4 +1 tips για να εξασφαλίσεις οικονομικό ρεύμα στο σπίτι σου

Μάθε απλά τον τρόπο!

4 +1 tips για να εξασφαλίσεις οικονομικό ρεύμα στο σπίτι σου

Θέλεις να εξασφαλίσεις οικονομικό ρεύμα για το σπίτι σου; Διάβασε παρακάτω και θα πάρεις μερικές χρήσιμες ιδέες...

1.Προτίμησε το φυσικό φωτισμό!

Ειδικά το καλοκαίρι που η μέρα διαρκεί πολύ, εξοικονόμησε ρεύμα για το σπίτι προτιμώντας το φυσικό φωτισμό έναντι του τεχνητού, όπου είναι εφικτό. Τοποθέτησε γραφείο και τραπέζι κοντά στα παράθυρα για να αξιοποιήσεις το φυσικό φωτισμό καλύτερα.

2. 3°C - 5°C είναι η ιδανική θερμοκρασία για το ψυγείο σου

Επιλέγεις τις ιδανικές θερμοκρασίες, 3o C έως 5 o C για ψυγεία και -18 o C για καταψύκτες, για να εξασφαλίσεις χαμηλότερη κατανάλωση.

3. Πλένε τα ρούχα σου στους 40°C

Οι περισσότεροι λεκέδες με τα σύγχρονα απορρυπαντικά δεν χρειάζονται καυτό νερό για να φύγουν. Προτίμησε να πλένεις στους 40°C ή ακόμα και στους 30°C αντί για τους 90°C για να μειώσεις την κατανάλωση στο οικιακό σου ρεύμα.

4.Μην βάζεις τον θερμοστάτη του κλιματισμού πολύ χαμηλά

Αν θέλεις να δροσίσεις το σπίτι, χωρίς να επιβαρύνεις το λογαριασμό του οικιακού σου ρεύματος, μη βάζεις πολύ χαμηλά τη θερμοκρασία του κλιματιστικού. Γύρω στους 25ºC με 28ºC είναι αρκετοί για το καλοκαίρι!

5.Για φυσική δροσιά, παράθυρα ανοιχτά και παντζούρια κλειστά

Κράτησε τα παντζούρια και τις κουρτίνες, στα παράθυρα με νότιο προσανατολισμό, ανοιχτά την ημέρα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ώστε το ηλιακό φως να εισέρχεται ελεύθερα στο σπίτι σου, και κλειστά τη νύχτα, ώστε να μειώνεται η ψύχρα και να εξοικονομείς ηλεκτρική ενέργεια. Αντίστοιχα, κρατάς αυτά τα παντζούρια κλειστά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να μειώνεται η θερμότητα από τον ήλιο.

Θες να ανοίξεις το καλοριφέρ στο σπίτι; Αυτά είναι τα tips για να έρθει σχεδόν μηδενικός ο λογαριασμός!

Προσοχή! Αυτά τα 3 σημάδια "μαρτυρούν" πως το κλιματιστικό σου θα... "πεθάνει"!

Αυτά τα 3 σημάδια "μαρτυρούν" πως το κλιματιστικό σου θα... "πεθάνει"! Μεγάλη προσοχή αν δεν θέλετε να σας αφήσει στα μέσα του χειμώνα!

Το φθινόπωρο είναι πια εδώ, η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει και μάλλον έφτασε η ώρα, που θα χρειαστεί να ανοίξουμε και πάλι τα κλιματιστικά μας, για να ζεσταθούμε. Αν τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες λειτουργούσε αδιάκοπα για να σε δροσίσει, ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι ότι σύντομα το κλιματιστικό θα χρειαστεί service.

Δεν πρόκειται για ζήτημα καλής ή κακής τύχης, αλλά για την απολύτως απαραίτητη τακτική συντήρηση. Αν μετά από 90 ημέρες καθημερινής λειτουργίας, δεν έχεις φροντίσει να αλλάξεις τα φίλτρα του και να ακολουθήσεις τις οδηγίες συντήρησης του κατασκευαστή, οι πιθανότητες να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα στο προσεχές μέλλον είναι ελάχιστες.

Προσοχή: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να λειτουργεί ο ανεμιστήρας σας καλύτερα κι από κλιματιστικό!

Το Douleutaras.gr σε συνεργασία με τους έμπειρους ψυκτικούς της πλατφόρμας του, μοιράστηκε μαζί μας, ορισμένες χρήσιμες συμβουλές. Αν παρατηρήσεις ένα από τα παρακάτω σημάδια κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού σου, θα καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να φροντίσεις για τη συντήρηση του.

Πώς θα καταλάβεις ότι το κλιματιστικό θα χρειαστεί service;
1. Το κλιματιστικό βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία.
Υπό κανονικές συνθήκες, μόλις η θερμοκρασία δωματίου φτάνει εκείνη που έχεις ορίσει, το κλιματιστικό πρέπει να σταματά να λειτουργεί προσωρινά. Μόνο όταν ξαναπέσει η θερμοκρασία θα πρέπει να αρχίσει να θερμαίνει εκ νέου τον χώρο. Αν αυτό δεν συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και το κλιματιστικό λειτουργεί συνέχεια, προκειμένου να ζεστάνει το χώρο, υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν θέλεις να σταματήσει να λειτουργεί εντελώς, καλό θα ήταν να καλέσεις έναν έμπειρο ψυκτικό.

2. Έχεις να αλλάξεις τα φίλτρα αέρος από τότε που το αγόρασες.
Τα φίλτρα του air-condition αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εστίες βρωμιάς και σκόνης μέσα στο δωμάτιο. Για το λόγο αυτό πρέπει να τα αλλάζεις τουλάχιστον 1 φορά το μήνα, τις περιόδους συχνής λειτουργίας του. Εκτός αυτού, όμως, η παράλειψη της αλλαγής τους μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη απόδοση με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μην ζεσταίνει και ο χώρος σου, όπως θα ήθελες και όπως θα έπρεπε. Το μόνο, που χρειάζεται να κάνεις, είναι να ανοίξεις την κεντρική μονάδα, να δεις σε τι κατάσταση βρίσκονται τα φίλτρα και να τα πλύνεις ή να τα αντικαταστήσεις, εφόσον χρειαστεί. Αυτή την εργασία συντήρησης μπορείς να την κάνεις πολύ εύκολα μόνος/-η σου!

3. Τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου.
Αν σχηματίζονται μικρές λιμνούλες νερού κάτω από τη κεντρική μονάδα, κάθε φορά που θέτεις σε λειτουργία το κλιματιστικό σου, ένα είναι το μόνο σίγουρο: θα χρειαστεί service. Oι λόγοι, για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα, ποικίλλουν! Τα βουλωμένα φίλτρα είναι ένας από αυτούς. Ένας ακόμη πολύ συνηθισμένος λόγος είναι η σκουριασμένη ή κατεστραμμένη λεκάνη αποστράγγισης. Αν το πρόβλημα δεν λυθεί με την αλλαγή των φίλτρων, το κλιματιστικό θα χρειαστεί service.