Ρίξε πάνω στο χαλί του σπιτιού σου μαγειρική σόδα! Κάνε αυτές τις 3 κινήσεις και θα είναι σαν καινούργιο!

Νοικοκυρές προσοχή!

Ρίξε πάνω στο χαλί του σπιτιού σου μαγειρική σόδα! Κάνε αυτές τις 3 κινήσεις και θα είναι σαν καινούργιο!

Νοικοκυρά προσοχή! Πάνω στο χαλί του σπιτιού σου ρίξε μαγειρική σόδα και κάνε αυτές τις 3 κινήσεις! Θα είναι σαν καινούργιο μετά!

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις. Μία από αυτές είναι στην καθαριότητα και ειδικά στο να γίνουν σαν καινούργια τα χαλιά σας.

μαγειρική σόδα στο χαλί

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τρία απλά βήματα:

1. Περνάτε με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί σας για να φύγει η σκόνη

2. Ραντίζετε το χαλί σας με μαγειρική σόδα

3. Αφού το αφήσετε για λίγη ώρα μετά μαζεύετε με την ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιώντας και τα βουρτσάκια της, την μαγειρική σόδα.

Το χαλί σας θα μοιάζει σαν καινούργιο και οι ενοχλητικές μυρωδιές θα γίνουν καπνός.

Επίσης, εκτός από το χαλί μπορείτε να την ρίξετε και στο κρεβάτι και... αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα θα πάθετε σίγουρα πλάκα!

Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα 4 αντικείμενα στο σπίτι σου που δεν πρέπει να ακουμπήσει η μαγειρική σόδα!

Αποκάλυψη και... μεγάλη προσοχή! Στο σπίτι σου δεν πρέπει να ακουμπήσει η μαγειρική σόδα 4 συγκεκριμένα αντικείμενα! Αυτά είναι και σου έχουμε την λίστα...

Έχει αποδειχτεί πως είναι θαυματουργή πάντα και παντού!

Λόγω του ότι η σόδα έχει λειαντική δράση πρέπει να είστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες. Το ίδιο προσεκτικοί όπως θα είσασταν και με τη χρήση ενός σφουγγαριού με σκληρή επιφάνεια. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μάθετε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να πλησιάζει η μαγειρική σόδα.

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες

Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες

Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.

Μεγάλη προσοχή! Μπορείτε να την βάλετε και στο πρόσωπό σας! Θα σας εξαφανίσει κατευθείαν τους μαύρους κύκλους από τα μάτια!