαλάδες στο χρώμα. Ειδικά οι στάμπες σιδερώνονται μόνο ανάποδα γιατί κολλάνε στο σίδερο. Μην παραλείπετε να διαχωρίζετε τα ρούχα ανάλογα με το ύφασμα, το είδος τους, τη θερμοκρασία που πρέπει να σιδερωθούν αλλά και με βάση αυτά που έχουν προτεραιότητα να σιδερωθούν. Μη σιδερώνετε δηλαδή δύο πουκάμισα στην αρχή, ένα στη μέση και άλλα τρία στο τέλος. Βάλτε όλα τα πουκάμισα μαζί, όλα τα σεντόνια μαζί κ.ο.κ.

Σε μπλούζες και πουκάμισα, ακολουθήστε σειρά για το καλύτερο σιδέρωμά τους. Συγκεκριμένα, ξεκινήστε από τα μανίκια, τους γιακάδες και τα στριφώματα, ώστε να μη χάσει το ρούχο το σχήμα του. Επίσης σιδερώστε τα με τη σειρά που σας βολεύει για πιο εύκολη τοποθέτηση μετά στις ντουλάπες. Σε ό,τι αφορά στα παντελόνια, αφού τα γυρίσετε από την ανάποδη, προτιμήστε να ξεκινήσετε από τις τσέπες.

Μην παραμελείται τα ευαίσθητα υφάσματα που σίγουρα έχετε στην ντουλάπα σας. Η λύση δεν είναι να τα πάτε στο καθαριστήριο αλλά να δείξετε την απαιτούμενη προσοχή. Ή αλλιώς να βάλετε από πάνω από αυτά κάποιο ύφασμα ή μια πετσέτα για να αποφύγετε πιθανό πρόβλημα.

Και φυσικά από τη στιγμή που θα σιδερώσετε τα ρούχα σας, θα πρέπει να τα κρεμάσετε κατευθείαν στις κρεμάστρες τους ή έστω να τα διπλώσετε και να βρουν μια θέση στην ντουλάπα σας. Βάζοντάς τα με τάξη στις ντουλάπες σας και κρεμώντας τα, αποφεύγετε πιθανό τσαλάκωμα μέχρι να τα φορέσετε αλλά και οσμές από το σπίτι, π.χ. μαγείρεμα.

Το σίδερο και τα μάτια σας

Διατηρήστε καθαρό το σίδερό σας, για να προλάβετε τυχόν ατύχημα που μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα σας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί που θα έχετε βρέξει με μαγειρική σόδα για το καθάρισμα της επιφάνειας του σίδερου. Αν έχετε σίδερο με ατμό μην ξεχνάτε να το φροντίζετε από τα άλατα αναλόγως αν είναι αυτοκαθαριζόμενο ή πρέπει να αλλάξετε το φίλτρο. Τέλος, σιδερώνετε πάντα με ίσιες κινήσεις και κατεύθυνση μπροστά και πίσω. Αποφύγετε τις κυκλικές κινήσεις γιατί θα χαλάσετε το ύφασμα των ρούχων σας. Επίσης τα μπλουζάκια που έχουν «στρέψη» από το πλύσιμο, δεν θα ισιώσουν ποτέ στο σιδέρωμα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TV24 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,50€

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι κάνω το σπίτι μου να λάμπει!

Με αυτό το κόλπο θα χρησιμοποιείτε λιγότερο χαρτί κουζίνας!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Youweekly.gr!